Στο Top 3 του DxOMark τα iPhone 11 Pro!

Περίληψη: Οι κάμερες των νέων iPhone 11 Pro έχουν λάβει πολλά εγκωμιαστικά σχόλια από τότε που κυκλοφόρησαν. Το ανεξάρτητο DxOMark ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που περιμέναμε!

Το DxOMark είναι ξακουστό για τα τεστ που... επιφυλάσσει σε κάμερες και φακούς κάθε είδους και μια από τις κατηγορίες που δοκιμάζει συστηματικά είναι αυτή της smartphone φωτογραφίας. Με τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max να έχουν κυκλοφορήσει πάνω από δύο μήνες, έφτασε η ώρα της δική τους δοκιμασίας! Οι δύο συσκευές χρησιμοποιούν ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας, οπότε τα συμπεράσματα ισχύουν και για τα δύο μοντέλα. Πως τα πήγε, λοιπόν, το νέο iPhone; Πάμε να δούμε!

Αρχικά, να πούμε πως τα νέα iPhone 11 Pro κατέλαβαν την τρίτη θέση της κατάταξης. Μπροστά τους βρίσκεται μόνο το Huawei Mate 30 Pro και το Xiaomi Mi Note 10 Pro. Τα νέα iPhone συγκέντρωσαν 117 βαθμούς, με τα δύο μοντέλα που βρίσκονται στην κορυφή να σκοράρουν 121 πόντους. Την ίδια βαθμολογία με το iPhone έχει και το Samsung Galaxy Note 10+ ενώ το Huawei P30 Pro συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα με 116 βαθμούς.

Οι διαφορές μεταξύ των κορυφαίων συσκευών είναι πολύ μικρές, οπότε αυτό που έχει σημασία από τα review του DxOMark είναι η επιμέρους ανάλυση και οι λόγοι που διαμόρφωσαν την τελική βαθμολογία για κάθε συσκευή. Στην περίπτωση των iPhone 11 Pro η συσκευή ξεχώρισε για την πολύ καλή απόδοση λεπτομερειών, τη σωστή έκθεση, το ακριβές και γρήγορο autofocus και τη σωστή χρωματική απόδοση από όλους τους φακούς. Το μόνο σημείο στο οποίο τα πήγε λιγότερο καλά από τον ανταγωνισμό είναι στο επίπεδο θορύβου. Ο θόρυβος στις φωτογραφίες ήταν περισσότερος από άλλες συσκευές και αυτό στέρησε από τα νέα iPhone την κορυφή.

Video Duration
3:35


Εξαιρετικά τα πηγαίνει το iPhone και στο κομμάτι του βίντεο. Η πολύ καλή σταθεροποίηση, μαζί με το γρήγορο autofocus και τη σωστή έκθεση, συνεισέφεραν σημαντικά ώστε τα νέα iPhone 11 Pro να συγκεντρώσουν συνολική βαθμολογία 102 πόντων, που τα κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στην αγορά.

Είναι προφανές ότι οι αναλυτικές δοκιμές του DxOMark εξετάζουν με μεγάλη λεπτομέρεια την εικόνα από τις κάμερες των smartphone. Για την πλειοψηφία των , , όλα τα κορυφαία smartphone θα προσφέρουν εξαιρετικές λήψεις. Το ίδιο ισχύει και για τα νέα “Pro” smartphone της Apple, καθώς η φωτογραφία και το βίντεο είναι ένα από τα πολύ δυνατά χαρακτηριστικά τους.