Θύελλες & θρίαμβοι: Κέρδισε την επίσημη βιογραφία του Elon Musk

Περίληψη: Η νέα βιογραφία του Walter Isaacson για τον Elon Musk εστιάζει σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του επιχειρηματία που άλλαξε για πάντα τον κόσμο μας!

Οραματιστής, χαρισματικός, ριψοκίνδυνος και αντισυμβατικός, ο Elon Musk ανήκει στους μεγάλους πρωταγωνιστές της εποχής μας. Ο δισεκατομμυριούχους επικεφαλής της Tesla, της SpaceX, της Neuralink και του Χ έχει βαλθεί μέσα από τα φιλόδοξα project του να αλλάξει τον ρου ολόκληρης της ανθρωπότητας. Παρά το δυσανάλογα μεγάλο εκτόπισμα του Elon Musk, η αλήθεια για το πρόσωπο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο βρίσκεται χαμένη κάτω από ένα συνονθύλευμα από φήμες και ανακρίβειες. Αυτή την αλήθεια θέλει να φέρει στο προσκήνιο ο Walter Isaacson, μέσα από την επίσημη βιογραφία του Elon Musk, που κυκλοφορεί τώρα και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Ο Elon Musk μέσα από τα μάτια του Walter Isaacson

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συναρπαστική ζωή του εκκεντρικού επιχειρηματία μεταφέρεται στις σελίδες ενός βιβλίου. Ο Walter Isaacson όμως – ο οποίος υπογράφει και τη βιογραφία του Steve Jobs – μπορεί να υπερηφανευτεί πως είναι από τους λίγους ανθρώπους με αποκλειστική πρόσβαση στην προσωπική ζωή του Elon Musk. Για δύο χρόνια ο διάσημος βιογράφος γνώρισε από πρώτο χέρι το θαυμαστό κόσμο του Νοτιοαφρικανού founder. Παρακολουθούσε τις συναντήσεις του και τον συνόδευε στις επισκέψεις του στα εργοστάσια, παίρνοντας συνεντεύξεις από τον ίδιο, την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους αντιπάλους του.

Από το βιβλίο δε λείπουν ακόμη και οι εκτενείς αναφορές στις σκοτεινές πτυχές της ζωής του Elon Musk. Στη δύσκολη παιδική ηλικία και στα εμπόδια που συνάντησε στο δρόμο του προς την κορυφή. Μια κορυφή που φτάνει πολύ πέρα από τον κόσμο των επιχειρήσεων. Στις 700+ σελίδες του βιβλίου, ο Walter Isaacson διηγείται μια αποκαλυπτική προσωπική ιστορία, γεμάτη απίθανα περιστατικά για θριάμβους και θύελλες που επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα: μήπως οι δαίμονες στο μυαλό του Musk είναι αυτό που χρειάζεται για την καθοδήγηση της καινοτομίας και της προόδου;

elon-musk-viografia-walter-isaacson-01

Elon Musk: Από τη Νότια Αφρική στον Άρη

Η πολυσχιδής προσωπικότητα του Musk αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς στην παγκόσμια δημόσια σφαίρα, με εκατομμύρια φανατικούς υποστηρικτές και ακόμα περισσότερους ορκισμένους εχθρούς. Τεχνολογικός προφήτης για τους μεν, ανάλγητος businessman για τους δε, ο Elon Musk δε σταματά στιγμή να προκαλεί και να διχάζει. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί πως με οδηγό το πάθος του για την καινοτομία και την ακλόνητη πίστη του στις δυνατότητες της τεχνολογίας, αποτελεί την πλέον συναρπαστική προσωπικότητα του σήμερα. Περισσότερο από κάθε άλλο δισεκατομμυριούχο, έχει «αγκαλιάσει» τα social media όντας πλέον ένα πραγματικό pop culture icon. Κάθε δήλωση του Musk στο Twitter γίνεται viral, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές, που κάποια ανάρτησή του στέκεται αφορμή για ανηλεές flaming ανάμεσα στους χρήστες της πλατφόρμας.

Από τα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Πραιτόρια της Νότιας Αφρικής, μέχρι τη γιγάντωση της Tesla και το όνειρο για τον εποικισμό του Άρη, η ζωή του Musk είναι η πορεία ενός ανθρώπου ο οποίος τόλμησε να αλλάξει για πάντα τον κόσμο. Και απ’ ότι φαίνεται τα κατάφερε! Το πώς και το γιατί μπορείς να το ανακαλύψεις στο βιβλίο του Walter Isaacson. Τα Public και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος χαρίζουν τρία (3) αντίτυπα της επίσημης βιογραφίας του Elon Musk σε τρεις (3) τυχερούς αναγνώστες. Για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής έως και τις 25 Σεπτεμβρίου. Εδώ θα δεις αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Για ακόμα περισσότερες προτάσεις βιβλίων που θα σε συντροφεύσουν το φετινό φθινόπωρο, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!

Καλή επιτυχία!