Το Apple Music έρχεται και στο PlayStation 5

Περίληψη: Σε μία ακόμα πλατφόρμα θα γίνει διαθέσιμο το Apple Music καθώς η εφαρμογή streaming μουσικής φαίνεται πως θα έρθει σύντομα στο Sony PlayStation 5.

Οι κονσόλες δεν είναι πλέον μόνο για παιχνίδια, είναι ολοκληρωμένα συστήματα ψυχαγωγίας για το σαλόνι ή το δωμάτιο. Γι’ αυτό και προσφέρουν εφαρμογές ψυχαγωγίας όπως το Netflix ή το Spotify, για τις ώρες που δεν θες να παίξεις κάποιο videogame. Σύντομα, οι επιλογές ψυχαγωγίας για το PlayStation 5 θα μεγαλώσουν κι άλλο καθώς η εφαρμογή Apple Music έρχεται στην κονσόλα της Sony, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες.

Η προσθήκη της εφαρμογής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τη Sony ή την Apple ακόμα. Ο λόγος που ξέρουμε πως έρχεται το Apple Music στο PlayStation 5 είναι πως κάποιοι χρήστες είδαν την επιλογή προσθήκης λογαριασμού Apple Music στην κονσόλα τους. Αυτή τη στιγμή, η πλειοψηφία των χρηστών που θέλει να ακούσει μουσική μέσω streaming στο PS5 έχουν δυνατότητα να προσθέσουν μόνο Spotify λογαριασμό στην κονσόλα.

Άρα, το παραπάνω γεγονός μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως Apple και Sony εργάζονται επάνω στην προσθήκη του Apple Music στο PS5, αλλά αυτό το χαρακτηριστικό είναι μάλλον σε δοκιμαστική φάση αυτή την περίοδο. Οι ελάχιστοι χρήστες που είδαν την επιλογή προσθήκης Apple Music λογαριασμού στην κονσόλα τους δήλωσαν πως δεν μπορούσαν να προχωρήσουν τη διαδικασία, παρότι η επιλογή ήταν διαθέσιμη.

Ένα ακόμα στοιχείο που δίνει βάση στις παραπάνω πληροφορίες μας ήρθε και από το χθεσινό Unleashed event της Apple. Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο συνδρομητικό πρόγραμμα Apple Music και μαζί ανανέωσε και κάποιες από τις σελίδες πληροφοριών της υπηρεσίας. Στην ενότητα “Where can I listen to Apple Music?” αναφέρονται πλέον και οι gaming κονσόλες. Άρα είναι πολύ πιθανό να δούμε το Apple Music στο PlayStation 5 σύντομα (και πιθανότατα και στα Xbox Series X|S).

Apple και Sony έχουν ήδη συνεργαστεί για να φέρουν την υπηρεσία streaming τηλεόρασης Apple TV+ στο PlayStation 5. Πρόσφατα μάλιστα, Sony και Apple ανακοίνωσαν πως οι χρήστες PlayStation 5 μπορούν να επωφεληθούν μίας προσφοράς που χαρίζει 6 μήνες δωρεάν συνδρομής στο Apple TV+. Οπότε, δεν μοιάζει καθόλου απίθανο το σενάριο να συνεχίσουν τη συνεργασία τους φέρνοντας το Apple Music στο PS5, καθώς έτσι επωφελούνται και οι δύο.  Η Apple φέρνει τις υπηρεσίες της σε ακόμα περισσότερες πλατφόρμες, ενώ η Sony δίνει στους χρήστες PlayStation 5 ακόμα περισσότερες επιλογές.