MWC 2019: Όσα θα δούμε στη Βαρκελώνη

Περίληψη: Τις επόμενες ημέρες όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Βαρκελώνη - τουλάχιστον τα βλέμματα...

Τις επόμενες ημέρες όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Βαρκελώνη - τουλάχιστον τα βλέμματα των φίλων της τεχνολογίας, αφού από τις 25 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το φετινό Mobile World Congress.

Όπως κάθε χρόνο, όλη η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας θα βρίσκεται εκεί, για να μας αποκαλύψει τις περισσότερες συσκευές που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες, καθώς και όλες οι τάσεις, αλλά και το πλάνο για την εμπορική διάθεση των δικτύων 5G. Το Public και ο Τίμος Κουρεμένος θα βρίσκονται εκεί, για να μεταφέρουν όλα τα σημαντικά νέα!

Αν και οι αποκαλύψεις θα ξεκινήσουν το Σαββάτο με τις πρώτες συνεντεύξεις τύπου, ήδη υπάρχουν αρκετές διαρροές, οπότε κι εμείς γνωρίζουμε, πάνω – κάτω, τι περιμένουμε να ανακοινωθεί και σου το παρουσιάζουμε.

Samsung

Αυτή τη χρονιά τα νέα Galaxy S10 και το Galaxy Fold – το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας -, ανακοινώθηκαν πριν το MWC (μπορείς να διαβάσεις τα πάντα για αυτά εδώ), αλλά είναι σίγουρο ότι θα βρίσκονται στο επίκεντρο του περιπτέρου της Samsung στο MWC. Παράλληλα με τα smartphones η Samsung ανακοίνωσε και τα νέα της wearables, δηλαδή το smartwatch Galaxy Active, το fitness band Galaxy Fit και τα ακουστικά Galaxy Buds. Τι απομένει; Κανείς δεν ξέρει.

Huawei

Για τη Huawei γνωρίζουμε ήδη ότι η ανακοίνωση της επόμενης ναυαρχίδας, του P30 Pro (και του P30), θα γίνει το Μάρτιο. Tι θα δείξει λοιπόν η Huawei; Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει την έκθεση για να δείξει τα laptop και τα tablet της, οπότε δεν θα ήταν απίθανο να κάνει το ίδιο και φέτος, ενώ αν θέλει να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τη Samsung ίσως να δούμε και από εκείνη κάποια ανακοίνωση σχετική με το δικό της αναδιπλούμενο smartphone.

Xiaomi

Όπως και η Samsung έτσι και η Xiaomi ανακοίνωσε στην Κίνα τη νέα της ναυαρχίδα το Xiaomi Mi 9, όμως σίγουρα η συσκευή θα παρουσιαστεί και στο Ευρωπαϊκό κοινό κατά τη διάρκεια του MWC 2019. Εν τάχει να αναφέρουμε πως το Mi 9 είναι το πρώτο smartphone της εταιρείας με τριπλή κύρια κάμερα. Οι υπόλοιπες προδιαγραφές περιλαμβάνουν Super AMOLED οθόνη 6,39” με dewdrop οπή, επεξεργαστή Snapdragon 855, 6GB RAM, ενσύρματο turbo charging στα 27W και ασύρματη φόρτιση στα 20W. Εκτός αυτού, η Xiaomi δεν έχει κρύψει τις προθέσεις της για είσοδο στην αγορά των foldable συσκευών, οπότε δε θα μας προκαλούσε εντύπωση αν υπήρχε κάποια σχετική ανακοίνωση τις ημέρες της έκθεσης, ενώ κάποιοι πιστεύουν πως θα δούμε την έκδοση 5G του Mi Mix 3 σε πρώτη παρουσίαση.

Sony

Όπως στο παρελθόν, έτσι και φέτος, η Sony αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα της ναυαρχίδα, το XZ4. Με δεδομένο βέβαια ότι η συνέντευξη τύπου έχει tagline «Embrace a new perspective», ίσως δούμε κάτι πρωτοποριακό είτε στη σχεδίαση, είτε στο σύστημα της κάμερας, ενώ φήμες κάνουν λόγο και για μία συσκευή με τεράστια μπαταρία, χωρητικότητας 4.400mAh. Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα.

Nokia

Η Nokia συνεχίζει με τη δυναμική επιστροφή της και στη δική της συνέντευξη τύπου την Κυριακή περιμένουμε να δούμε τη νέα της ναυαρχίδα, το Nokia 9 PureView, όπου οι φήμες το θέλουν να έρχεται με 5 ή 6 κάμερες στην πλάτη, θέτοντας νέα στάνταρ στο τι μπορεί να κάνει ένα φωτογραφικό smartphone.

LG

Τέσσερις νέες συσκευές αναμένεται να δείξει η κορεάτικη εταιρεία κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Συγκεκριμένα θα έχουμε την αποκάλυψη των: LG G8 ThinQ, LG Q60, LG K50 και LG K40. H πιο ενδιαφέρουσα συσκευή είναι φυσικά το G8 ThinQ, το οποίο θα διαθέτει νέα οθόνη τεχνολογίας OLED που θα λειτουργεί και ως ηχείο και υποστήριξη για 3D αναγνώριση προσώπου. Τέλος, κάποιες φήμες κάνουν λόγο και για ανακοίνωση της 5G έκδοσης του LG V50.

Oppo

Η κινέζικη εταιρεία θα ανοίξει πρώτη το χορό των συνεντεύξεων τύπου το Σάββατο. Τι περιμένουμε; Το πρώτο της 5G smartphone της, καθώς και το πρώτο σύστημα φωτογραφίας με υβριδικό ζουμ 10x για κινητά τηλέφωνα, χωρίς να είναι βέβαιο ακόμα αν η επίδειξη θα γίνει σε πραγματική συσκευή.

ΖΤΕ

Και η ZTE είναι από τις εταιρείες από τις οποίες περιμένουμε ανακοίνωση 5G συσκευής, και συγκεκριμένα του ZTE Axon 5G. Παράλληλα, υπάρχουν φήμες πως μπορεί να δείξει και το πρώτο κινητό που φοριέται στο χέρι ως βραχιόλι κάνοντας χρήση κυρτής εύκαμπτης οθόνης.

Lenovo

Η Lenovo ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες το Motorola G7 στη Βραζιλία. Φήμες πάντως την θέλουν να ετοιμάζει και αυτή το δικό της foldable smartphone, κάτω από το brandname RAZR.

Και βέβαια, το Public δεν πρόκειται να λείψει από τη Βαρκελώνη! Μείνετε συντονισμένοι στο Public Blog για συνεχείς ενημερώσεις και ανταποκρίσεις για ό,τι συμβεί!