«Ο κούκος»: Κέρδισε τo νέο αστυνομικό θρίλερ της Camilla Lackberg

Περίληψη: Η μεγάλη επιστροφή της Camilla Lackberg είναι γεγονός! Οι νέες περιπέτειες του επιθεωρητή Patrik και της Erika έρχονται στις σελίδες του «Κούκου»!

Πέντε χρόνια αναμονής ήταν πολλά για το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Φιελμπάκα. Μετά από ένα διάλειμμα, η Camilla Lackberg επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος με ένα νέο καθηλωτικό μυθιστόρημα. «Ο κούκος» είναι η ενδέκατη περιπέτεια του Patrik και της αγαπημένης του Erika. Η υπερεπιτυχημένη σειρά crime fiction εκτόξευσε τη Σουηδή συγγραφέα στο πάνθεον της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας. Στις σελίδες του «Κούκου», η συγγραφέας Erika Falck και ο επιθεωρητής Patrik Hedström θα κληθούν να διαλευκάνουν άλλο ένα συνταρακτικό μυστήριο, φέρνοντας στο φως αυτή τη φορά επτασφράγιστα μυστικά, θαμμένα μαζί με τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Το μυθιστόρημα της Camilla Lackberg, έχει ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Βρίσκεται ψηλά στις λίστες των ευπώλητων στη Σκανδιναβία, ενώ συνολικά αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον 22 χώρες. Τώρα έρχεται και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Αν λατρεύεις τα thrills του nordic-noir, τότε συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πώς θα προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου ακόμα ένα ατμοσφαιρικό αστυνομικό θρίλερ!

ο-koukos-camilla-lackberg-01

«Ο κούκος»: Επιστροφή στα μυστήρια της Φιελμπάκα

Ένα σπιράλ βίαιων φόνων συνταράσσει τη μικρή κοινότητα της Φιέλμπακα. Ο διάσημος φωτογράφος Rolf Stenklo βρίσκεται νεκρός στην γκαλερί του με ένα καρφί στο κεφάλι. Λίγες μέρες αργότερα ο γιος και τα εγγόνια του νομπελίστα συγγραφέα Henning Bauer, πέφτουν νεκροί από σφαίρες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Μεταξύ των δύο αποτρόπαιων εγκλημάτων δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σύνδεση. Ενώ ο Patrik και οι συνεργάτες του αναζητούν τους δολοφόνους, η Erika ξεκινά να ερευνά το παρελθόν των θυμάτων. Ο τραγικός φόνος μιας γυναίκας και της κόρης της στη Στοκχόλμη το μακρινό 1980, φαίνεται πως είναι το «κλειδί» για τη λύση του αινίγματος πίσω από τις φρικτές δολοφονίες στη Φιελμπάκα. Καθώς ο Patrik και η Erika ξετυλίγουν το κουβάρι του μυστηρίου, οι δύο πρωταγωνιστές θα ανακαλύψουν πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, ενώ δε θα αργήσουν να φτάσουν στα όριά τους.

Για άλλη μια φορά η Camilla Lackberg, παραδίδει ένα απολαυστικό αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο δυνατές συγκινήσεις. Η χαρακτηριστική νορδική ατμόσφαιρα, οι δολοπλοκίες και τα καθηλωτικά plot twists που μας έχει συνηθίσει η Σουηδή συγγραφέας δηλώνουν και πάλι «παρών». Όπως συνήθως, τα timelines εναλλάσσονται, συνθέτοντας ένα πολυεπίπεδο αλλά άκρως ενδιαφέρον μυστήριο. Από τον «Κούκο» δε λείπει και η κοινωνική κριτική, καθώς το μυθιστόρημα αγγίζει ευαίσθητες θεματικές όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η τρανσφοβία και η μισαλλοδοξία. Παρακάτω μπορείς να δεις το βίντεο όπου η Camilla Lackberg στέλνει μήνυμα στους Έλληνες αναγνώστες της για τον «Κούκο», το νέο της αστυνομικό θρίλερ!

Video Duration
0:42

Camilla Lackberg: Ποια είναι η Σουηδή βασίλισσα του nordic noir

Μαζί με τον Νορβηγό Jo Nesbø, η Camilla Lackberg βρίσκεται στην κορυφή του σκανδιναβικού αστυνομικού μυθιστορήματος, γνωστού και ως nordic noir. Ακολουθώντας τα βήματα του Henning Mankell και του Stieg Larsson, η βραβευμένη μυθιστοριογράφος έχει γίνει διάσημη παγκοσμίως για τη σειρά μυθιστορημάτων με φόντο το γραφικό ψαροχώρι της Φιελμπάκα. Βιβλία όπως «Ο ιεροκήρυκας», «Ο φαροφύλακας», «Η γοργόνα», «Ο θηριοδαμαστής», «Η μάγισσα» και φυσικά το ντεμπούτο «Η παγωμένη πριγκίπισσα», έχουν γίνει εκδοτικό φαινόμενο, πουλώντας δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Στη μακρά βιβλιογραφία της Camilla Lackberg, βρίσκουμε ακόμα το συναρπαστικό μυθιστόρημα «Το κουτί», το οποίο έγραψε μαζί με τον Σουηδό πνευματιστή Henrik Fexeus, αλλά και βιβλία που ξεφεύγουν τελείως από το genre του crime fiction. Ένα από αυτά είναι το «Feast, Food & Love», όπου η Camilla Lackberg παρουσιάζει τις αγαπημένες της συνταγές μαγειρικής από την περιοχή της Φιελμπάκα!

Διαγωνισμός: «Ο κούκος» της Camilla Lackberg

Τα Public και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο χαρίζουν τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Ο κούκος» σε τρεις τυχερούς αναγνώστες. Αν θες να είσαι ένας από τους τυχερούς που θα κερδίσουν το νέο μυθιστόρημα της Camilla Lackberg, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής, και λάβε μέρος στο διαγωνισμό που θα τρέξει μέχρι τις 3 Μαΐου. Πολλαπλές συμμετοχές δε λαμβάνονται υπόψη. Για ακόμα περισσότερες προτάσεις βιβλίων, μείνε συντονισμένος στο Public Blog.

Καλή επιτυχία και καλή ανάγνωση!