Η Ubisoft ετοιμάζει νέο Rayman, το νέο Dragon Age κυκλοφορεί σύντομα!

Περίληψη: Αν σου έλειψε το Rayman, έχουμε καλά νέα! Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για την επιστροφή του franchise μαζί με τις σημαντικές gaming ειδήσεις της εβδομάδας εδώ.

Με πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις από το χώρο των videogames κλείνει ακόμα μία εβδομάδα. Το highlight είναι σίγουρα η ενδεχόμενη επιστροφή του Rayman, ενός τίτλου που είχαμε χρόνια να δούμε. Πέρα από αυτό, η ειδησεογραφία είχε φυσικά πολλές ακόμα ανακοινώσεις. Ας δούμε τις πιο σημαντικές από αυτές.

Η Ubisoft επιστρέφει στο Rayman

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας με νέο τίτλο της σειράς Rayman στην αγορά, η Ubisoft φαίνεται πως επανεξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφή της. Η γαλλική εταιρεία επιβεβαίωσε την είδηση σε ιστοσελίδα του εξωτερικού, σημειώνοντας πως δουλεύεται αυτή τη στιγμή το νέο αυτό παιχνίδι από τις ομάδες της Ubisoft Montpellier και Ubisoft Milan. Στο project συμμετέχει και ο δημιουργός του Rayman (και του Beyond Good & Evil), Michel Ancel, ως σύμβουλος, μιας και έχει αποχωρήσει από την εταιρεία το 2020. Ταυτόχρονα μάθαμε πως η Ubisoft επί της ουσίας διέλυσε την ομάδα του πρόσφατου Prince of Persia: The Lost Crown και την χώρισε σε τρεις ομάδες. Η μία δουλεύει στο Beyond Good & Evil 2, η άλλη στο νέο μέρος της σειράς Ghost Recon και η τρίτη στο νέο Rayman videogame. Το τελευταίο παιχνίδι Rayman που κυκλοφόρησε ήταν το Rayman Legends του 2013.

Η Microsoft ανακοίνωσε νέο ασύρματο headset για το Xbox

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα έκδοση για τα ασύρματα ακουστικά του Xbox. Το νέο μοντέλο έρχεται να αντικαταστήσει αυτό που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2021 και έρχεται με σχεδιασμό που δεν διαφέρει ιδιαίτερα. Υποστηρίζει τεχνολογία Dolby Atmos και έχει βελτιωμένη μπαταρία που προσφέρει διάρκεια για έως και 20 ώρες λειτουργία σε περιβάλλον videogame (με μία φόρτιση), αναβαθμισμένο μικρόφωνο με αυτόματο mute και απομόνωση εξωτερικού θορύβου και το κλασικό μαύρο χρώμα στο κυρίως σώμα.

Dragon Age: The Veilguard, πλησιάζει η κυκλοφορία, ώρα για launch trailer

EA και BioWare δημοσίευσαν το τελικό trailer για το Dragon Age: The Veilguard, μιας και η ώρα της κυκλοφορίας πλησιάζει. Το νέο single player fantasy RPG θα δώσει στους παίκτες την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία γεμάτη δράση, μάχες και συμμαχίες και να αντιμετωπίσουν τους Elven Gods για να σταματήσουν την καταστροφή του πλανήτη. Κύριος πρωταγωνιστής είναι ο Rook, ο οποίος θα πρέπει να «χτίσει» την ομάδα του επιλέγοντας χαρακτήρες που ταιριάζουν περισσότερο στο στιλ του, όπως οι Veil Jumper Bellara ή Neve. Κάθε επιλογή στην ιστορία θα έχει και επιπτώσεις σε κάθε επίπεδο, ενώ και ο κόσμος θα είναι αρκετά μεγάλος. Το Dragon Age: The Veilguard έρχεται στις 31 Οκτωβρίου για PC, PS5 και Xbox Series X/S.

Έρχεται η open beta έκδοση του Monster Hunter Wilds

Η Capcom ανακοίνωσε μια open beta για το Monster Hunter Wilds. Η δοκιμαστική αυτή έκδοση του τίτλου θα έρθει σε PC, PS5 και Xbox Series X/S, με τους κατόχους PS5 και συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus να έχουν προτεραιότητα και να ξεκινούν στις 28 Οκτωβρίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι -στις 31 Οκτωβρίου- και θα μπορούν να παίξουν και όλοι μαζί, αφού το παιχνίδι υποστηρίζει cross-play. Η open beta θα προσφέρει τρία τμήματα, το εργαλείο δημιουργίας χαρακτήρα, ένα story trial και ελεύθερο κυνήγι τεράτων. Όσα φτιάξουν οι παίκτες στην open beta θα μπορούν να μεταφερθούν στο πλήρες game, όταν αυτό κυκλοφορήσει στις 28 Φεβρουαρίου 2025. Το story trial θα περιλαμβάνει την αρχική σκηνή και Chatacabra Hunt με βασικές εντολές και μάχες. Μπορείς να δεις περισσότερα για την open beta και το ίδιο το game μέσα από το video παρουσίασης που προβλήθηκε πριν από μερικές ημέρες:

Video Duration
10:44

Με αυτές τις βελτιώσεις θα παίζει το Alan Wake II στο PS5 Pro

Η ώρα της κυκλοφορίας για το PS5 Pro πλησιάζει και η Remedy Entertainment παρουσίασε το πώς θα «τρέχει» το Alan Wake II στη νέα και πιο ισχυρή κονσόλα της Sony. Συγκεκριμένα, τα Quality και Performance Modes θα αναβαθμιστούν στο PS5 Pro, με το πρώτο να φτάνει στα 30 fps με ray tracing και εικόνα 4Κ (αναβαθμισμένη από τα 2176×1224 pixels) και το δεύτερο στα 60 fps με ανάλυση 4Κ (αναβαθμισμένη από τα 1536×864). Στο Quality Mode θα έχουμε ακόμη Ray traced reflections, ενώ στο Performance Mode πιο σταθερή ροή της δράσης. Το Alan Wake II κυκλοφορεί τώρα για τα PC, PS5 και Xbox Series X/S. 

Στα τέλη Ιανουαρίου η κυκλοφορία του Sniper Elite: Resistance

Το Sniper Elite: Resistance, το νέο μέρος της δημοφιλούς σειράς videogames, έρχεται σε PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S στα τέλη Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 30 Ιανουαρίου 2025. H Rebellion Developments παρουσίασε νέα στοιχεία για το παιχνίδι, αλλά και το Season Pass που θα περιλαμβάνει νέο περιεχόμενο που θα μπαίνει σε τακτικά διαστήματα από την διάθεση του game κι έπειτα. Ο παίκτης αναλαμβάνει τον πράκτορα Harry Hawker, πρώην μέλος της SOE, και προσπαθεί να εξερευνήσει νέες εγκαταστάσεις των Ναζί. Το stealth και η τακτική τρίτου προσώπου είναι τα κυρίαρχα στοιχεία και το campaign θα είναι διαθέσιμο σε επίπεδο single-player και co-op. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται είναι εμπνευσμένα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μπορούν να αναβαθμιστούν και να παραμετροποιηθούν για να ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις του παίκτη, ενώ επανέρχεται στο game και η θρυλική X-ray kill cam που δείχνει την ισχύ κάθε χτυπήματος στα αντίπαλα σώματα. Τέλος, στο game έρχονται και τα Propaganda Missions, τα οποία είναι κάποιες υπο-αποστολές. Για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτά, δεν έχεις παρά να συλλέξεις ένα μοναδικό Propaganda Poster που θα βρεις σε κάθε επίπεδο της κεντρικής ιστορίας.

Cronos: The New Dawn – αυτό είναι το νέο παιχνίδι της Bloober Team

Η τεράστια επιτυχία του Silent Hill 2 έχει κάνει την Bloober Team να μπει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την αγορά του gaming και η εταιρεία ανακοίνωσε σε πρόσφατη εκδήλωση του Xbox το επόμενο videogame της, το Cronos: The New Dawn. Πρόκειται για έναν τίτλο τρίτου προσώπου με έντονο το στοιχείο του τρόμου, όπου συναντάται η βία με την ρετροφουτουριστική αισθητική. Το παιχνίδι αναμένεται το 2025 για τα PC, PS5 και Xbox Series X/S, σύμφωνα με το επίσημο trailer παρουσίασης, και στόχος του παίκτη είναι να επιβιώσει από έναν εφιάλτη που ζει και να σώσει τη ζωή του. Η ανθρωπότητα πέρασε έναν κατακλυσμό που άλλαξε τα πάντα και κάθε στιγμή είναι μια μάχη για την επιβίωση, με τους παίκτες να αναλαμβάνουν το ρόλο ενός ταξιδιώτη που λειτουργεί ως μέλος της Collective.