Τα iPhone 12 διαθέσιμα στο Public!

Περίληψη: Η ημέρα που περίμενες έφτασε! Οι τέσσερεις νέες συσκευές iPhone 12 είναι πλέον διαθέσιμες στο Public. Ας θυμηθούμε τι προσφέρει η κάθε μία.

Για πρώτη φορά η Apple κυκλοφόρησε 4 νέα smartphone σε μία γενιά. Η φετινή γκάμα αποτελείται από δύο iPhone 12 και δύο iPhone 12 Pro εκδόσεις, με τις διαφορές να μην είναι μόνο τα μεγέθη. Τα τέσσερα νέα iPhone 12 είναι πλέον επίσημα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και αν δεν έχεις ακόμα αποφασίσει ποιο σου ταιριάζει, ας θυμηθούμε τις ομοιότητες και τις διαφορές των μοντέλων.

Ομοιότητες iPhone 12: A14 Bionic, OLED και άλλες


Όποιο από τα 4 νέα iPhone και να επιλέξεις, αυτό έρχεται με τον καλύτερο smartphone επεξεργαστή σήμερα. Ο Apple A14 Bionic είναι το ταχύτερο mobile SoC και υπάρχει σε όλη τη γκάμα. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα 5G δίκτυα, όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα και στην Ελλάδα.

Μία ακόμα ομοιότητα είναι η ύπαρξη OLED οθονών σε όλα τα iPhone 12. Κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά από την Apple και εξασφαλίζει την ίδια ποιότητα εικόνας σε όλα τα μοντέλα. Οι αναλύσεις είναι λίγο διαφορετικές μεταξύ των μοντέλων, αλλά όλα έχουν πυκνότητα πίξελ μεγαλύτερη από 450 ppi. Ίδιο είναι και το design, με τα τέσσερα νέα iPhone να μοιράζονται την ίδια σχεδιαστική γραμμή στην οποία κυριαρχούν οι επίπεδες μεταλλικές πλευρές. Στην πλάτη των iPhone 12 βρίσκουμε ακόμα μία ομοιότητα της νέας γκάμας. Τα τέσσερα iPhone 12 υποστηρίζουν μαγνητικά αξεσουάρ MagSafe για φόρτιση και άλλες λειτουργίες.

Διαθέσιμα μεγέθη


Οι συσκευές είναι τέσσερεις, αλλά τα διαθέσιμα μεγέθη είναι τρία. Το «στάνταρ» μέγεθος είναι αυτό που συναντάμε στο iPhone 12 και το iPhone 12 Pro. Και οι δύο αυτές συσκευές έχουν τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις και οθόνη 6,1 ιντσών. Πέρα από αυτά, η Apple δημιούργησε το μεγαλύτερο iPhone που έχει κατασκευάσει ποτέ, αλλά και ένα από τα μικρότερα. Το iPhone 12 Mini διαθέτει οθόνη 5,4 ιντσών, αλλά χάρη στα μικρά bezel είναι αισθητά μικρότερο ακόμα κι από το iPhone SE 2nd Gen με οθόνη 4,7 ιντσών. Στον αντίποδα έχουμε το iPhone 12 Pro Max με οθόνη 6,7 ιντσών. Οι διαφορές σε μέγεθος οδηγούν και σε διαφορές στη μπαταρία, με τη μεγαλύτερη σε χωρητικότητα να βρίσκεται στο μεγαλύτερο μοντέλο.

Η βασική διαφορά βρίσκεται στην κάμερα


Πάμε τώρα και στις διαφορές των μοντέλων. Η κυριότερη από όλες βρίσκεται στην κάμερα, η οποία προσφέρει 3 διαφορετικά «επίπεδα» απόδοσης, ανάλογα το μοντέλο. Τα iPhone 12 Mini και iPhone 12 διαθέτουν το ίδιο σύστημα κάμερας με δύο αισθητήρες. Ο ένας χρησιμοποιείται για wide και ο δεύτερος για ultra-wide λήψεις. Το iPhone 12 Pro φέρνει δύο βελτιώσεις επάνω σε αυτό το σύστημα, με την προσθήκη telephoto και LiDAR αισθητήρα. Στην κορυφή της απόδοσης έχουμε το iPhone 12 Pro Max. Οι αισθητήρες του παρέχουν τις ίδιες δυνατότητες με αυτές του 12 Pro, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο. Αυτό οφείλεται στην μεγαλύτερη κύρια κάμερα και στο αναβαθμισμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης. Σε αυτό το άρθρο μπορείς να βρεις ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τις κάμερες των 4 μοντέλων, ενώ αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για το κορυφαίο iPhone 12 Pro Max, τότε τσέκαρε αυτό το αναλυτικό άρθρο.

Μία ακόμα διαφορά που σε ενδιαφέρει είναι στη χωρητικότητα. Τα iPhone 12 και iPhone 12 Mini ξεκινούν από τα 64GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, ενώ τα iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max δίνουν 128GB ως στάνταρ. 

Τώρα που θυμήθηκες όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων iPhone 12, και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους, μπες στο public.gr για να αποκτήσεις αυτό που σου ταιριάζει.