O κορονοϊός «χτυπάει» το Nintendo Switch / προβληματισμοί για PS5 και Xbox Series X

Περίληψη: Με δεδομένο ότι κάποια από τα τμήματα της παραγωγής για το hardware κονσολών και περιφερειακών προέρχονται από την αγορά της Κίνας, ήδη η Nintendo ανακοίνωσε καθυστερήσεις...

Φαίνεται πως τα προβλήματα με τον κορονοϊό, που έχει προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη, θα πιάσουν και την αγορά των videogames!

Με δεδομένο ότι κάποια από τα τμήματα της παραγωγής για το hardware κονσολών και περιφερειακών προέρχονται από την αγορά της Κίνας, ήδη η Nintendo ανακοίνωσε πως ενδέχεται να καθυστερήσει η κυκλοφορία του Animal Crossing-themed Nintendo Switch, ενημερώνοντας τους καταναλωτές πως μπαίνει σε αναμονή για την αγορά της Ιαπωνίας και πως θα τους ενημερώσει για ό,τι νεότερο στο άμεσο μέλλον.

Video Duration
10:07


Ταυτόχρονα, σημείωσε πως μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις στα ράφια για το Ring Fit Adventure. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η καθυστέρηση αυτή θα μετακυλήσει και θα επηρεάσει όλες τις αγορές, ωστόσο οι εξελίξεις είναι σημαντικές, καθώς τα εργοστάσια της Foxconn στην Κίνα θα παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

H εξέλιξη αυτή ίσως μπλέξει και τη διαδικασία παραγωγής των PS5 και Xbox Series X, καθώς και η Foxconn εμπλέκεται στην αλυσίδα. Μένει να δούμε πόσο θα μείνουν εκτός ρυθμών τα εργοστάσια στην Κίνα και το κατά πόσο θα επηρεάσουν την κατάσταση και στην αγορά της Ευρώπης...