Πού θα βγεις το ΣΚ: Αγαπημένο θέατρο, θερινό σινεμά, ή μουσική;

Περίληψη: ΣουΚού σε αντίστροφη μέτρηση και οι επιλογές για έξοδο πολλές. Διάλεξε πού θα πας και τι θα κάνεις το διήμερο που έρχεται, γιατί το καλοκαίρι δεν είναι για μέσα!

Το ημερολόγιο ήδη δείχνει… προΠαρασκευή, και το ρολόι στο μυαλό σου ήδη χτυπά αντίστροφα, μετρώντας τα δευτερόλεπτα μέχρι αύριο τέτοια περίπου ώρα. The final countdown, λοιπόν, για ένα σουκού Ιουλίου, με ζέστη και τέλειο καιρό για να μην κάτσεις μέσα ούτε δευτερόλεπτο. Πού θα πας; Τσ τσ τσ! Όπως κάθε Πέμπτη, έτσι και σήμερα είμαστε εδώ με προτάσεις για να επιλέξεις αυτές που σε ενδιαφέρουν και να τις μετουσιώσεις σε εξόδους με καλή παρέα και διασκέδαση. Οι νύχτες του Ιουλίου είναι φιλόξενες και μυρίζουν γιασεμί κι αγιόκλημα, και σε περιμένουν να τις κάνεις δικές σου. Τι λες; Πάμε; ;)

Νύχτες με θέατρο και κλασσικές παραστάσεις

Ας ξεκινήσουμε με κάτι τόσο κλασσικό όσο και ο ίδιος ο Περικλής: Ορέστεια του Αισχύλου, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, ο σκοτεινός μύθος των Ατρειδών ανεβαίνει στο σανίδι, στο πιο υποβλητικό θέατρο του ελληνικού χώρου. Η Ορέστεια θα θέσει ξανά το τραγικό ερώτημα της ανθρώπινης ύπαρξης πάνω σε ένα πλαίσιο εφιαλτικό, ερευνώντας τη σχέση της υλικής υπόστασης του ανθρώπου με τη Μνήμη, τον Μύθο, τον ίδιο τον αδυσώπητο Χρόνο.

Video Duration
0:26

Μένουμε στην αρχαιότητα αλλά επειδή το βαρύναμε πολύ, περνάμε στον Αριστοφάνη και τις Όρνιθες! Παρασκευή και Σάββατο οι Όρνιθες ανεβαίνουν στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων (κοντά στην Καβάλα). Η πλοκή των Ορνίθων μπορεί να είναι φανταστική, οι προεκτάσεις όμως είναι πολύ – μα πολύ – επίκαιρες, καθώς καυτηριάζει την παρακμή της εξουσίας, τη διαφθορά, αλλά και τη θέση των ίδιων των θεών στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Ακόμη μια κωμωδία έρχεται στη συνέχεια, από σήμερα κι όλας, Πέμπτη, στο ανοικτό θέατρο Συκεών, Παρασκευή στις Σέρρες, και Σάββατο στην Κοζάνη. Ποια είναι η κωμωδία; Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής του Μολιέρου, σε μια κωμωδία απολύτως επίκαιρη και σήμερα, μιας και καυτηριάζει τους «ειδήμονες» που κρύβονται πίσω από πολυσύλλαβες ορολογίες και φράσεις-καρμπόν, προσπαθώντας να κρατήσουν υψηλά τη δική τους μετριότητα. Σου θυμίζει κάτι;

pou-tha-vgeis-106-01

Κλείνουμε το θέατρο με μια ακόμη κωμωδία, σύγχρονη αυτή τη φορά. Μια Μέλισσα τον Αύγουστο του Θοδωρή Αθερίδη, λοιπόν, σε μια ιστορία που διαδραματίζεται εκεί που όλοι μας ονειρευόμαστε να πάμε κι αυτό το καλοκαίρι: μια απομονωμένη παραλία! Εκεί όλα θα πάνε… εντελώς στραβά, χαρίζοντας άφθονο γέλιο στην πορεία!

Δες τ' αστέρια στο πανί, χωρίς φεγγάρι

Ναι, μιλάμε για κινηματογράφο και ειδικά τον θερινό. Αυτό το σαββατοκύριακο δεν έχει φεγγάρι, επομένως η φάση είναι ιδανική για σινεμά με φόντο τ' αστέρια! Και μιας και μιλήσαμε για φεγγάρι… Fly Me to the Moon, μια κωμωδία για την προσσελήνωση του 1969, με τη Scarlett Johansson, τον απίστευτο Woody Harrelson, και τον Channing Tatum στο ρόλο του… fake αστροναύτη! Ό,τι πρέπει για μια ανάλαφρη βραδινή εξόρμηση.

Video Duration
2:32

Κωμωδίας το ανάγνωσμα και πάλι, σε μια ταινία που κλείνει πονηρά το μάτι σε όσους νοσταλγούν τις παλιές ξεκαρδιστικές ασπρόμαυρες ιταλικές κωμωδίες του '60. Πάντα Υπάρχει το Αύριο της Πάολα Κορτελέζι, σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στην Ιταλία και τη Ρώμη του 1946, εκεί όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να βγάλουν από πάνω τους τις μελανιές (sic) του παρελθόντος και να αγκαλιάσουν τη νέα ελευθερία που βρίσκουν μετά από δεκαετίες φασισμού.

Video Duration
2:25

Για το τέλος κρατήσαμε κάτι δραματικό: Ο Τελευταίος Ταξιτζής μάς βάζει σε μια ιστορία ενός μοναχικού κατ' ανάγκη ταξιτζή, ο οποίος έχει σπουδάσει φιλολογία και αρέσκεται στο να δουλεύει νύχτα, να παρατηρεί τους επιβάτες και να συλλέγει ιστορίες από αυτούς. Μέχρι που ένας ιδιότροπος πελάτης αποφασίζει να… δεις την ταινία για να μάθεις τι. Η συνέχεια επί της οθόνης! :D

Rock the nights

Πάμε στη μουσική και τα Rockwave Nights συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον! Στις 14 Ιουλίου, στο δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού, έρχονται οι Pan Pan και Years Of Youth μαζί με φίλους, για μια αξέχαστη βραδιά για τους νοσταλγούς του μέλλοντος που γνώρισαν στα early 80s, με ήχους electro/pop/post/punk/hip-hop σε ένα μοναδικό fusion που θα σε ξαναγυρίσει στα 80s που δεν έζησες ποτέ, αλλά θα ήθελες!

Μετακομίζουμε στη Θεσσαλονίκη και στο Φεστιβάλ Επταπυργίου, και ήδη από χθες και μέχρι την Κυριακή έχουμε Όπερα! Ruggero Leoncavallo και «Οι Παλιάτσοι», σε μια παράσταση που μας μεταφέρει στην Ιταλία του '50 (πολλή Ιταλία ε;) σε μια διασκευή του έργου που γράφτηκε το 1892. Για τους φαν της όπερας, η ευκαιρία είναι μοναδική!

pou-tha-vgeis-106-02

Κλείνουμε τις μουσικές μας περιπλανήσεις στο Plastiras Lake Festival, στη λίμνη Πλαστήρα, όπου έχουμε μια μοναδική ευκαιρία! Στο ίδιο τριήμερο, ξεκινάμε αύριο Παρασκευή με Γιάννη Χαρούλη, Ματούλα Ζαμάνη, και Kadinelia. Το Σάββατο έχουμε μεσημεριανό γλέντι με τους Ρουμπαγιάτ, και το βράδυ έρχονται οι Κοινοί Θνητοί, ο Εισβολέας, και οι Λόγος Τιμής. Το pièce de résistance, όμως, είναι η Κυριακή, όπου έρχονται μαζί οι Villagers of Ioannina City, ο Παύλος Παυλίδης, και ο Γιάννης Αγγελάκας, σε μια μοναδική συναυλία!

The End παρέα με τα Public Tickets!

Αισίως φτάσαμε στο τέλος κι αυτού του τριημέρου! Επειδή δεν πέρασε, όμως, διάλεξε αυτά που θες να δεις και να ακούσεις από τις προτάσεις μας, ή μπες στο Public Tickets για ακόμη περισσότερα events. Εμείς έχουμε ήδη λοκάρει στα μέρη που θα πάμε. Εσύ;