Galaxy Unpacked: Τα Samsung Galaxy S24 είναι εδώ με Galaxy AI!

Περίληψη: Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα τα 3 smartphones της σειράς Galaxy S24, τα οποίο ενσωματώνουν τεχνητή νοημοσύνη Galaxy AI! Όλες οι λεπτομέρειες εδώ!

Το πρώτο Galaxy Unpacked του 2024 μόλις ολοκληρώθηκε! Και όπως περιμέναμε, τα νεότερα flagship smartphones της κορεάτικης εταιρείας ήταν αυτά που πρωταγωνίστησαν. Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα τη νέα σειρά Galaxy S24, που αποτελείται από 3 μοντέλα, τα Galaxy S24|S24+|S24 Ultra, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό που φέρνει η νέα σειρά είναι το Galaxy AI, με την τεχνητή νοημοσύνη να έρχεται στα κορυφαία smartphones της Samsung για να κάνει την χρήση τους ακόμα πιο εύκολη, γρήγορη, και έξυπνη. Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά!

Samsung Galaxy S24 Ultra

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται για ακόμα μία φορά το “Ultra” μοντέλο. Η Samsung δεν πειραματίστηκε σχεδιαστικά και έτσι το Galaxy S24 Ultra διαθέτει παρόμοιο design με το περσινό μοντέλο. H εμπειρία του νέου μοντέλου θα είναι σίγουρα διαφορετική, αφού η Samsung βελτίωσε σημαντικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Στο εσωτερικό της συσκευής κυριαρχεί ο ολοκαίνουργιος Snapdragon 8 Gen 3 για Galaxy της Qualcomm, που φέρνει καλύτερες επιδόσεις αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Φέτος ο επεξεργαστής συνοδεύεται από 12GB RAM σε όλα τα μοντέλα και δεν υπάρχει έκδοση με 8GB. Από πλευράς αποθηκευτικού χώρου μπορείς να επιλέξεις 256/512GB ή 1TB!

Video Duration
5:11

Η εντυπωσιακή οθόνη του Galaxy S24 Ultra έχει διαγώνιο 6,8″, ανάλυση QHD+ (3120×1440) και προσαρμοζόμενο ρυθμό ανανέωσης 1-120Hz. Η μεγάλη αναβάθμιση εντοπίζεται στη φωτεινότητα, όπου το Galaxy S24 Ultra φτάνει μέχρι και τα 2.600nits! Στο κομμάτι της μπαταρίας, η χωρητικότητα παραμένει στα 5.000mAh, αλλά χάρη στον καινούργιο επεξεργαστή η αυτονομία είναι βελτιωμένη.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να επιλέξεις τις κορυφαίες συσκευές της Samsung είναι φυσικά και η κάμερα. Για ακόμα μία χρονιά, το Galaxy S24 Ultra φαίνεται πως θα ηγείται και σε αυτό τον τομέα! Ο βασικός αισθητήρας της συσκευής είναι ευρυγώνιος με ανάλυση 200MP, διαθέτει OIS, και έχει διάφραγμα f/1.7. Η υπερευρυγώνια κάμερα προσφέρει ανάλυση 12MP και έχει οπτικό πεδίο 120°.  Για ακόμα μία χρονιά υπάρχουν και 2 telephoto κάμερες, με διαφορετικό οπτικό zoom η κάθε μία. Ο ένας telephoto αισθητήρας έχει αναβαθμισμένη ανάλυση 50MP και υποστηρίζει οπτικό zoom 5×, ενώ η δεύτερη telephoto κάμερα προσφέρει 3× οπτικό zoom και ανάλυση 10MP. Στην μπροστινή πλευρά υπάρχει κάμερα 12MP με διάφραγμα f/2.2.

Samsung Galaxy S24 |S24+

Οι δύο επόμενες προτάσεις της Samsung είναι επίσης αρκετά γνώριμες, από εμφάνιση τουλάχιστον. Όπως συνέβη και με τη γενιά των Galaxy S23, οι δύο συσκευές μοιράζονται αρκετά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Μόνο που φέτος έχουν μία πολύ βασική διαφορά που τα ξεχωρίζει και αυτή είναι η οθόνη. Το μεγαλύτερο από τα δύο μοντέλο, το Galaxy S24+, διαθέτει φέτος οθόνη 6,7″ με ανάλυση QHD+ (3120×1440), όπως ακριβώς και το Galaxy S24 Ultra, ενώ το Galaxy S24 παραμένει σε πάνελ FHD+ (2340×1080) με διαγώνιο 6,2″.

Η διαφορά στο μέγεθος φέρνει και την αναμενόμενη διαφορά στη χωρητικότητα της μπαταρίας, η οποία, όμως, έχει μεγαλώσει και στα 2 μοντέλα. Στο Galaxy S24+ υπάρχει μπαταρία 4.900mAh, ενώ το Galaxy S24 έρχεται με χωρητικότητα 4.000mAh. Μία ακόμα διαφορά μεταξύ των μοντέλων είναι πως το Galaxy S24+ εξοπλίζεται με 12GB RAM, ενώ το Galaxy S24 διαθέτει 8GB RAM. Επίσης, στο βασικό μοντέλο οι εκδόσεις ξεκινούν από τα 128GB και φτάνουν τα 512GB, ενώ στο Galaxy S24+ έχεις την επιλογή μεταξύ 256GB και 512GB. Όσο για τον επεξεργαστή, τα δύο μοντέλα δεν έχουν το ίδιο chip με την Ultra έκδοση φέτος, αλλά εξοπλίζονται με τον Exynos 2400, ο οποίος είναι κι αυτός κατασκευασμένος στα 4nm.

Στο κομμάτι της κάμερας βρίσκουμε ένα γνώριμο setup με 3 αισθητήρες, με τον καθένα να αναλαμβάνει διαφορετικές λήψεις. Τις περισσότερες λήψεις αναλαμβάνει ο ευρυγώνιος αισθητήρας ανάλυσης 50MP, ο οποίος διαθέτει OIS, διάφραγμα f/1.8 και υποστηρίζει Dual Pixel AF. Για εντυπωσιακές λήψεις ακόμα και από κοντινές αποστάσεις υπάρχει υπερευρυγώνιος φακός με αισθητήρα 12MP που προσφέρει οπτικό πεδίο 120°. Το σύστημα συμπληρώνει η telephoto κάμερα, η οποία διαθέτει αισθητήρα με ανάλυση 10MP και οπτικό zoom 3×. Στην μπροστινή πλευρά, εντός της οθόνης, υπάρχει επίσης η selfie κάμερα των 12MP.

Το ΑΙ κάνει την καθημερινότητά σου ξεκούραστη!

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το σημαντικότερο τεχνολογικό trend της εποχής μας και η Samsung κατάφερε να ενσωματώνει AI λειτουργίες στα νέα flagship της. Στο Unpacked που μόλις ολοκληρώθηκε γνωρίσαμε για πρώτη φορά το Galaxy AI, το οποίο φέρνει τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης στα δάχτυλά μας, προσθέτοντας δυνατότητες που αλλάζουν τα δεδομένα. Οι πιο ενδιαφέρουσες θεωρούμε πως αφορούν τη φωτογραφία. Στη συλλογή φωτογραφιών, για παράδειγμα, υπάρχει πλέον ένα πλήκτρο με προτάσεις επεξεργασίας. Πατώντας το μπορείς να αφήσεις το Galaxy AI να προσθέσει εφέ πορτρέτου, να αφαιρέσει αντανακλάσεις, σκιές και μουαρέ, να αναβαθμίσει την ανάλυση της αρχικής εικόνας, ακόμα και να αφαιρέσει αντικείμενα από μία φωτογραφία! Μπορεί ακόμα να συμπληρώσει το φόντο μίας φωτογραφίας, κατά την ευθυγράμμιση της, χωρίς να χαθεί τίποτα από το θέμα σου.

Με το AI μπορεί να αυξηθεί και η παραγωγικότητά σου ή να κάνει την καθημερινότητά σου πιο ξεκούραστη, αφήνοντας την τεχνητή νοημοσύνη να αναλάβει διάφορες εργασίες. Με το «Κύκλωσε για αναζήτηση στο Google» μπορείς να ψάξεις πληροφορίες απλά κυκλώνοντας το σημείο της οθόνης που σε ενδιαφέρει εύκολα και γρήγορα. Στην συνέχεια, μπορείς να δημιουργήσεις σύνοψη του περιεχομένου του ιστότοπου που σε ενδιαφέρει, για να μάθεις μόνο όσα είναι σημαντικά!. Ακόμα, με το Chat Assist, μπορείς να προσαρμόσεις τον ύφος στα μηνύματά σου ανάλογα με την περίσταση. 

Το Galaxy AI προσφέρει επίσης ζωντανή μετάφραση, αυτόματη οργάνωση των σημειώσεών σου, απομαγνητοφώνηση συνομιλιών, ακόμα και αμφίδρομη μετάφραση φωνής σε πραγματικό χρόνο για υποστηριζόμενες γλώσσες (όχι στα ελληνικά αυτή τη στιγμή). Για το Galaxy S24 Ultra συγκεκριμένα, το οποίο έρχεται φυσικά με S Pen, το Galaxy AI προσφέρει αυτόματη στοίχιση και προσθήκη κενών στις χειρόγραφες σημειώσεις σου. Αφού ολοκληρώσεις τη συγγραφή μίας σημείωσης, το Galaxy AI αναλαμβάνει την οργάνωση της δομής τους, προσθέτοντας τίτλους και παραγράφους αν χρειάζεται, ενώ δημιουργεί και εξώφυλλά με περιλήψεις με βάση το περιεχόμενο.

Η τεχνητή νοημοσύνη της νέας σειράς Galaxy S24 προσφέρει επίσης και δυνατότητες Generative AI. Δημιουργεί δηλαδή περιεχόμενο ακολουθώντας τις προτροπές που θα του δώσεις. Στα νέα Galaxy S24|S24+|S24 Ultra, λοιπόν, μπορείς να ζητήσεις από το AI να σου φτιάξει ένα wallpaper με τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία που έχεις φανταστεί!

Κάνε σήμερα την προπαραγγελία σου στα Public και κέρδισε

Με αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και Galaxy AI, η νέα σειρά Galaxy S24 της Samsung είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ. Και ήδη μπορείς να προπαραγγείλεις το μοντέλο που σε ενδιαφέρει από τα Public. Κάνοντας προπαραγγελία για τα Samsung Galaxy S24|S24+|S24 Ultra στα Public θα κερδίσεις:

  • Double up ×2 αποθηκευτικός χώρος
  • Trade in voucher αξίας 100€ επιπλέον της αξίας της συσκευής σου επιστρέφοντας την παλιά μέσω Samsung Members
  • Δώρο τους τόκους επιλέγοντας το πρόγραμμα δόσεων Flex Pay

Μην αφήσεις αυτή την ευκαιρία να χαθεί λοιπόν! Η προπαραγγελία σου εξασφαλίζει πολλά πλεονεκτήματα!