«Το φως μέσα μας»: Κέρδισε το νέο βιβλίο της Michelle Obama

Περίληψη: Το νέο βιβλίο της Michelle Obama, «Το φως μέσα μας», μόλις κυκλοφόρησε, με στόχο να βοηθήσει και να εμπνεύσει τους αναγνώστες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από το προηγούμενο best seller βιβλίο της Michelle Obama, με τίτλο «Becoming: Η δική μου ιστορία». Από τότε μεσολάβησαν πολλά, με πρώτο και σημαντικότερο την πανδημία. Μέσα στην αβεβαιότητα της περιόδου, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη. Τα γεγονότα των τεσσάρων περασμένων ετών ενίσχυσαν τα αρνητικά συναισθήματα που προϋπήρχαν και έκαναν την διαχείρισή τους δυσκολότερη. Όχι μόνο για την ίδια αλλά για πάρα πολλούς ανθρώπους. Η Michelle Obama επέλεξε να μιλήσει για αυτά τα αισθήματα και να τα διοχετεύσει σε κάτι δημιουργικό. Το αποτέλεσμα είναι το ολοκαίνουργιο βιβλίο «Το φως μέσα μας». Πρόκειται για την δεύτερη αυτοβιογραφία της, μέσω την οποίας θέλει να δώσει στον αναγνώστη τα εργαλεία για να παραμείνει ελπιδοφόρος και αισιόδοξος ακόμα και σε αβέβαιους καιρούς.

Το φως μέσα μας: Πώς η Michelle Obama αποφάσισε να γράψει το βιβλίο

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που γεννήθηκαν στην Michelle Obama την περίοδο της πανδημίας ήταν το πώς μπορεί να ξεπεράσει το άγχος και το φόβο που της είχε δημιουργηθεί. Πολλές φορές στράφηκε στο Twitter για να βρει απαντήσεις. Μόνο που, όπως παρατήρησε, συχνά έβλεπε ακόμα περισσότερα ερωτήματα, από ανθρώπους με σκέψεις γεμάτες αμφιβολία. Αυτή η παρατήρηση ήταν που την ώθησε να γράψει το νέο της βιβλίο. Μερικές από τις ερωτήσεις που απασχόλησαν την Michelle Obama και τις οποίες επιχειρεί να απαντήσει και να βοηθήσει και τον αναγνώστη να απαντήσει είναι: Πώς χτίζουμε ανθεκτικές και ειλικρινείς σχέσεις; Πώς μπορούμε να βρούμε δύναμη και «κοινότητα» μέσα στις διαφορές μας; Ποια εργαλεία χρησιμοποιούμε για να αντιμετωπίσουμε αισθήματα ανασφάλειας ή απόγνωσης; Τι κάνουμε όταν αρχίζουμε να νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε πια;

Τι να περιμένεις διαβάζοντας το νέο βιβλίο «Το φως μέσα μας»

«Το φως μέσα μας» είναι ταυτόχρονα και αυτοβιογραφία και βιβλίο αυτοβελτίωσης. Η δικηγόρος, συγγραφέας και σύζυγος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama, μοιράζεται στις σελίδες του ιστορίες από την καθημερινότητά της και τα μαθήματα που της δίδαξε η ζωή. Αυτά είχε ως εφόδια για να εξισορροπήσει όσα ένιωθε και για να διατηρήσει την αυτοπεποίθησή της σε μία περίοδο αυξημένου στρες και άγχους. Οι εμπειρίες αυτές συμπυκνώνονται σε ένα βιβλίο για να γίνουν μαθήματα για όλους. Για την ίδια, αυτό που δουλεύει δεν είναι πάντα κάποιος ψυχολογικός μηχανισμός. Το εργαλείο μπορεί να είναι νοητό, όπως κάποια πεποίθηση, κάποια στάση ζωής ή κάποια συνήθεια, αλλά μπορεί ακόμα και ένα φυσικό αντικείμενο να είναι αυτό που θα βοηθήσει στην ανάταση της ψυχολογίας σε μία δύσκολη στιγμή.

Οι συμβουλές του βιβλίου πηγάζουν μέσα από την καθημερινότητα της οικογένειας Obama. Όμως, η Michelle Obama δεν έχει φιλτράρει τα γεγονότα για να εξάγει τα αποστάγματα σοφίας που θα οδηγήσουν στην αυτοβελτίωση του αναγνώστη. Η πρώην Πρώτη Κυρία έχει τη διορατικότητα να αναγνωρίσει τις κομβικές στιγμές της ζωής της και να αντλήσει χρήσιμα στοιχεία από αυτές, αλλά δεν φοβάται να μοιραστεί με όλους μας τις δύσκολες ή άβολες καταστάσεις που αντιμετώπισε. Μέσω του βιβλίου «Το φως μέσα μας» μαθαίνουμε για πρώτη φορά πως η Michelle Obama αντιμετωπίζει για χρόνια πρόβλημα με την εικόνα της. Οι ανασφάλειες μπορούν να επηρεάσουν τον καθένα, και στο βιβλίο αυτό η Michelle Obama αποκαλύπτει πως για χρόνια μισούσε την εμφάνισή της και ήταν ιδιαίτερα ανασφαλής για το ύψος της.

«Το φως μέσα μας» δεν στέκεται στα σκοτεινά στιγμιότυπα της πανδημικής (και όχι μόνο) καθημερινότητας όμως. Αυτή είναι η αφετηρία, αλλά, μέσα από τις στιγμές, η Αμερικανίδα συγγραφέας επιχειρεί η γνώση που θα μεταλαμπαδεύσει να μετατραπεί σε ένα φάρο που θα καθοδηγήσει όσους διαβάσουν το βιβλίο σε μία πιο σταθερή και υγιή πνευματική κατάσταση. Αποσκοπεί και σε κάτι ακόμα όμως. Καταφέρνοντας ο αναγνώστης να μπει σε τροχιά προς ένα πιο χαρούμενο αύριο, μπορεί έπειτα να οδηγήσει τους αγαπημένους του ανθρώπους σε ένα παρόμοιο μονοπάτι, μετατρέποντας τον εαυτό του στο φως που θα τους δείξει το δρόμο. «Το φως μέσα μας» γράφτηκε για να μας βοηθήσει να κάνουμε υπερβάσεις σε αβέβαιους καιρούς

«Το φως μέσα μας» μόλις κυκλοφόρησε

Το νέο βιβλίο της Michelle Obama εκδόθηκε στις ΗΠΑ πριν από λίγες μέρες, στις 15 Νοεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά, «Το φως μέσα μας» κυκλοφορεί ήδη στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Athens Bookstore, και μπορείς να το κάνεις άμεσα δικό σου! Ή μπορεί να είσαι τυχερός και να το κερδίσεις! Δες λεπτομέρειες παρακάτω.

Διαγωνισμός «Το φως μέσα μας»

Τα Public κάνουν δώρο ένα (1) αντίτυπο του βιβλίου «Το φως μέσα μας» σε έναν (1) τυχερό αναγνώστη. Για να κάνεις δικό σου το νέο έργο της Michelle Obama, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής και λάβε μέρος στο διαγωνισμό έως τις 8 Δεκεμβρίου. Πολλαπλές συμμετοχές δε θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!