«Η ιστορία μίας τρύπας»: Μία γλυκιά ιστορία για παιδιά

Περίληψη: Γνώρισε το βιβλίο «Η ιστορία μίας τρύπας» της Kelly Canby, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους!

Η «Η ιστορία μίας τρύπας» είναι ένα βιβλίο που θα ξετρελάνει όλα τα παιδιά! Η Αυστραλιανή συγγραφέας Kelly Canby έχει γράψει μία πρωτότυπη ιστορία, με υπέροχη εικονογράφηση που διευρύνει τη φαντασία και ενισχύει την παρατηρητικότητα των παιδιών. Το βιβλίο έχει διακριθεί με το Children’s Book Council of Australia Notable Book το 2019, ήταν στη shortlist του SCBWI Crystal Kite Award και το 2018 κέρδισε το Western Australian Premier’s Prize for Writing for Children.

«Η ιστορία μίας τρύπας» - Περίληψη

Ο Τσάρλι, ένα νεαρό αγόρι μαζεύει μία τρύπα που βρίσκει στο έδαφος και την βάζει μέσα στην τσέπη του. Όμως, όταν έχεις μία τρύπα στην τσέπη σου, τα λεφτά σου πέφτουν κάτω. Έτσι, ο Τσάρλι αρχίζει να συνειδητοποίει πως το να έχει μία τρύπα στην τσέπη του ή ακόμη και στο σακίδιο του, δεν είναι και πολύ καλή ιδέα. Κάπως έτσι, αποφασίζει να πάει την τρύπα στην πόλη για να της βρει νέο κάτοχο. Βρίσκει κάποιους ανθρώπους λοιπόν, και αναρωτιέται αν θα τους άρεσε να έχουν μία τρύπα. Ρωτάει μία μοδίστρα και έναν επισκευαστή δρόμων αλλά κανείς από τους δύο δεν θέλει την τρύπα, γιατί όλη τους την ημέρα, την περνούν για να φτιάχνουν τρύπες! Ο Τσάρλι προσπαθεί να δώσει την τρύπα ακόμη και σε έναν ζαχαροπλάστη ο οποίος φτιάχνει ντόνατς, αλλά του απαντά ότι έχει μία ειδικά μηχανή για να του φτιάξει τις τρύπες για τα ντόνατς και έτσι δεν τη χρειάζεται. Όπως είναι φυσικό, το αγόρι απογοητεύεται που δε μπορεί να βρει έναν καινούριο ιδιοκτήτη για την τρύπα. Παράλληλα το λαγουδάκι που τον ακολουθούσε και παρατηρούσε σε όλη την ιστορία, βλέπει ότι βάζει την τρύπα πίσω στο έδαφος και φεύγει. Μήπως τελικά το λαγουδάκι ξέρει τι να κάνει με την τρύπα που εγκατέλειψε ο Τσάρλι;

istoria-mias-tripas-01

«Η ιστορία μίας τρύπας» - Κριτικές

Η «Η ιστορία μίας τρύπας» είναι μια έξυπνη ιστορία, στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας η αφήγηση γίνεται με εικόνες και όχι με λόγια. Είναι ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους, με όμορφη εικονογράφηση, το οποίο προκαλεί τρομερό γέλιο αλλά κρύβει και ένα βαθύτερο νόημα. Επίσης, το αστείο του λεξιλόγιο κάνει την ιστορία ακόμη πιο διασκεδαστική και αποτελεί μία εξαιρετική αφορμή για να συζητήσεις με τα παιδιά σου τις έννοιες των λέξεων.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Kelly Canby είναι συγγραφέας και εικονογράφος. Γεννήθηκε στο Λονδίνο και ζει στο Περθ της Αυστραλίας από την ηλικία των τριών ετών. Από πολύ μικρό κορίτσι, άρχισε να πειραματίζεται με σχέδια και ζωγραφιές, με ξυλομπογιές, μολύβια και κραγιόνια και σύντομα αποφάσισε ότι αυτό είναι κάτι που θα ήθελε να κάνει για το υπόλοιπο της ζωής της.

Ο Απρίλης είναι μήνας παιδικού βιβλίου στο Public!

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Η επιλογή αυτή της ημερομηνίας έγινε από την Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966, καθώς εκείνη ημερομηνία γεννήθηκε ο γνωστός Δανός παραμυθάς, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (02/04/1805). Κάθε χρόνο ένα διαφορετικό τμήμα από αυτήν την οργάνωση ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα για όλο τον κόσμο. Το 2022 είναι υπεύθυνος ο Καναδάς και το μήνυμα ανέλαβε ο συγγραφέας Richard Van Champ και την αφίσα η εικονογράφος αλλά και συγγραφέας Julie Flett

Τίμησε και εσύ την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, επιλέγοντας το «Η ιστορία μίας τρύπας» της Kelly Canby για τα αγαπημένα σου παιδιά και χάρισε τους κάτι τόσο σημαντικό και πολύτιμο, ένα παιδικό βιβλίο που έχει να τους προσφέρει τόσα πολλά πνευματικά αγαθά.