Δωρεάν events: Νύχτες Πρεμιέρας, πάρτι στη Στέγη & vegan fest!

Περίληψη: Τα μεγάλα φθινοπωρινά fests συνεχίζονται με ακόμα περισσότερες προτάσεις σε events για να περάσεις υπέροχα την εβδομάδα σου!

Τι κι αν έχουμε Οκτώβρη; Ακόμα όλα μοιάζουν... καλοκαίρι και εμείς δε σκοπεύουμε να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Οκ, προφανώς και δεν αρνούμαστε πως το φθινόπωρο έχει τη δική του χάρη. Αν είσαι όμως απ' αυτούς που λατρεύουν να βολτάρουν νυχθημερόν στην πόλη, δεν μπορείς να πεις, οι συνθήκες είναι ιδανικές. Πρόσθεσε στην εξίσωση και τα events που «παίζουν» και θα καταλάβεις γιατί είναι κρίμα να περάσεις την εβδομάδα σου σπίτι. Σινεμά, πάρτι, μουσική, χορός και η απαραίτητη δόση πολιτισμού έρχονται για ακόμη μία εβδομάδα στην Public ατζέντα. Όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο για να μη μπαίνεις στιγμή σε δύσκολα διλήμματα.

Vegan γεύσεις και μουσικές περιπλανήσεις!

Ξεκινάμε την περιήγησή μας από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το Vegan Life Festival έρχεται για 8η χρονιά στην Αθήνα, φέρνοντας μαζί του μια πανδαισία γευσιγνωσίας και όχι μόνο. Στις 5 και 6 Οκτωβρίου, σε περιμένει η μεγαλύτερη έκθεση vegan φαγητών, καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης, ρούχων και αξεσουάρ. Το πρόγραμμα του διήμερου fest περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, ομιλίες για τα δικαιώματα των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αξία της φυτικής διατροφής και του vegan τρόπου ζωής.

dwrean-events-119-01

Κατηφορίζουμε στο αγαπημένο μας ΚΠΙΣΝ, εκεί όπου όλο το ΠΣΚ θα χτυπήσει η καρδιά της αθηναϊκής alternative μουσικής. Το In Orbit v.5 είναι γεγονός, με το Θόλο να μεταμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό stage. 13 καλλιτέχνες και σχήματα από όλο το φάσμα της rock, hip hop και electro σκηνής προσκαλούν τους φίλους της εναλλακτικής μουσικής σ' ένα πολυσυλλεκτικό mini-fest, που αντικατοπτρίζει το μουσικό σύμπαν της Αθήνας. Ένα σύμπαν που δε σταματά στιγμή να εξελίσσεται παίρνοντας διαρκώς νέες μορφές και διαστάσεις.

Συνεχίζουμε τις μουσικές μας προτάσεις, με ένα φαντασμαγορικό street πάρτι στο Νέο Κόσμο. Το απόγευμα της Πέμπτης, οι δρόμοι γύρω από τη Στέγη θα γεμίσουν με ξεσηκωτικά beats, ατμοσφαιρικές μελωδίες και θετικά vibes. Το ρυθμό θα δώσει ένα εκλεκτό line-up DJs από την αφρόκρεμα της ελληνικής rap, house και techno σκηνής, εγκαινιάζοντας μαζί με τους χιλιάδες φίλους της Στέγης το πρόγραμμα της νέας σεζόν. Βάλε λοιπόν άνετα παπούτσια και ετοιμάσου για χορό - τουλάχιστον - μέχρι τα μεσάνυχτα.

dwrean-events-119-02

Εκθέσεις και πάλι εκθέσεις!

Αν προτιμάς μια πιο χαλαρή απογευματινή βόλτα για μετά το γραφείο, οι χώροι τέχνης της πόλης προσφέρονται για καλλιτεχνικές αναζητήσεις. 50 ξεχωριστές γυναίκες άνω των 50 αποκαλύπτονται μέσα από τον φακό της φωτογράφου Βάνιας Τλούπα στη Γκαλερί Kennedy της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η έκθεση φέρνει στο επίκεντρο τις ιστορίες και τα συναισθήματα επιτυχημένων γυναικών που κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους κάθε κοινωνικό στερεότυπο του παρελθόντος γύρω από την ηλικία και την ωριμότητα. Για σήμερα Δευτέρα, το πρόγραμμα έχει επίσης ανοιχτή συζήτηση, με θέμα το ρόλο των γυναικών, την ηλικιακή και έμφυλη περιθωριοποίηση και την καταπάτηση των δικαιωμάτων στο χώρο εργασίας.

Αν βρεθείς μεσοβδόμαδα στα νότια, φρόντισε να περάσεις μια βόλτα από την The Blender Gallery. Η νέα εικαστική έκθεση «Τhe deeper I go, the more I reveal» της Μαρίας Φραγκουδάκη μελετά κοινωνικά, βιωματικά και περιβαλλοντικά ζητήματα μέσα από μια σειρά εντυπωσιακών εικαστικών έργων. Κοινός άξονας, ο «βίος» και ο «οίκος», με φόντο τις ριζικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη.

dwrean-events-119-3

Για κάτι ελαφρώς πιο... αβάν-γκαρντ μη χάσεις την έκθεση «I am Blood» που φιλοξενείται από τις 26/9 στη γκαλερί Crux. Η έκθεση, που επιμελείται ο Jan Fabre, περιλαμβάνει έργα φιλοτεχνημένα με την τεχνική του ψηφιδωτού για να αφηγηθεί μια ιστορία που ξεπερνά αιώνες, σύνορα και πολιτισμούς. Την ιστορία του «αίματος». Η λάμψη του χρυσού ενώνεται με το βαθύ κόκκινο του αίματος, φέρνοντας στο προσκήνιο το θεμελιώδες συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης - το αίμα και τις διαφορετικές σημασίες και λειτουργίες του.

Απόδραση στη φύση & Νύχτες Πρεμιέρας!

Τι θα έλεγες τώρα για μια σύντομη απόδραση από το κλεινόν άστυ; Προορισμός η Ελευσίνα. Το 2ο Ecoculture Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 3/10 έως τις 6/10 και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν νέες οικολογικές συνήθειες, ερχόμενοι πιο κοντά στη γαλήνη της φύσης. Πεζοπορία, ιαματικά λουτρά, live δράσεις γαστρονομίας και άλλες βιωματικές δραστηριότητες πλαισιώνουν εργαστήρια και συζητήσεις με θέμα το πιο κρίσιμο ζήτημα της εποχής μας. Την κλιματική αλλαγή.

dwrean-events-119-05

Επιστρέφουμε στην Αθήνα για μια έκθεση αφιερωμένη στην ιστορική μνήμη. Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο, Αθήνα και Λευκωσία θα φιλοξενήσουν ταυτόχρονα την έκθεση «Κύπρος, 1974. Η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων». Η ιστορική αυτή έκθεση παρακολουθεί και αποτυπώνει το τραύμα του κυπριακού λαού τον τελευταίο μισό αιώνα, αλλά και το πώς κατάφερε να σταθεί στα πόδια έχοντας, με αισιοδοξία, το βλέμμα στο μέλλον.

Και κλείνουμε με το μεγάλο κινηματογραφικό fest του φθινοπώρου. Από τις 2/10 έως τις 14/10, όλα τα φώτα πέφτουν στο 30ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας. Ανάμεσα στις πολυαναμενόμενες νέες κυκλοφορίες και τα all-time classics της έβδομης τέχνης, οι σινεφίλ θα μπορούν επίσης να απολαύσουν ειδικά θεματικά workshops. Την Παρασκευή, η Intimacy Coordinator Elle McAlpine, η οποία συνεργάστηκε και με τον Γιώργο Λάνθιμο στο «Poor Things», θα μιλήσει με θέμα την αποτύπωση του ερωτισμού, της οικειότητας και τη σωματικότητας στον κινηματογράφο.

dwrean-events-119-04

Κάπου εδώ κλείνουν οι προτάσεις μας γι’ αυτή την εβδομάδα! Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας, με ακόμα περισσότερα events, για την επόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε, να περάσεις υπέροχα ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις!