Ποια είναι τα απαραίτητα φοιτητικά έπιπλα για το νέο σου σπίτι;

Περίληψη: Ωραία, πέρασες! Τώρα όμως θα πρέπει να οργανώσεις ένα σπίτι από το μηδέν. Δες τι φοιτητικά έπιπλα θα χρειαστεί το σπίτι σου, από εμάς που το έχουμε κάνει!

Οι πανελλήνιες τελείωσαν, οι βαθμολογίες βγήκαν, οι βάσεις αναρτήθηκαν, και τώρα έχεις βρει – καλώς εχόντων των πραγμάτων – σπίτι σε μια άλλη πόλη! Σίγουρα τα συναισθήματα είναι έντονα, έχεις την χαρά του ότι πέρασες, ότι φεύγεις από το σπίτι και πλέον θα έχεις το δικό σου σπίτι, θα το επιπλώσεις όπως θέλεις εσύ, θα κάνεις ό,τι θέλεις, θα γνωρίσεις νέους φίλους, θα είσαι πλέον φοιτητής. Μαζί όμως, έχεις και το ότι… πλέον θα είσαι εσύ υπεύθυνος για τα πάντα. Και η αρχή των… πάντων είναι το να βρεις φοιτητικά έπιπλα για το νέο σου σπίτι, ώστε να είναι λειτουργικό και να σε εξυπηρετεί, τόσο στο διάβασμα και στη σχολή, όσο και στην διαβίωση, αλλά και στις κοινωνικές σου δραστηριότητες.

foititika epipla - 00

Εμείς το έχουμε κάνει και γνωρίζουμε ακριβώς πως νιώθεις, αλλά πιο σημαντικό, ξέρουμε τι χρειάζεται και τι όχι. Τα φοιτητικά έπιπλα που είναι υποχρεωτικά, αυτά που είναι απαραίτητα, αλλά και αυτά που πάντα θέλαμε και θα μας έλυναν τα χέρια αλλά ποτέ δεν αποκτήσαμε. Παράλληλα, τα Public τρέχουν και την πρωτοβουλία «Αλλάζω & Εξοικονομώ» για να εφοδιαστείς με όλες τις συσκευές που χρειάζονται μαζί με τα φοιτητικά σου έπιπλα. Οπότε… τσίλαρε και πάμε να δούμε αναλυτικά τι θα χρειαστείς για το απόλυτο φοιτητικό πακέτο επίπλων!

Κάνε την αρχή στα φοιτητικά έπιπλα με ένα κρεβάτι

Το κρεβάτι σου πιθανότατα είναι το μόνο πράγμα που θα πάρεις από το πατρικό σου σπίτι, οπότε δεν θα το αναλύσουμε ιδιαιτέρως. Ναι, όλοι θέλαμε ένα king size για το φοιτητικό σπίτι, αλλά στο 99,9% των περιπτώσεων, αυτό παρέμεινε στη σφαίρα της φαντασίας. Εδώ μιλάμε για το… άλλο κρεβάτι, γιατί, πίστεψέ μας, θες κι άλλο. Στάνταρ θα έχεις φίλους που θα έρθουν για βόλτα, στάνταρ θα φιλοξενήσεις κόσμο, στάνταρ θα κοιμηθούν κι άλλοι σπίτι σου. Επομένως, αν έχεις τον χώρο, διάλεξε έναν καναπέ–κρεβάτι! Δεν είναι υπερβολή, είναι 100% ανάγκη. Αν έχεις χώρο για ένα καναπεδάκι, φρόντισε αυτό να μετατρέπεται σε κρεβάτι. Εμείς διαλέξαμε αυτόν εδώ, σε πολύ καλή τιμή και ικανό μέγεθος.

foititika epipla - 01

Τραπέζι για φοιτητικό φαΐ και όχι μόνο

Στο σπίτι σου, ενίοτε, θα πρέπει να τρως κι όλας. Ok, δεν έχουμε αυταπάτες, κυρίως θα τρως απ' έξω. Όλοι το ίδιο κάναμε. Αλλά δεν θα τρως πάντα μόνος. Όταν θα έχεις κόσμο, θα θέλεις ένα τραπέζι που να χωράει 4-5 άτομα, για την κουζίνα και όχι μόνο. Δεν χρειάζεσαι τίποτε υπερβολικό, αλλά όχι μικροσκοπικό, για να μην καταλήξουν οι φίλοι σου στο πάτωμα ή στο κρεβάτι. Τραπέζια κουζίνας σε παραλληλόγραμμο σχήμα (άσε τις ροτόντες), για να μπορείς να το έχεις κολλητά στον τοίχο όταν είσαι μόνος, και να γλυτώνεις χώρο. Εμείς διαλέξαμε ένα επεκτεινόμενο τραπέζι με μοντέρνα σχεδίαση, για ακόμη μεγαλύτερη βολικότητα.

Σε ένα άλλο επίπεδο, οι καρέκλες τραπεζαρίας είναι κι αυτές απαραίτητες. Εσύ θα αποφασίσεις πόσες θέλεις, αλλά εμείς λοκάραμε στην ιδανική λύση: πτυσσόμενες καρέκλες, για να μην τις έχεις στα πόδια σου συνεχώς, αλλά όταν έρθουν φίλοι, να έχουν να κάτσουν κάπου!

foititika epipla - 02

Βιβλιοθήκη - must στα φοιτητικά έπιπλα

Ναι, ας μην ξεχνάμε πως είσαι εκεί για να σπουδάσεις! Αυτό σημαίνει… βιβλία. Θα εκπλαγείς πόσο γρήγορα μαζεύεις βιβλία, ενώ σίγουρα θα μαζέψεις και άλλα βιβλία, λογοτεχνικά κυρίως, αλλά και πάνω στο αντικείμενό σου, τα οποία θα μαζευτούν σε dt σε ωραίες στοίβες στο πάτωμα. Για να μη γίνει αυτό, παίρνεις βιβλιοθήκη και μάλιστα με χώρο! Επειδή οι περισσότεροι σπιτονοικοκύρηδες θα στραβώσουν αν τους πεις ότι θα τρυπήσεις τον τοίχο για να βάλεις ράφια, διάλεξε μια βιβλιοθήκη–έπιπλο. Εμάς μας άρεσε μια industrial look βιβλιοθήκη, αλλά εσύ διάλεξε κάτι που θα ταιριάζει στο στυλ σου… και άσε χώρο και για δεύτερη.

foititika epipla - 03

Παπουτσοθήκη & καλόγερος, οι αφανείς ήρωες

Μη γελάς, όλα τα φοιτητικά σπίτια τους πρώτους μήνες μοιάζουν με αποδυτήρια γυμναστηρίου. Για να μην έχεις παπούτσια διασκορπισμένα σε όλο το σπίτι, βάλε μια απλή παπουτσοθήκη δίπλα στην πόρτα της εισόδου! Δε μιλάμε για ολόκληρο έπιπλο, δες τη μεταλλική παπουτσοθήκη που έχουμε, για να καταλάβεις. Thank us later!

foititika epipla - 04

Παρομοίως με την παπουτσοθήκη, ο καλόγερος θα φιλοξενήσει όλα σου τα μπουφάν, αλλά και τα φορεμένα ρούχα που «δεν είναι ακόμη για πλύσιμο». Για να μην αδειάζεις το κρεβάτι από μπουφάν για να κοιμηθείς, ο καλόγερος θα κρατήσει το σπίτι σου τακτοποιημένο, γιατί, ας είμαστε σοβαροί, κανένας δεν θα βάλει στην ντουλάπα το μπουφάν μόλις γυρίσει από έξω… εεε… μάθημα!

Γραφείο και καρέκλα για φοιτητικά ξενύχτια

Τελευταία αφήσαμε τα πιο σημαντικά: το γραφείο σου και η καρέκλα είναι τα δύο έπιπλα στα οποία θα γράψεις εργατοώρες! Αν είναι κάπου που δεν πρέπει να τσιγκουνευτείς, αυτό είναι το φοιτητικό γραφείο – και ειδικά η καρέκλα. Θα λέγαμε να διαλέξεις κάτι με αρκετά μεγάλη επιφάνεια για μπόλικα βιβλία, τετράδια, και βέβαια πληκτρολόγιο και ποντίκι και οθόνη, και ειδικά αν είσαι σε σχολή που παίζουν ασκήσεις (φυσικό, μαθηματικό, πολυτεχνικές, κτλ) ή εργαστήρια. Εμείς θα διαλέγαμε κάτι με μεγάλο μήκος και πλάτος, αλλά εσύ αποφασίζεις.

foititika epipla - 05

Η φοιτητική καρέκλα είναι ίσως πιο σημαντική, κι εδώ θα προτείναμε να διαλέξεις κάτι ανατομικό και όχι απαραίτητα αυτή τη gaming chair που έχεις βάλει στο μάτι από την 1η λυκείου. Διάλεξε κάτι που θα σε βολεύει για να διαβάζεις και να λύνεις ασκήσεις, και όχι να λιώνεις στο… Final Fantasy. Εμείς θα προτιμούσαμε μια εργονομική καρέκλα, σε τέτοια άλλωστε περάσαμε τα φοιτητικά μας χρόνια, αλλά υπάρχουν και πολύ καλές gaming chairs που αξίζουν προσοχή.

Όλα τα φοιτητικά έπιπλα σε περιμένουν στα Public

Τα είπαμε! Τώρα ήρθε η δική σου σειρά να κάνεις τη φοιτητική σου επίπλωση, να διαλέξεις τα φοιτητικά έπιπλα και συσκευές που θα βάλεις στο νέο σου σπίτι, και να θυμάσαι πως… κατά πάσα πιθανότητα, πολλά από αυτά θα τα πάρεις πίσω (όταν τελειώσεις)! Μπες στο Public.gr λοιπόν και διάλεξε τι θα έχεις στο φοιτητικό σου σπίτι! Καλή χρονιά και καλή αρχή!