Galaxy Unpacked: Ήρθαν τα νέα Samsung Galaxy S23 και εντυπωσιάζουν!

Περίληψη: Η Samsung μόλις ανακοίνωσε τα flagship της για το 2023! Μάθε τα πάντα για τα νέα Galaxy S23 και κάνε από σήμερα την προπαραγγελία σου!

Η Samsung, πιστή στα ραντεβού της με τον κόσμο της τεχνολογίας, διοργάνωσε το πρώτο Galaxy Unpacked της χρονιάς και αποκάλυψε τις νέες ναυαρχίδες της. Με τρία νέα κορυφαία smartphones ξεκινά το 2023 για την κορεάτικη εταιρεία, που μόλις ανακοίνωσε τη σειρά Galaxy S23. Στην flagship σειρά της Samsung βρίσκουμε φέτος τα Galaxy S23, Galaxy S23+ και το ανυπέρβλητο Galaxy S23 Ultra! Ποιο από αυτά θα γίνει δικό σου; Πάμε να γνωρίσουμε τα πάντα για τα κορυφαία Android smartphones που μόλις παρουσιάστηκαν στο Unpacked έτσι ώστε να έχεις όλες τις πληροφορίες πριν επιλέξεις. Και μόλις καταλήξεις στο μοντέλο που σε ενδιαφέρει, μπορείς να κάνεις αμέσως την προπαραγγελία σου για να είσαι από τους πρώτους που θα το παραλάβουν όταν κυκλοφορήσει!

Samsung Galaxy S23 και S23+

Για το 2023, η γκάμα των flagship smartphones της Samsung διατηρεί την ίδια φιλοσοφία με πέρσι. Έχουμε δηλαδή δύο πανομοιότυπα μοντέλα σε διαφορετικό μέγεθος, S23 και S23+, και ένα ακόμα μεγαλύτερο και ακόμα πιο εξελιγμένο μοντέλο, το S23 Ultra. Οπότε θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τις νέες προτάσεις της Samsung από τα Galaxy S23 και S23+.

Ας πάρουμε πρώτα τις διαφορές, που είναι και οι λιγότερες, αλλά ίσως σε βοηθήσουν να επιλέξεις μεταξύ των δύο. Η βασικότερη διαφοροποίηση μεταξύ των S23 και S23+ είναι το μέγεθος. Το Galaxy S23 έρχεται με οθόνη 6,1″ την ώρα που το S23+ διαθέτει πάνελ 6,6″. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει και διαφορά στη χωρητικότητα της μπαταρίας. Το S23 έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας 3.900mAh ενώ το S23+ διαθέτει μπαταρία 4.700mAh. Η τελευταία διαφορά εντοπίζεται στον αποθηκευτικό χώρο των δύο συσκευών. Η βασική έκδοση του S23 ξεκινά από τα 128GB (με επιλογή για 256GB), ενώ στο S23+ μπορείς να επιλέξεις μεταξύ 256 ή 512GB χωρητικότητας.

unpacked-samsung-galaxy-s23-01

Από εδώ και πέρα, όλα τα χαρακτηριστικά που θα δούμε είναι κοινά στις δύο συσκευές. Το βασικότερο χαρακτηριστικό δεν είναι άλλο από τον επεξεργαστή και η Samsung φέτος δεν έκανε καμία υποχώρηση. Τόσο στο S23 όσο και στο S23+ έρχονται με τον κορυφαίο Snapdragon 8 Gen 2, ο οποίος είναι κατασκευασμένος στα 4nm. Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα έρχονται με Dynamic AMOLED 2X οθόνη με ανάλυση 2340×1080 και μεταβαλλόμενο ρυθμό ανανέωσης από 48 έως 120Hz.

Με κάθε μεγάλη κυκλοφορία έχει πάντα ενδιαφέρον να γνωρίσουμε και τις κάμερες. Στα Galaxy S23 και S23+ βρίσκουμε 3 αισθητήρες στην πίσω πλευρά. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο wide αισθητήρας 50MP με OIS και διάφραγμα f/1.8. Το σύστημα συμπληρώνεται από έναν ultra-wide αισθητήρα 12MP και έναν telephoto 10MP με 3× οπτικό zoom. Στη μπροστινή πλευρά βρίσκουμε έναν αναβαθμισμένο αισθητήρα για selfies. Και στα δύο μοντέλα, εντός ενός punch hole μέσα στην οθόνη έχει τοποθετηθεί κάμερα 12MP.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Πάμε τώρα και στο απόλυτο flagship του 2023, το Samsung Galaxy S23 Ultra! Εδώ έχουμε αναβαθμίσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς. Το μόνο που δεν αλλάζει σε σχέση με τα άλλα δύο μοντέλα της σειράς είναι ο επεξεργαστής. Το Ultra δεν θα μπορούσε να μην έχει και αυτό τον κορυφαίο Snapdragon 8 Gen 2 όπως είναι λογικό. Από εκεί και πέρα όμως όλα έχουν αλλάξει, από το design μέχρι τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα τα χαρακτηριστικά του S23 Ultra είναι η κύρια κάμερα. Το flagship μοντέλο της Samsung εξοπλίζεται με επαναστατικό αισθητήρα 200MP! Η τεράστια αυτή ανάλυση προσφέρει λεπτομέρεια που δεν είχες ποτέ πριν στο παρελθόν στη διάθεσή σου! Για να αποδίδει πάντα στο μέγιστο των δυνατοτήτων της η κάμερα, όμως, η Samsung κατασκεύασε αυτό τον αισθητήρα με Adaptive Pixel. Αυτή η τεχνολογία εξασφαλίζει τέλειες εικόνες σε οποιεσδήποτε συνθήκες, συνδυάζοντας τα πίξελ μεταξύ τους. Ο αισθητήρας μπορεί να πάει την ανάλυση στα 50MP ή ακόμα και στα 12MP, για να απολαμβάνεις πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν δεν θες να αφήσεις το κινητό να κάνει τα «μαγικά» του όταν τραβάς φωτογραφίες, η κάμερα του S23 Ultra έρχεται με Pro Mode και Expert RAW και σου δίνει τον πλήρη έλεγχο των λήψεων σου. Και ακόμα δεν μιλήσαμε για τις υπόλοιπες κάμερες της συσκευής! Το S23 Ultra διαθέτει επίσης ultra-wide αισθητήρα 12MP και δύο telephoto αισθητήρες 10MP, για οπτικό zoom 3× και 10× χωρίς απώλεια ποιότητας.

unpacked-samsung-galaxy-s23-02

Τα εντυπωσιακά specs συνεχίζονται στο κομμάτι της οθόνης. Το Samsung Galaxy S23 Ultra έρχεται με Dynamic AMOLED 2X με QHD+ ανάλυση (3088×1440). Το πάνελ διαθέτει μεταβαλλόμενο ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 120Hz και μπορεί να φτάσει ακόμα και το 1Hz! Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και το εντυπωσιακό S Pen, που σου επιτρέπει να γράφεις και να σημειώνεις με εντελώς φυσικό τρόπο. Το εντυπωσιακό πάνελ αλλά και η πίσω πλευρά της συσκευής καλύπτονται από γυαλί και συγκεκριμένα το Gorilla Glass Victus 2, το πιο ανθεκτικό γυαλί της Corning. Μεταξύ των δύο γυάλινων επιφανειών υπάρχει ένα σώμα από αλουμίνιο που αυξάνει την αντοχή της συσκευής. Στο Ultra flagship της Samsung για το 2023 θα βρεις επίσης αποθηκευτικό χώρο που ξεκινά από τα 256GB και φτάνει το 1TB (!) ενώ η μνήμη RAM είναι είτε 8GB είτε 12GB. Για το τέλος αφήσαμε τη μπαταρία, η οποία υπόσχεται τεράστια αυτονομία. Το Galaxy S23 Ultra διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 5.000mAh, η οποία μάλιστα υποστηρίζει Υπερταχεία φόρτιση 2.0, ταχεία ασύρματη φόρτιση 2.0 και Wireless Powershare.

Κάνε σήμερα την προπαραγγελία για τo Galaxy S23 που σου ταιριάζει

Θες το απόλυτο ή προτιμάς τα δύο πιο μικρά μοντέλα της νέας σειράς Samsung Galaxy S23; Όποιο από τα τρία νέα flagship της Samsung κι αν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σου, μπορείς από τώρα να κάνεις την προπαραγγελία σου! Έτσι θα είσαι από τους πρώτους που θα πάρουν στα χέρια τους τα νέα smartphones και μαζί σου κάνουμε δώρο διπλάσια χωρητικότητα! Επιλέγεις 128GB έκδοση και παίρνεις το μοντέλο με τα 256GB! Μην αργείς, εξασφάλισε από τώρα το επικό Samsung smartphone που σου ταιριάζει!