«Βιολέτα» της Isabel Allende – Παρουσίαση βιβλίου

Περίληψη: Μάθε τα πάντα για το νέο έργο της Isabel Allende, «Βιολέτα», και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις ένα αντίτυπο!

Τρία χρόνια μετά το συναρπαστικό «Μακρύ πέταλο από θάλασσα» η κορυφαία Χιλιανή συγγραφέας, Isabel Allende, επιστρέφει στο χώρο του μυθιστορήματος και του μαγικού ρεαλισμού, με ένα νέο βιβλίο που υπόσχεται στους αναγνώστες, βαθιές συγκινήσεις. Το νέο μυθιστόρημα της Isabel Allende είναι ένα ταξίδι στη γυναικεία ψυχοσύνθεση με άξονα τα ιστορικά γεγονότα που συντάραξαν τον κόσμο τον περασμένο αιώνα. Ο λόγος φυσικά γίνεται για το βιβλίο με τίτλο «Βιολέτα» το οποίο κυκλοφορεί ήδη στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Βιολέτα» - Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η εκατοντάχρονη ηρωίδα του μυθιστορήματος Βιολέτα ντελ Βάλε περνά τις τελευταίες της μέρες γράφοντας ένα γράμμα στο πιο αγαπημένο της πρόσωπο, εξιστορώντας τα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της ζωής της. Μιας ζωής γεμάτης τόσο από χαρά όσο και από δυστυχία. Με τρόπο γλαφυρό και συνάμα συγκινητικό η Βιολέτα ξεδιπλώνει στον εγγονό της την προσωπική της ιστορία, η οποία σημαδεύτηκε από τα τραγικά ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν τη Λατινική Αμερική και τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Μια χαμένη οικογενειακή περιουσία, ένας θυελλώδης γάμος και ένας παθιασμένος έρωτας συνθέτουν την πλοκή του μυθιστορήματος που εκτυλίσσεται σε μια ανώνυμη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχοντας ως μόνιμο φόντο τις ταραχώδεις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Μέσα από τα βιώματα της Βιολέτας γινόμαστε μάρτυρες στον τιτάνιο και πάντα επίκαιρο αγώνα της γυναίκας να επιβιώσει και να ορίσει η ίδια τη ζωή της, σε ένα κόσμο που άγεται και φέρεται από το ρου της ιστορίας.

Το μυθιστόρημα, παρά το γεγονός πως αναφέρεται σε μια περασμένη εποχή, άπτεται πολλών και ποικίλων θεμάτων που παραμένουν πάντα διαχρονικά. Συνδυάζοντας το προσωπικό με το πολιτικό, η Isabel Allende καταπιάνεται με ζητήματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι διαπροσωπικές σχέσεις, ο γάμος και η κλιματική αλλαγή. Περίοπτη θέση στο μυθιστόρημα έχει ο φεμινισμός και η ανάγκη χειραφέτησης των γυναικών. Η συγγραφέας, αντλώντας έμπνευση από την μητέρα της, θίγει με ξεχωριστό τρόπο την ανισότητα των φύλων, τις διακρίσεις που υφίσταται η γυναίκα ανεξαρτήτως εποχής καθώς και τις ομοιότητες στη δυναμική των σχέσεων εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος και ενός απολυταρχικού κράτους.

«Η Βιολέτα έχει γεννηθεί την ίδια περίοδο με την μητέρα μου και ανήκει ίδια κοινωνική τάξη. Η μητέρα μου ήταν σαν κι αυτή. Όμορφη, ταλαντούχα, οραματίστρια. Ωστόσο ήταν οικονομικά εξαρτημένη. Η Βιολέτα είναι μια γυναίκα που μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό της, και αυτό είναι μια τεράστια διαφορά. Πάντα έλεγα πως δεν μπορείς να πιστεύεις στον φεμινισμό, αν δεν μπορείς να υποστηρίξεις η ίδια τον εαυτό σου και τα παιδιά σου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Χιλιανή μυθιστοριογράφος σε συνέντευξή της.

Isabel Allende: H σπουδαιότερη σύγχρονη συγγραφέας της Λατινικής Αμερικής

Η Isabel Allende είναι μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας. Το όνομα της 79χρονης συγγραφέως και ανιψιάς του προέδρου Salvador Allende χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από το αναγνωστικό κοινό σε όλη την υφήλιο. Το συγγραφικό έργο της Isabel Allende θεωρείται από πολλούς ως το επιστέγασμα της σύγχρονης χιλιανής λογοτεχνίας ενώ αυτή τη στιγμή είναι η πιο πολυδιαβασμένη ισπανόφωνη εν ζωή συγγραφέας στον κόσμο. Έργα όπως, «Οι γυναίκες της ψυχής μου», «Ο Ιάπωνας εραστής», «Του έρωτα και της σκιάς», «Πέρα απ’ τον χειμώνα» και, φυσικά, το αριστουργηματικό «Το σπίτι των πνευμάτων» έχουν κερδίσει επάξια την καρδιά αναγνωστών και κριτικών λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές.

Συνολικά τα βιβλία της Χιλιανής συγγραφέας έχουν μεταφρασθεί σε 42 γλώσσες έχοντας πουλήσει περισσότερα από 75 εκατομμύρια αντίτυπα. Για τη συνεισφορά της στη χιλιανή και παγκόσμια λογοτεχνία η Isabel Allende έγινε το 2004 επίτιμο μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων, ενώ έχει επίσης λάβει το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Barack Obama.

Διαγωνισμός

Το Public και οι εκδόσεις Ψυχογιός κάνουν δώρο σε τρεις (3) τυχερούς από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Βιολέτα». Διεκδίκησέ το και εσύ, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής του διαγωνισμού μέχρι τις 12 Απριλίου του 2022. Οι τυχεροί θα επιλεγούν μετά από κλήρωση και θα ανακοινωθούν στο Public Blog. Πολλαπλές συμμετοχές δε θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές κληρώθηκαν