Ο Τοξοβόλος: Κέρδισε το νέο βιβλίο του Paulo Coelho!

Περίληψη: Μάθε τα πάντα για το νέο βιβλίο του Paolo Coelho, «Ο Τοξοβόλος», και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις ένα αντίτυπο!

Ο πολυδιαβασμένος Paolo Coelho επανέρχεται στη λογοτεχνική σκηνή με ένα νέο βιβλίο, που υπόσχεται να αγγίξει κάθε αναγνώστη. Το βιβλίο με τίτλο «Ο Τοξοβόλος», θα συνοδεύεται από εικονογράφηση του Christoph Niemann και κυκλοφορεί ήδη στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη. Πάμε να μάθουμε τα πάντα για αυτό!

«Ο τοξοβόλος» - Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ιστορία του βιβλίου στοχεύει στο να παρακινήσει τους αναγνώστες να πάρουν ρίσκα στη ζωή τους, να αποκτήσουν θάρρος και να αγκαλιάσουν το απροσδόκητο ταξίδι που έχει να προσφέρει η μοίρα. Η ιστορία στηρίζεται στον πιο θρυλικό τοξοβόλο της χώρας, τον Τετσούγια, ο οποίος πλέον ζει σαν ξυλουργός σε ένα μικρό χωριό. Μια ημέρα ένας άγνωστος νεαρός τοξοβόλος, ο οποίος έρχεται από μακριά, τον προκαλεί σε διαγωνισμό με στόχο να κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου τοξοβόλου της χώρας. Φυσικά, ο Τετσούγια αποδέχεται την πρόσκληση με όλη την αυτοπεποίθηση που τον διακατέχει λόγω της αναμφίβολης ικανότητάς του. Αφού τελειώσει η αναμέτρησή τους, ο Τετσούγια απαντά σε κάποιες ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το τόξο και το βέλος ως μεταφορά για να εξηγήσει τις αρχές μιας ουσιαστικής ζωής. «Ο δρόμος του τόξου είναι ο δρόμος της χαράς και του ενθουσιασμού, της τελειότητας και του λάθους, της τεχνικής και του ενστίκτου.»

Το ηθικό δίδαγμα του βιβλίου

Ο σπουδαίος συγγραφέας Paolo Coelho στο νέο του βιβλίο «Ο Τοξοβόλος» δίνει μαθήματα ζωής αφού σκιαγραφεί τον δρόμο του τόξου, που αντιστοιχεί όχι µόνο στην τοξοβολία, αλλά σε όλες τις πτυχές της ζωής, και φανερώνει τις αρετές που πρέπει να τη διακρίνουν. Αφηγείται αυτά τα μαθήματα από τη σκοπιά του μέντορα, προσδίδοντας στην ιστορία τη διάθεση μιας διαχρονικής παραβολής ή μύθου. Ο Βραζιλιάνος μυθιστοριογράφος δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του:

«Στην πραγματικότητα, η ζωή είναι απλή. Την περιπλέκουμε πολύ. Και ένας μύθος ή μια αλληγορία μιλάει στα κρυφά μέρη του εαυτού μας. Μαθαίνεις την ουσία της ζωής δίνοντας προσοχή στα απλά πράγματα που σε περιβάλλουν. Αυτή είναι βασικά η ιδέα του «Ο Τοξοβόλος». Μιλάω για τα πάντα, από τη φιλία και όχι μόνο: τη σημασία του τόξου, τη σημασία της συγκέντρωσης. Στο τέλος της ημέρας, αυτή είναι η ζωή. Μαθαίνεις ζώντας πλήρως τη ζωή σου».

toksovolos-01

Η επιτυχία του Paolo Coelho

Ο Paolo Coelho έχει δημιουργήσει περίπου είκοσι βιβλία στη διάρκεια στις ζωής του με μερικά εξ αυτών να είναι best-sellers! Τα συγγραφικά του δημιουργήματα έχουν πουλήσει περισσότερα από 320 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, έχουν κυκλοφορήσει σε 170 χώρες κι έχουν μεταφραστεί σε 88 γλώσσες. Δεν είναι τυχαία ο συγγραφέας με τους πιο πολλούς θαυμαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, ενώ εξελέγη και το 2007 Αγγελιαφόρος Ειρήνης του ΟΗΕ. Μερικές μεγάλες του επιτυχίες είναι: «Ο αλχημιστής», «Το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός», «Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει», «Ο διάβολος και η δεσποινίδα Πριμ», «Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα και έκλαψα», «Έντεκα λεπτά».

Το όνομα του Paolo Coelho είναι πασίγνωστο όπως και το συγγραφικό του έργο. Είναι ίσως ο πιο πολυδιαβασμένος εν ζωή συγγραφέας του πλανήτη αφού με τα βιβλία του αλλά και τις απόψεις του επηρεάζει τον τρόπο σκέψης πολλών ανθρώπων. Πολλές φράσεις από τα βιβλία του έχουν χαραχθεί στο μυαλό μας και το συναίσθημα που μας μένει όταν ολοκληρώνουμε ένα βιβλίο του είναι ανυπομονησία για τα επόμενα. Για όσους λοιπόν, αγαπάνε τη φιλοσοφία του Ζεν και της μεταφυσικής μυθοπλασίας αλλά θέλουν, επίσης, να εμπνευστούν και να μπουν σε μια διαδικασία να σκεφτούν τη ζωή σε βάθος, «Ο Τοξοβόλος» είναι ένα βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη τους.

Διαγωνισμός

Το Public κάνει δώρο σε τρεις (3) τυχερούς από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Ο Τοξοβόλος». Διεκδίκησέ το και εσύ, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής του διαγωνισμού μέχρι τις 16 Μαρτίου του 2022. Οι τυχεροί θα επιλεγούν μετά από κλήρωση και θα ανακοινωθούν στο Public Blog. Πολλαπλές συμμετοχές δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές ενημερώθηκαν