Έφτασαν τα Samsung Galaxy S24 και κάνουν τη διαφορά!

Περίληψη: Τα νέα Samsung flagships ξεκινούν την σταδιοδρομία τους από σήμερα! Έλα μαζί μας σε ένα ταξίδι τεχνολογίας και… νοημοσύνης για να μάθεις τα πάντα για τα νέα Galaxy S24!

Η Samsung παρουσίασε, όπως περιμέναμε άλλωστε, τη νέα γενιά των smartphones κορυφαίου επιπέδου πριν από δύο εβδομάδες σχεδόν. Τότε είδαμε για πρώτη φορά το τι σχεδίαζε η κορεάτικη εταιρεία επί ένα χρόνο. Η σειρά Galaxy S αποτελεί το απόλυτο κριτήριο για όλα τα άλλα smartphones στον χώρο του Android, και όλοι περιμένουν εναγωνίως να δουν τι έχει ετοιμάσει η Samsung για την κάθε χρονιά, ώστε να ξέρουν πόσο… ψηλά έχει πάει ο πήχης. Λοιπόν, φέτος με τα Galaxy S24, S24+, και S24 Ultra, οι πήχεις είναι… ψηλά!

Παντού τεχνητή νοημοσύνη

Είτε από μόνη της, είτε σε συνεργασία με τη Google, η Samsung έχει βάλει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης παντού στα μοντέλα της σειράς S24 και αυτό μας το έδειξε λεπτομερώς στην παρουσίαση. Αλλά δοκιμάζοντας τα μοντέλα, μπορείς κι εσύ να δεις πόσο μεγάλη ενσωμάτωση έχει γίνει, από τις λειτουργίες της λήψης φωτογραφιών, της επεξεργασίας τους, μέχρι και την μετάφραση κειμένου ή τη μεταγλώττιση τηλεφωνικών κλήσεων! Η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται σε κάθε πτυχή των Galaxy S24.

Μεγαλύτερη αυτονομία

Η Samsung χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα Galaxy S24, κι αυτό φαίνεται στην λιθογραφία του νέου επεξεργαστή. Στα 4 νανόμετρα, ο επεξεργαστής μπορεί να λειτουργεί πολύ οικονομικά και να τελειώνει τις δουλειές γρήγορα, χωρίς να καταναλώνει πολλή ενέργεια. Έτσι, μπορεί η μπαταρία να είναι ίδιας χωρητικότητας στο S24 Ultra σε σχέση με το S23 Ultra, η αυτονομία όμως έχει μεγαλώσει! Στα S24 και S24+ τα νέα είναι ακόμα καλύτερα αφού η αναβαθμισμένη λιθογραφία συνδυάζεται και με μεγαλύτερες μπαταρίες.

Επεξεργαστής για… φίλημα

Μιας κι αναφέραμε τον επεξεργαστή, η Samsung χρησιμοποιεί τον ολοκαίνουριο Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 σε ειδική έκδοση "Galaxy" στο μοντέλο Ultra, ενώ τα S24 και S24+ χρησιμοποιούν τον επίσης ολοκαίνουριο Exynos 2400 σχεδίασης Samsung. Και οι δύο επεξεργαστές κατασκευάζονται στα 4nm και διαθέτουν συστήματα επιτάχυνσης διεργασιών AI. Μάλιστα, στο Ultra, λόγω μεγέθους υπάρχει και μεγαλύτερο περιθώριο για ψύξη, επομένως ο επεξεργαστής σε αυτό το μοντέλο ξεδιπλώνει όλες του τις αρετές και το κάνει φανταστικό!

Σασί για… τιτανομαχίες!

Το S24 Ultra φέτος έρχεται με μια ακόμη πρώτη: το κέλυφός του είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, ένα υλικό απίστευτα ανθεκτικό αλλά και ελαφρύ. Επίσης, η οθόνη του προστατεύεται από τη νέα γενιά Gorilla Glass, το Gorilla Glass Armor. Το Ultra είναι η κορυφαία έκδοση του S24 και το flagship των flagships το δείχνει σε κάθε του πλευρά!

Οθόνη λαμπρή σαν τον ήλιο

Οι οθόνες στη σειρά S24 είναι βελτιωμένες στα σημεία, για ακόμη μεγαλύτερη ανάλυση. Ειδικά το S24+ έρχεται με ανάλυση 1440×3120, ίδια με αυτή του Ultra. Το S24 έχει ελαφρώς μικρότερη ανάλυση, μιας και έχει και μικρότερο μέγεθος (1080×2340), αλλά και τα τρία μοντέλα έρχονται με την αναβαθμισμένη έκδοση της τεχνολογίας Dynamic LTPO AMOLED, η οποία έχει μέγιστη φωτεινότητα το εξωφρενικό 2.600 nits. Πραγματικά, εκτός κι αν κάνεις ηλιοθεραπεία (ή φοράς μάσκα ηλεκτροκόλλησης), δε μπορείς καν να κοιτάξεις την οθόνη σε πλήρη φωτεινότητα.

Φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου

Φέτος η Samsung άλλαξε τον τηλεφακό του S24 Ultra, διατηρώντας όμως τη μέγιστη ανάλυση στο 100× με… τεχνολογία AI! Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά τόσο σε πλήρες zoom όσο και σε μικρότερες τιμές, ενώ η ίδια τεχνολογία αναλαμβάνει να μειώσει τον θόρυβο από όλες τις λήψεις, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις!

Δεν τα πιστεύεις όλα αυτά; Έλα μια βόλτα από το κοντινότερο Public και θα τα δεις με τα μάτια σου! Τα Galaxy S24, S24+, και S24 Ultra σε περιμένουν για να τα δεις, να τα πιάσεις με τα χέρια σου, και να κάνεις δικό σου αυτό που σου ταιριάζει! Κι αν επιλέξεις το πρόγραμμα Flex Pay για την αγορά τότε μπορείς να επωφεληθείς από την προσφορά μας που σου κάνει δώρο τους τόκους! Έλα στα Public ή μπες στο Public.gr και θα τα δεις όλα!