O @stef_greece ξέρει το μυστικό για τέλειες φωτογραφίες και βίντεο

Περίληψη: Με συνοδοιπόρο το iPhone 14 Pro Max, ο @stef_greece ταξίδεψε στην Ήπειρο και αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να κρατήσεις κάθε στιγμή ζωντανή.

Μια βαλίτσα γεμάτη από ρούχα, καλό φαγητό, ξενοδοχείο υψηλών υπηρεσιών φιλοξενίας και διαμονής. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ο καλύτερος travel partner, μετά την παρέα που ταξιδεύεις μαζί. Γιατί, αν το σκεφτείς, καμία από τις παραπάνω επιλογές δεν μπορεί να αποτυπώσει τη στιγμή και να τη διατηρήσει αναλλοίωτη στον χρόνο, όπως η σωστή φωτογραφική μηχανή

Ένας φακός που αιχμαλωτίζει την ομορφιά ενός τοπίου, διατηρεί τα χρώματα και τα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος, αναγνωρίζει τι ακριβώς θέλουμε να φωτογραφίσουμε και πού πρέπει να εστιάσουμε, αποτυπώνοντας την πραγματικότητα όπως τη βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια. Ένας φακός που δεν χρειάζεται απαραίτητα να αποτελεί asset μίας επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής, αλλά να είναι διαθέσιμος ακόμα και στο κινητό σου. Αρκεί, το τελευταίο να είναι το υπερσύγχρονο iPhone 14 Pro Max.

Το ταξίδι του @stef_greece μαζί με τον καλύτερο travel partner

Ο traver creator @stef_greece πραγματοποίησε μία πολυήμερη εξόρμηση σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς και ιδιαίτερα αγαπητούς στους λάτρεις της φύσης προορισμούς: στο Μέτσοβο, τη Βερλίγκα και τα Τζουμέρκα. Εκεί, εκτός από την ηπειρώτικη φιλοξενία και την απαραίτητη ξεκούραση, αποτύπωσε σε υψηλή ανάλυση την ξεχωριστή και χειμερινή ομορφιά της Ηπείρου με χιόνι ή χωρίς. Από την κορυφή του χιονισμένου Λάμκου στη νότια Πίνδο, μέχρι το στολισμένο για την εποχή Μέτσοβο και την οροσειρά των Τζουμέρκων. Δυσθεώρητα ύψη σε υψηλή ανάλυση.

«Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Πρώτος προορισμός ήταν το Μέτσοβο και το Πάρκο Αώου, ένα μέρος με απίστευτη φυσική ομορφιά. Στο δεύτερο μέρος, κατευθυνθήκαμε στη Δρακόλιμνη Βερλίγκα, μία εντυπωσιακή παγωμένη λίμνη, την οποία είχαμε την τύχη να την επισκεφτούμε όσο ακόμα υπήρχε χιόνι. Ένα ξεχωριστό σκηνικό, του οποίου η ομορφιά έπρεπε να καταγραφεί και αποτυπωθεί» μας εκμυστηρεύεται στην αρχή και συμπληρώνει:

«Προσωπικά, αν και iPhone enthusiast, το τελευταίο μοντέλο που είχα χρησιμοποιήσει ήταν το iPhone 11. Η μετάβασή μου, λοιπόν, στο iPhone 14 Pro Max ήταν σοκαριστική. Μόλις γνώρισα τις δυνατότητες και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, πράγμα το οποίο γίνεται αρκετά γρήγορα, εντυπωσιάστηκα από το πόσο μπορεί να με βοηθήσει στη δημιουργία περιεχομένου.»

Είναι η κάμερα του iPhone 14 Pro Max που κάνει τη διαφορά. Οι αριθμοί, συνήθως, μιλούν από μόνοι τους. Και τα 48 Megapixel είναι ένας αριθμός που δεν χρειάζεται περαιτέρω πληροφορίες, προκειμένου να αντιληφθούμε την ανάλυση και την ποιότητα του αποτελέσματος. Οι φωτογραφίες του @stef_greece «μιλούν» από μόνες τους. Κι εγγυώνται ότι, τελικά, ένα υπερσύγχρονο smartphone μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και την καλύτερη φωτογραφική μηχανή.

Το smooth και Instagram Friendly περιεχόμενο που δημιουργεί η κάμερα του iPhone 14 Pro Max 

«Αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν το smoothness του αποτελέσματος. Εκτός από την ανάλυση της εικόνας, τα βίντεο που δημιούργησα με το iPhone 14 Pro Max ήταν crystal clear. Για παράδειγμα, η Δρακόλιμνη της Βερλίγκας με το αλπικό της οροπέδιο ήταν γεμάτη από νιφάδες χιονιού. Αξιοποιώντας τα 48MP που η κάμερα του iPhone 14 Pro Max προσέφερε, οι νιφάδες φαινόντουσαν τόσο απαλές και ζωντανές, ακόμα και μετά την ανάρτηση του περιεχομένου στο Instagram. Σαν ο θεατής να ήταν μαζί μας και να τις έβλεπε μπροστά του με τα δικά του μάτια» μας αναφέρει.

Για την αποστολή του, ο ίδιος δεν χρειάστηκε κάποιον περαιτέρω εξοπλισμό. Απλά το κινητό του, το οποίο χωράει σε κάθε τσέπη, backpack, αποσκευή και με το σωστό powerbank είναι πάντα έτοιμο να «αιχμαλωτίσει» την ομορφιά της Ηπείρου. Από τη στιγμή που ο ήλιος φωτίζει το πρωί τα πέτρινα σπίτια του Μετσόβου, μέχρι το βράδυ που τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια «ανάβουν» και όλο το χωριό φωτίζουν.

«Εκτός, όμως, από την ημέρα και το φυσικό φως, μέσα από την κάμερα του iPhone 14 Pro Max κατάφερα να τραβήξω εκπληκτικές νυχτερινές λήψεις. Χωρίς να χρειάζεται να εντοπίσω σε ποια σημεία της διαδρομής μου υπάρχει το ιδανικό φως για να μην δημιουργούνται pixels και αλλοιώνεται το τοπίο. Έτσι μπορεί με ευκολία να αποτυπωθεί στην οθόνη του κινητού αυτό που βλέπεις με τα μάτια σου εκείνη τη στιγμή: από στιγμές μέσα στα χωριά της Ηπείρου μέχρι σημαντικά αξιοθέατα. Αν μάλιστα θέλεις να μπεις και εσύ στο κάδρο αυτό γίνεται με μεγάλη ευκολία με τη βοήθεια του χρονοδιακόπτη που μπορεί να οριστεί στα 3 ή στα 10 δευτερόλεπτα.  Επόμενός μου στόχος, γιατί δυστυχώς δεν πρόλαβα να τον υλοποιήσω, είναι να φωτογραφίσω τα αστέρια στον ουρανό με την κάμερα του iPhone 14 Pro Max. Αυτό, όμως, πρέπει να γίνει εκτός πόλης. Είναι κάτι που αναμένω να πραγματοποιήσω και είναι σίγουρο ότι σε αυτό θα βοηθήσει και η λειτουργία Νύχτας του κινητού, που δίνει τη δυνατότητα για φωτογραφίες με μεγαλύτερη διάρκεια λήψης.» εκμυστηρεύεται ο ίδιος.

Μετά το Μέτσοβο, ο Στέφανος συνέχισε τη διαδρομή του για την εξερεύνηση της πιο nature πλευρά της Ηπείρου. Επόμενη στάση η Βερλίγκα. Στα κεντρικά του βουνού, σε υψόμετρο 2.050 μ., βρίσκεται το πιο διάσημο αλπικό οροπέδιο της χώρας μας, η Βερλίγκα. Τόσο η ίδια η Δρακόλιμνη όσο και το μαιανδρικό δίκτυο ρυακιών, απίστευτης ομορφιάς, επιζητούν τη φωτογραφία τους. Και θα έχουν την καλύτερη δυνατή εικόνα, χάρη στη νέα κάμερα του iPhone 14 Pro Max.

Εξάλλου, όπως υποστηρίζει κι ο ίδιος, «oι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Και χωρούν όλες σε ένα κινητό. Μπορείς να εστιάσεις στο background, να το αλλάξεις, να κάνεις fade in και fade out, να το επεξεργαστείς και να μην το καταλάβει κανείς. Να βελτιώσεις τη φωτογραφία σου - αν και ο τεράστιος αριθμός MP προσφέρει ήδη ένα smooth άρτιο αποτέλεσμα- μέσα σε ελάχιστα λεπτά.»

Φυσικά, από την χειμερινή εξόρμηση του Στέφανου δεν θα μπορούσε να λείπει το χιόνι. Κατάλευκο και κατανεμημένο σε νιφάδες, οι οποίες στο φωτογραφικό κομμάτι είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν pixels ή το χαρακτηριστικό «μυρμήγκιασμα». Καμία όμως ατέλεια δεν χαλάει τις φωτογραφίες του. Και, μάλιστα, χωρίς κόπο. Αφού, με το νέο iPhone η τέλεια λήψη χρειάζεται μόλις 10 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιηθεί.

iPhone 14 Pro Max means… user friendly environment

«Το iPhone 14 Pro Max επιβεβαιώνει τη φήμη του κινητού με το πιο user friendly λογισμικό. Δεν χρειάζεται κάποιος να διαθέτει γνώση ή να ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία για να αποτυπώσει τη στιγμή ή το τοπίο που ξεχωρίζει. Αν και οι λειτουργίες είναι πολλές, ακόμα και ο πιο αρχάριος μπορεί να εξοικειωθεί σε λίγα λεπτά. Εξάλλου, το λογισμικό iOS είναι εξαιρετικά φιλικό και βοηθάει τον χρήστη να κάνει zoom in – zoom out, να προσαρμόζει τα φίλτρα και τον φωτισμό ανάλογα με το αντικείμενο ή το μέρος που φωτογραφίζει» αναφέρει ο Στέφανος, προτρέποντας ακόμα και τους αρχάριους να το τολμήσουν. 

Και επειδή, εκτός από τις φωτογραφίες, οι ταξιδιωτικές αναμνήσεις αποτυπώνονται καλύτερα σε σύντομα βίντεο μεγάλης συναισθηματικής αξίας, στο iPhone 14 Pro Max οι στιγμές συλλέγονται και μοντάρονται αυτόματα, με γνώμονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Press Play και Enjoy Your Trip!