Το Football Manager 25 έρχεται τον Νοέμβριο, νέες πληροφορίες για Death Stranding 2

Περίληψη: Με ημερομηνία κυκλοφορίας για το FΜ25 και νέες πληροφορίες για το Death Stranding 2 κλείνει η gaming εβδομάδα! Ώρα να δούμε τις σημαντικότερες ειδήσεις

Ευχάριστα τα νεότερα για τους ποδοσφαιρόφιλους gamers και όσους δηλώνουν με περηφάνια προπονητές του... καναπέ. Και επίσημα έχουμε, επιτέλους, ημερομηνία κυκλοφορίας για το Football Manager 25, με το νέο παιχνίδι της SEGA να υπόσχεται ακόμα περισσότερες συγκινήσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ειδήσεις μας έρχονται και από το Tokyo Game Show, εκεί όπου ο Hideo Kojima έλαβε μέρος σε μια ειδική παρουσίαση για το Death Stranding 2. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι μας επεφύλασσε τις τελευταίες ημέρες ο κόσμος των video games.

Football Manager 25: Ανακοινώθηκε και έρχεται τέλη Νοεμβρίου

H Sports Interactive ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία κυκλοφορίας του Football Manager 25. Το φετινό παιχνίδι έρχεται στις 26 Νοεμβρίου για PC, PS5, Xbox Series X/S, κινητά, αλλά και Nintendo Switch. Το κλασικό game θα κυκλοφορήσει για PC και Mac, ενώ το Football Manager 25 Console Edition για τα PS5 και Xbox Series X/S. Το Football Manager 25 Mobile θα διατεθεί σε χρήστες κινητών τηλεφώνων την ίδια ημερομηνία, ενώ στις 3 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει το Football Manager 25 Touch, το οποίο έχει δημιουργηθεί για το Nintendo Switch. Η μεγάλη αλλαγή του φετινού game είναι η μηχανή Unity, η οποία και θα οδηγήσει στο μεγαλύτερο βήμα εξέλιξης από τίτλο σε τίτλο, όπως ανακοίνωσε η ίδια η ομάδα ανάπτυξης. Για πρώτη φορά θα δούμε και το γυναικείο ποδόσφαιρο σε Football Manager.

Death Stranding 2: Πληροφορίες για το Photo Shoot event & άλλα

Η Kojima Productions και ο Hideo Kojima παρουσίασαν στο Tokyo Game Show 2024 νέα στοιχεία για το Death Stranding 2. Σε μια ειδική παρουσίαση που έγινε στο ιαπωνικό σόου, ο επικεφαλής του τίτλου ανέλυσε το Photo Shoot event, στο οποίο θα βλέπουμε τους χαρακτήρες Tomorrow (Elle Fanning), Rainy (Shioli Kutsuna) και Fragile (Lea Seydoux) να ποζάρουν σε έναν ιδιαίτερο χώρο. Κάθε φωτογραφία θα αποθηκεύεται ως Polaroid και θα είναι διαθέσιμη αργότερα για θέαση. Το εν λόγω mode θα επηρεάζει πάντως την ιστορία του παιχνιδιού και ο δημιουργός του προτρέπει τους παίκτες να τραβήξουν όσο το δυνατόν καλύτερες εικόνες μπορούν. Στο Death Stranding 2 θα υπάρχει ακόμη και παραδοσιακό Photo Mode, ενώ ο Kojima μίλησε και για χορευτικές κινήσεις που μπορεί να κάνει ο παίκτης μέσα στο δωμάτιό του. Στο τέλος της παρουσίασης, ανέφερε ακόμη πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού, η οποία θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2025.

Ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία του S.T.A.L.K.E.R 2 από τη GSC Game World

Η GSC Game World δουλεύει αυτήν την περίοδο πάνω στις τελευταίες πινελιές του S.T.A.L.K.E.R 2, ωστόσο θέλησε να δημοσιεύσει ένα ντοκιμαντέρ για το πως πέρασε η ανάπτυξη του game μέσα από τον πόλεμο που διεξάγεται ακόμη στη χώρα της. Το ουκρανικό στούντιο ανέβασε στο κανάλι του ένα 90λεπτο video που δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα μέλη του στην φάση εισβολής της Ρωσίας. Το S.T.A.L.K.E.R 2 ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022, αλλά με πολλά μέλη της ομάδας να έχουν μετακομίσει εκτός χώρας, όλα πήγαν πιο πίσω. Τα γραφεία της ομάδας δημιουργήθηκαν ξανά στην Τσεχία και πλέον αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου. Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R 2 και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Xbox και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Andrew Stephan (Power On).

gaming-news-128-01

Ken Kutaragi: Κανείς δεν πίστευε στην αρχή πως θα πετύχει το PlayStation

O πρώην πρόεδρος της SIE και «πατέρας του PlayStation», Ken Kutaragi, μίλησε στο πρόσφατο Tokyo Game Show και δήλωσε πως ο πρώτος καιρός της Sony στις κονσόλες δεν είχε πείσει τους πάντες. Ο ίδιος ανέφερε το πώς ήταν η αγορά στα μέσα των 90s, όταν και άρχισαν οι φιλοδοξίες της εταιρείας να μπει στο χώρο των κονσολών: «Θελήσαμε να μοιραστούμε το πάθος μας και έτσι μιλήσαμε με εκατοντάδες εταιρείες και επισκεφθήκαμε πολλούς δημιουργούς παιχνιδιών. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία και ανάμνηση. Ωστόσο αυτό που μου έμεινε ήταν πως δεν ενδιαφέρονταν να συνεργαστούμε». Για να συμπληρώσει λέγοντας: «Μας έλεγαν να μην το κάνουμε. Να μην επιχειρήσουμε να μπούμε στην αγορά, μιας και πολλές ακόμη εταιρείες το είχαν προσπαθήσει στο παρελθόν και δεν τα κατάφεραν. Μας είπαν ότι θα αποτύχουμε». Ο Ken Kutaragi έχει αποχωρήσει από τη Sony το 2007 μετά τα πολλά προβλήματα που εμφανίστηκαν στην ανάπτυξη και κυκλοφορία του PS3. Είναι ο αρχιτέκτονας των PlayStation, PS2 και PS3 και μετά το τέλος της συνεργασίας του με την εταιρεία, παρέμεινε απλά σε θέση συμβούλου.

Το Shattered Space έφτασε στο Starfield με βελτιώσεις

H Bethesda κυκλοφόρησε το πρώτο expansion του Starfield, το Shattered Space. Το νέο πακέτο επέκτασης περιλαμβάνεται στις Premium και Constellation εκδόσεις του sci-fi RPG και είναι διαθέσιμο και για αγορά σε όσους παίζουν την απλή έκδοση. Το Shattered Space πηγαίνει τους παίκτες σε νέες περιοχές που πρέπει να εξερευνήσουν την ιστορία τους και να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν. Όσοι θελήσουν να παίξουν το expansion θα πρέπει να έχουν πρώτα τελειώσει την εισαγωγική αποστολή του τίτλου, το One Small Step και στη συνέχεια είναι ελεύθεροι να το απολαύσουν. Η Bethesda πάντως προτείνει να έχουν φτάσει τον χαρακτήρα τους στο επίπεδο 35 για να αποκομίσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Παράλληλα με το Shattered Space, κυκλοφορεί και το νεότερο update του game που το φέρνει στην έκδοση 1.14.70 και διορθώνει αρκετά από τα προβλήματα που είχαν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα από τους developers και τους παίκτες.

Video Duration
2:19

Δια χειρός Hans Zimmer το μουσικό θέμα του Dragon Age: The Veilguard

Το Dragon Age: The Veilguard κυκλοφορεί το επόμενο διάστημα και το μουσικό του θέμα έρχεται από τον Hans Zimmer. Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικοσυνθέτης που έχει δώσει δείγματα γραφής και έχει μείνει στην ιστορία για τη δουλειά του στα Gladiator, The Dark Knight, Crysis 2, Arena of Valor, Call of Duty: Modern Warfare 2 και άλλες παραγωγές, θα συμμετέχει και στο νέο project της BioWare. Μαζί του θα βρίσκεται και o Lorne Balfe που έχει συνθέσει στο παρελθόν μουσική για τα Call of Duty: Modern Warfare 2Assassin’s Creed III, Assassin’s Creed: Revelations και Beyond: Two Souls, τα οποία και είχαν μπει στις υποψηφιότητες για τα αντίστοιχα βραβεία BAFTA. Το Dragon Age: The Veilguard είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου για τα PC, PS5 και Xbox Series X/S. Μπορείς να ακούσεις το μουσικό θέμα του αναμενόμενου game εδώ.