Παρουσίαση βιβλίου: «Ο Βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος»

Περίληψη: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο «Ο βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος» της Κλαίρης Θεοδώρου! Μάθε τα πάντα για το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα που κόβει την ανάσα!

Η αγαπημένη στους Έλληνες αναγνώστες Κλαίρη Θεοδώρου, λίγους μήνες μετά την αριστουργηματική «Γυναικεία υπόθεση», επιστρέφει κάνοντας στροφή στο χώρο του αστυνομικού μυθιστορήματος. Το πρώτο εγχείρημα αστυνομικής λογοτεχνίας της Κλαίρης Θεοδώρου επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την ικανότητα της καταξιωμένης συγγραφέως να γράφει ευφάνταστα μυθιστορήματα, κινούμενη σε διαφορετικά λογοτεχνικά είδη. Όπως άλλωστε έχει η ίδια δηλώσει «αγαπά τις αλλαγές και μισεί τη στασιμότητα». Στο νέο της βιβλίο, «Ο βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος»η Κλαίρη Θεοδώρου συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο την καθηλωτική πλοκή και την αναλυτική ψυχογράφηση των χαρακτήρων, δημιουργώντας μια ιστορία γεμάτη ανατροπές χωρίς τα γνωστά αφηγηματικά κλισέ του αστυνομικού μυθιστορήματος και του νουάρ.

«Ο βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος» - Παρουσίαση βιβλίου

Πρωταγωνίστρια στο βιβλίο είναι η Λούνα Μάρκος, διάσημη συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας με χιλιάδες αναγνώστες και τεράστια επιτυχία στο γερμανικό λογοτεχνικό γίγνεσθαι. Παρά την αγάπη του αναγνωστικού κοινού για τον επιθεωρητή König - βασιλιάς στα γερμανικά -, η Λούνα νιώθοντας ότι εγκλωβίζεται από τον ίδιο τον ήρωα των μυθιστορημάτων της, αποφασίζει να σκοτώσει τον περιβόητο «βασιλιά» στις τελευταίες σελίδες του εικοστού της βιβλίου. Η απόφαση της Λούνα προκαλεί κύματα οργής στους αναγνώστες της, οι οποίοι γυρίζουν την πλάτη στην μέχρι πρότινος αγαπημένη τους μυθιστοριογράφο. Την ίδια στιγμή ο σύζυγος της Λούνα, Φίλιπ, ετοιμάζεται να την εγκαταλείψει για μια άλλη γυναίκα.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της «δόξα» η πρωταγωνίστρια αποφασίζει να στήσει μαζί με τον σύντομα πρώην σύζυγό της ένα παράτολμο και σκοτεινό σχέδιο. Τη σκηνοθετημένη δολοφονία του Φίλιπ με ένοχο την ίδια. Η πραγματικότητα όμως θα ξεπεράσει τελικά τη φαντασία και τα όρια μεταξύ της λογικής και της παράνοιας θα γίνουν δυσδιάκριτα. Ο μόνος που μπορεί να λύσει το κουβάρι γύρω από τον εφιάλτη που εκτυλίσσεται στην πόλη του Μονάχου είναι ο αντιπαθητικός αλλά μεθοδικός ντετέκτιβ Σπρίνγκερ - ίππος του σκακιού στα Γερμανικά -. Σε αυτή τη ζοφερή παρτίδα σκάκι κάθε κίνηση οδηγεί με τη σειρά της το παιχνίδι σε ματ. Γιατί ως γνωστόν, ο βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος. Κάποιες φορές όμως δεν πεθαίνει και καθόλου.

Ποια είναι η Κλαίρη Θεοδώρου

Φύσει ανήσυχο πνεύμα, η Κλαίρη Θεοδώρου πέρα από τη λογοτεχνία, τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τις ξένες γλώσσες και τη φωτογραφία. Εκτός από πολυγραφότατη συγγραφέας, η νέα φωνή του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος είναι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με master στη Διδακτική Ξένων Γλωσσών και την Εκπαιδευτική Αξιολόγηση. Σήμερα διδάσκει σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ ασχολείται συστηματικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία συμμετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Αφορμή για τη στροφή της προς τη νουάρ θεματολογία ήταν η αγάπη που έτρεφε ανέκαθεν για τις μυστηριώδεις ιστορίες, τα παιχνίδια του μυαλού και τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Άλλα βιβλία της Κλαίρης Θεοδώρου

Πριν κάνει το ντεμπούτο της στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος, η Κλαίρη Θεοδώρου είχε ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία στα συγγραφικά δρώμενα της χώρας μας, ξεχωρίζοντας για τη θεματολογία και το ύφος γραφής της. Βιβλία όπως «Οι Εραστές του Φωτός», «Οι κόρες της βασίλισσας» και η «Γυναικεία Υπόθεση» - σε συνεργασία με την Λένα Μαντά – συγκαταλέγονται στα κορυφαία μυθιστορήματα των τελευταίων ετών, κερδίζοντας κριτικούς και αναγνώστες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Κλαίρη Θεοδώρου είναι σήμερα μια από τις πιο πολυδιαβασμένες Ελληνίδες συγγραφείς.

 Διαγωνισμός «Ο βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος»

Το Public και οι εκδόσεις Ψυχογιός κάνουν δώρο τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Ο βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος» σε ισάριθμους 3 τυχερούς αναγνώστες. Για να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 25 Απριλίου. Οι νικητές θα επιλεγούν μετά από κλήρωση. Πολλαπλές συμμετοχές δε θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!