Αγκάλιασε το φθινόπωρο με παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Μάρτης!

Περίληψη: Οι εκδόσεις Μάρτης έρχονται να συναντήσουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες με φανταστικά νέα παιδικά βιβλία από Έλληνες και ξένους δημιουργούς!

Η πολιτιστική αξία του παραμυθιού και η προσφορά του στην πνευματική και συναισθηματική ωρίμανση των παιδιών παραμένει εδώ και αιώνες ανεκτίμητη. Από τη Χιονάτη, την Κοκκινοσκουφίτσα και τα κλασικά έργα του Hans Christian Andersen μέχρι τα εικονογραφημένα βιβλία που μας έρχονται σήμερα απ’ όλο τον κόσμο, τα παραμύθια είναι πολλά παραπάνω από χαριτωμένα bedtime stories πριν τον βραδινό ύπνο. Είναι η πρώτη μας γνωριμία με τη λογοτεχνία. Ο πρώτος δάσκαλος που μας διδάσκει διαχρονικές αξίες και ιδανικά. Το κλειδί που ανοίγει διάπλατα τους ορίζοντες και τη φαντασία μας. Οι εκδόσεις Μάρτης είναι μια από τις πιο ηχηρές φωνές του παιδικού βιβλίου στη χώρα μας. Kαι αυτό το φθινόπωρο ετοιμάζονται να μας ταξιδέψουν με μαγευτικές ιστορίες και παραμύθια για παιδιά κάθε ηλικίας!

Εκδόσεις Μάρτης: Παιδικά βιβλία με αγάπη, ειλικρίνεια και σεβασμό!

Η αρχή έγινε το 2014. Η μεγάλη αγάπη του εικαστικού Γιάννη Γκανά και της θεατρολόγου Άννας Παπαφίγκου για το παιδικό βιβλίο οδήγησε τους δύο φίλους να ξεκινήσουν μαζί το δικό τους ταξίδι στα συναρπαστικά πελάγη της παιδικής λογοτεχνίας. Όχημα τους ο Μάρτης. Ένας εκδοτικός οίκος με μεράκι και βαθιά αφοσίωση στις αξίες που πρεσβεύει το παιδικό βιβλίο και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των μικρών αναγνωστών.

Από την πρώτη στιγμή, οι ιθύνοντες νόες του Μάρτη έβαλαν στόχο να προσφέρουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό εκλεκτές ιστορίες και βιβλία υψηλής αισθητικής που θα εμπνέουν και θα πυροδοτούν τη φαντασία. Σήμερα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, οι εκδόσεις Μάρτης βρίσκονται στις βιβλιοθήκες, τις τάξεις και τις καρδιές χιλιάδων παιδιών. Συστήνοντας μικρούς και μεγάλους σε έναν αστείρευτο κόσμο ονείρων και περιπετειών. Τον κόσμο των παραμυθιών. Οι νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Μάρτης είναι εδώ. Για να συγκινήσουν, να μας συναρπάσουν και να μας χαρίσουν πολύτιμα μαθήματα ζωής. Ας τα ανακαλύψουμε!

ekdoseis-martis-paramythia-03

«Τι βλέπεις όταν κοιτάζεις ένα δέντρο;» - Emma Carlisle

Όταν μια βόλτα πηγαίνεις, πες μου, στα δέντρα τι βλέπεις; Φύλλα και κλαράκια και κλαδιά; Ή κάτι που μοιάζει να έχει καρδιά, που ζει και αναπνέει και στον άνεμο χορεύει; Γεμάτο με πανέμορφες εικονογραφήσεις, το βιβλίο «Τι βλέπεις όταν κοιτάζεις ένα δέντρο» της βραβευμένης Emma Carlisle παροτρύνει τα παιδιά να συνδεθούν με τον κόσμο μας, μέσα από μια τρυφερή σχέση αγάπης και σεβασμού απέναντι στη φύση.

«Το καταφύγιο της λύπης» - Anne Booth

Στενοχώρια, άγχος, θυμός, οργή. Εξαντλητικά όσο και ειλικρινή ανθρώπινα συναισθήματα που όλοι οφείλουμε επιτέλους να αγκαλιάσουμε. «Το καταφύγιο της λύπης» της Anne Booth είναι ένα συγκινητικό παραμύθι που δείχνει στα παιδιά τον τρόπο ώστε να συμφιλιωθούν με τα αρνητικά τους συναισθήματα. Στις σελίδες του πανέμορφου αυτού βιβλίου, τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται χωρίς τύψεις τα όσα αισθάνονται, κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

«Ο φούρναρης πλάι στη θάλασσα» - Paula White

Τα παραμύθια είναι επίσης εκεί για να μας δώσουν μια αλληγορική εικόνα του δικού μας κόσμου. «Ο φούρναρης πλάι στη θάλασσα» είναι μια νοσταλγική και ατμοσφαιρική ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριουδάκι κοντά στην ακτή. Ένα αγόρι ονειρεύεται να γίνει ψαράς, να ρίχνει δίχτυα, να πιάνει ψάρια και να αψηφά τα κύματα. Ο πατέρας του όμως είναι ένας απλός φούρναρης. Το παραμύθι της Paula White μας θυμίζει με τον πιο γλυκό τρόπο πως όλοι μας είμαστε σημαντικοί, όσο μικρός κι αν φαντάζει ο ρόλος μας.

ekdoseis-martis-paramythia-02

«Το αγόρι που έφερε το χιόνι» - Hollie Hughes

Τα λεγόμενα «χριστουγεννιάτικα» παραμύθια είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο για τις συγκινητικές τους ιστορίες και τα πανανθρώπινα μηνύματά τους που δε γνωρίζουν σύνορα. «Το αγόρι που έφερε το χιόνι» μας μεταφέρει στην καρδιά μιας επιβλητικής μεγαλούπολης. Στους δρόμους της ζει ένα αγοράκι χωρίς σπίτι. Η ζωή του όμως θα αλλάξει όταν συναντήσει στο δρόμο του μια μαγική χιονόμπαλα. Μια παραμυθένια ιστορία για τη σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης σε μια εποχή που μοιάζει πιο αναγκαία από ποτέ.

«Πώς κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης από τις καμινάδες;» - Mac Barnett

Αν και είναι μόλις Νοέμβριος, εμείς θα συνεχίσουμε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση, αυτή τη φορά με το παραμύθι του Mac Barnett «Πώς κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης από τις καμινάδες;». Στο βιβλίο, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας δίνει τις δικές του χιουμοριστικές απαντήσεις σε ένα ερώτημα που απασχολεί κάθε Χριστούγεννα εκατομμύρια παιδιά. Αστείες όσο και αληθοφανείς απαντήσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους, μαζί με την εντυπωσιακή εικονογράφηση του Jon Klassen.

«Τι είπε ο μπαμπάς, Άλφονς» - Gunilla Bergström

Για τέσσερις δεκαετίες η Gunilla Bergström υπήρξε μία από τις πιο ξεχωριστές και ταλαντούχες συγγραφείς παιδικών ιστοριών. Η Σουηδή συγγραφέας έγινε γνωστή για τον iconic πλέον χαρακτήρα του Άλφονς, ένα από τα πιο «διάσημα» παιδιά στον κόσμο. Η περίφημη σειρά βιβλίων της Gunilla Bergström έχει κατακτήσει τις καρδιές εκατομμυρίων μικρών αναγνωστών παγκοσμίως ενώ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες! Η ιστορία του Άλφονς στο βιβλίο «Τι είπε ο μπαμπάς, Άλφονς;», που κυκλοφορεί τώρα από τις Εκδόσεις Μάρτης θα σε βάλει για τα καλά στον κόσμο του ήρωα που έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι.

ekdoseis-martis-paramythia-01

«Το νησί του Ίσην» - Ματθαίος Αμανατιάδης & Αλίκη Γιαννάκη

Το παιδικό βιβλίο γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερη άνθιση και στη χώρα μας, με Έλληνες συγγραφείς και graphic artists να υπογράφουν εντυπωσιακές ιστορίες, αφιερωμένες στους μικρούς μας φίλους. Στο ανεξερεύνητο «Νησί του Ίσην» η ζωή κυλάει ανάποδα. Τα τζιτζίκια κάνουν ησυχία, τα αηδόνια τραγουδούν φάλτσα και οι σκαντζόχοιροι είναι απαλοί σαν μετάξι! Το ευφάνταστο κείμενο του Ματθαίου Αμανατιάδη και της Αλίκης Γιαννάκη χαρίζει μαζί με τις υπέροχες εικόνες της Ρένιας Μεταλληνού μια απολαυστική αναγνωστική εμπειρία με οδηγό την περιέργεια, το χιούμορ και τη φαντασία.

Public: Το παιδικό βιβλίο έχει βρει το σπίτι του

Εκτός από τα απολαυστικά παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Μάρτης, στα καταστήματα Public και το Public.gr σε περιμένουν εκατοντάδες κλασικά και σύγχρονα βιβλία για παιδιά – και μεγάλους – κάθε ηλικίας. Μαζί με κόμικ, παζλ, εκπαιδευτικά παιχνίδια και όλα τα σχολικά. Μη ξεχνάς πως σε λίγες μέρες έχουμε και Black Friday, οπότε καιρός σιγά σιγά να ετοιμαστείς για τη μεγάλη γιορτή της «Μαύρης Παρασκευής»!