Call of Duty: Black Ops 6, Silent Hill 2 Remake & πολλές ανακοινώσεις

Περίληψη: Η Activision παρουσίασε το νέο Black Ops «κεφάλαιο» του CoD, ενώ έχουμε release date και για το remake του Silent Hill 2: Ας δούμε αναλυτικά όλα τα gaming news!

Πολλές ανακοινώσεις, πολλά νέα games και πολλές αποκαλύψεις είχε την τελευταία εβδομάδα η gaming επικαιρότητα. Το Call of Duty: Black Ops 6 είναι - και επίσημα - προ των πυλών, ενώ ευχάριστα είναι τα νέα και από το «στρατόπεδο» της Konami. Επιτέλους έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας για το πολυαναμενόμενο remake του Silent Hill 2. Ούτε η Sony έμεινε «αδρανής», καθώς μάθαμε περισσότερα για επερχόμενες και νέες κυκλοφορίες. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις πιο σημαντικές ειδήσεις από τον κόσμο των video games.

Call of Duty: Black Ops 6 - Πάμε για πόλεμο στον Κόλπο

Η Activision παρουσίασε επίσημα το φετινό παιχνίδι της σειράς Call of Duty που αναμένεται το φθινόπωρο και δεν είναι άλλο από το Call of Duty: Black Ops 6. H εταιρεία αποκάλυψε το νέο τίτλο που θα ταξιδέψει τους παίκτες στον Κόλπο και η πιο σημαντική από τις ανακοινώσεις που το συνόδευσαν ήταν η διάθεσή του μέσω του Game Pass από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας. Το παιχνίδι θα παρουσιαστεί αναλυτικά στις 9 Ιουνίου και στην ειδική συνέντευξη τύπου που έχει προγραμματιστεί μετά το Xbox Games Showcase. Εκεί θα δούμε νέες παραγωγές από όλα τα studios, όπως το Gears 6, το Shattered Space expansion του Starfield, το Indiana Jones and the Great Circle, το Avowed και το Flight Simulator 2024.

Video Duration
0:58

To Silent Hill 2 Remake έρχεται στις 8 Οκτωβρίου!

H Konami παρουσίασε ένα ειδικό stream για να μιλήσει για την πρόοδο που έχει γίνει στο Silent Hill 2 Remake, το οποίο και ετοιμάζει η Bloober Team. Το game έρχεται σε PC και PS5 στις 8 Οκτωβρίου από την ιαπωνική εταιρεία και οι προ-παραγγελίες άνοιξαν, προσφέροντας διάφορα δώρα. Πέραν της απλής έκδοσης, θα κυκλοφορήσει μια Digital Deluxe που θα περιλαμβάνει ένα ψηφιακό art book, ένα ψηφιακό soundtrack και ένα Pyramid Head mask για τον James, αλλά και 48ωρη πρώιμη πρόσβαση. Το παιχνίδι φέρνει και πάλι τον πρωταγωνιστή στο Silent Hill για να ψάξει για την νεκρή γυναίκα του. Τα γραφικά είναι βελτιωμένα και εκσυγχρονισμένα, το περιβάλλον σαφώς μεγαλύτερο, η κάμερα που προσφέρεται η οπτική είναι πίσω από τον ώμο του χαρακτήρα, ενώ και το gameplay έχει γίνει πιο «φρέσκο». Παρακάτω μπορείς να δεις το trailer ανακοίνωσης της ημερομηνίας κυκλοφορίας.

Video Duration
1:50

Το God of War Ragnarok έρχεται και στο PC τον Σεπτέμβριο

Η Sony παρουσίασε την PC έκδοση για το God of War Ragnarok. Μετά το Ghost of Tsushima, ο νεότερος τίτλος της σειράς από την Sony Santa Monica, έρχεται στους υπολογιστές και απαιτεί online σύνδεση και λογαριασμό στο PlayStation Network. H κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου και με τον περιορισμό του PSN, το παιχνίδι δεν θα γίνει διαθέσιμο σε πάνω από 170 χώρες που δεν υποστηρίζεται η πλατφόρμα. Την μεταφορά του game έχει αναλάβει η Jetpack Interactive. Οι παίκτες θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία με τον Kratos και τον γιο του Atreus, ενώ στο πακέτο αγοράς θα περιλαμβάνεται και το πακέτο περιεχομένου Valhalla. Από τεχνικής άποψης, ο τίτλος θα προσφέρει ξεκλείδωτο frame rate, υποστήριξη τεχνολογίας upscaling και άλλων τεχνολογιών, super ultrawide monitors, παραμετροποίηση στα του ελέγχου, χωρικό ήχο και haptic feedback αν χρησιμοποιείται DualSense Controller.

Video Duration
1:30

Astro Bot: Ανακοινώθηκε και έρχεται τον Σεπτέμβριο το νέο παιχνίδι!

Η Sony αναγνώρισε την επιτυχία του Astro’s Playroom και αποκάλυψε ένα νέο Astro Bot video game που έρχεται τον Σεπτέμβριο στο PS5. Το παιχνίδι θα έχει απλά τον τίτλο Astro Bot και θα κυκλοφορήσει για τη νεότερη κονσόλα της εταιρείας στις 6 Σεπτεμβρίου. Ο ήρωας θα μπορεί να ντυθεί με διάφορες στολές από άλλους χαρακτήρες του PlayStation, όπως ο Kratos των God of War. Ο Astro εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο the Playroom, μια συλλογή AR mini games που ερχόταν με το PS4 για να διαφημίσει τις λειτουργίες του DualShock 4 και της PlayStation Camera και μετά ήρθε η ώρα του The Playroom VR για το PlayStation VR. Ιδιαίτερα αγαπητό έγινε με το Astro’s Playroom και το DualSense Controller με το νέο παιχνίδι να «εκμεταλλεύεται» όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νέου hardware. To Astro Bot θα προσφέρει εξερεύνηση σε πάνω από 6 γαλαξίες και 80 επίπεδα, ενώ απέναντι στον ήρωα θα εμφανιστούν πάνω από 70 τύποι εχθρών, τους οποίους θα πρέπει να αντιμετωπίσει με πάνω από 15 νέες ικανότητες.

Video Duration
3:14

Concord: Πρώτο trailer για το sci-fi multiplayer FPS

Το Concord, το νέο sci-fi multiplayer FPS του PlayStation έχει πλέον ημερομηνία κυκλοφορίας, ενώ είδαμε και ένα ακόμη trailer του. Αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC και PS5 στις 23 Αυγούστου, με μια beta να είναι προγραμματισμένη για κάποια στιγμή μέσα στον Ιούλιο. Ένα νέο CGI trailer παρουσιάστηκε στο πρόσφατο State of Play, ενώ παρουσίασε κάποιους από τους χαρακτήρες και τον τρόπο που δίνονται οι εντολές και οι μάχες στο game. Το Concord θα προσφέρει δράση σε αγώνες 5v5 με τους παίκτες να συμμετέχουν ως freegunners με στόχο να εξολοθρεύσουν την αντίπαλη ομάδα. Κάθε εβδομάδα αναμένονται νέα cinematic vignettes, έτσι ώστε να εξηγούνται περαιτέρω στοιχεία για το background κάθε χαρακτήρα. Το Concord παρουσιάστηκε επίσημα πριν από περίπου ένα χρόνο και περιγράφεται ως ένα game με έντονο social χαρακτήρα. Αναπτύσσεται από την Firewalk Studios, μια ομάδα που εδρεύει στην Ουάσιγκτον και εξαγοράστηκε από την Sony τον Απρίλιο του 2023.

Video Duration
2:18

Νέο trailer για το Until Dawn

H Sony δημοσίευσε ένα καινούριο trailer για την νέα έκδοση του Until Dawn που αναπτύσσεται για PC και PS5. Το περίεργο είναι πάντως πως ακόμη και τώρα δεν έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας. Το game αναφέρεται πως θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το φθινόπωρο και πως θα είναι ενισχυμένο και δημιουργημένο από το μηδέν για το PS5 και τους υπολογιστές. Την σύγχρονη εκδοχή του φτιάχνει το βρετανικό στούντιο Ballistic Moon, ο τεχνικός διευθυντής του οποίου (Chris Lamb) έχει εργαστεί και στην έκδοση του τίτλου για το PS4. To Until Dawn κυκλοφόρησε αρχικά το 2015 γα το PS4 και είναι μία interactive horror εμπειρία. 8 φίλοι προσπαθούν να επιβιώσουν όταν φτάνουν σε ένα απομονωμένο μέρος ενός βουνού, εκεί όπου δύο μέλη της ομάδας τους είχαν εξαφανιστεί εκεί. Όπως είναι λογικό, κάθε απόφαση φέρνει και εξελίξεις στη δράση και πολλές αλλαγές στα του gameplay, αφού κάθε εντολή σου μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο κάποιον από τους χαρακτήρες, αλλάζοντας τα πάντα από εκεί και πέρα. Από την ιστορία έως και τη δράση και την ατμόσφαιρα. Περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε νεότερα για το game και φανταζόμαστε πως είτε στο Summer Game Fest, είτε στην Gamescom θα γίνουμε επιτέλους σοφότεροι.