5+1 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά

Περίληψη: Τα Χριστούγεννα σχεδόν έφτασαν και είναι ώρα να οργανωθείς κατάλληλα για να περάσεις τις πιο όμορφες στιγμές με το παιδί σου.

Οι γιορτινές μέρες πλησιάζουν και τα σχολεία προσωρινά σταματάνε. Τι καλύτερο από μερικές ευχάριστες δραστηριότητες που θα χαρείς ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου και θα γεμίσεις και τον δικό τους ελεύθερο χρόνο με χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις; Μην σε πιάνει άγχος επειδή ακόμα δεν έχεις σκεφτεί ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές! Εμείς βρήκαμε για εσένα πως θα γεμίσεις την ημέρα των παιδιών σου και θα κάνεις τις μέρες των Χριστουγέννων πιο μαγικές από ποτέ!

Ακολουθούν προτάσεις γεμάτες δράση, χουχουλιάρικη διάθεση και πολύ παιχνίδι!

1. Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Αν το παιδί σου είναι ακόμα στην ηλικία που πιστεύει στον Άγιο Βασίλη, κατάστρωσε μια τέλεια ιστορία για να ανυπομονεί για τα Χριστούγεννα περισσότερο από ποτέ! Ξεκίνα με την ημέρα του «ραντεβού» σας, που θα γράψετε μαζί το γράμμα του δώρου του και φρόντισε να του μείνει αυτή η ημέρα αξέχαστη αγοράζοντας αυτοκόλλητα, μαρκαδόρους, φακέλους και πολλά μπισκότα! Δεν θα πιστεύεις το βλέμμα του όταν θα ρίξετε το γράμμα στο ταχυδρομικό κουτί!

Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά λατρεύουν τις κατασκευές άρα... σκέφτεσαι ότι σκεφτόμαστε; Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τα χεράκια τους θα έχουν αξία ανεκτίμητη για εσένα αλλά και για τα ίδια όταν θα τα κρεμάσουν στο δέντρο του σπιτιού σας. Έχεις πολλές επιλογές για το τι κατασκευή θα κάνετε. Από στεφάνι με διάφορα λουλούδια και κλαδιά μέχρι μπάλες που μπορούν να ζωγραφίσουν με μαρκαδόρους, μπογιές και να τις διακοσμήσουν με διάφορα Χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα και χρυσόσκονες που θα τους βάλουν στο κλίμα για τα καλά. 

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Ήρθε η ώρα η δράση να περάσει στον χώρο της κουζίνας και τα χειροποίητα μπισκότα να μπουν στον φούρνο! Μπες στην κουζίνα και με τον μικρό βοηθό σου φτιάξτε τα πιο νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα όλων των εποχών. Το πιο διασκεδαστικό και δημιουργικό πρωινό με το παιδί σου στην κουζίνα θα κάνει όλο το σπίτι να μυρίζει... υπέροχα!

Παιχνίδι με πολλά δώρα

Όσο πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες βάλε σε εφαρμογή το σχέδιο «Κρυμμένος θησαυρός». Οργάνωσε ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια που θα ανεβάσει την φαντασία και την αδρεναλίνη στα ύψη! Φυσικά μην ξεχάσεις το έπαθλο, το οποίο σου προτείνουμε να περιλαμβάνει πολλά δώρα και πολλές λιχουδιές για τον νικητή!

5. Ώρα για κάλαντα

Μάθε στο παιδί σου την Χριστουγεννιάτικη παράδοση με τα καλάντα όσο πιο νωρίς γίνεται. Ντυθείτε Άγιοι Βασίληδες, πάρτε από ένα τρίγωνο ο καθένας και τραγουδήστε ρυθμικά τα κάλαντα ώστε να σας ακούσει όλη η γειτονιά! Κάντε καλή εξάσκηση γιατί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι συγγενείς σας περιμένουν...

5+1 Μάθε στο παιδί σου να προσφέρει

Τα Χριστούγεννα είναι μέρες χαράς και μια καλή ευκαιρία να δείξεις την αγάπη σου στους γύρω σου με έμπρακτο τρόπο. Δείξτε στο παιδί σας πως να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί, κάνοντας καλές πράξεις. Συγκεντρώστε ρούχα και παιχνίδια που δεν χρειάζεστε, για να τα χαρίσετε σε άτομα που τα έχουν ανάγκη, φτιάξτε παραπάνω μπισκότα για να τα μοιράσετε, ή επισκεφθείτε κάποιο ίδρυμα δείχνοντας την αγάπη σας. Το παιδί σας θα καταλάβει την έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης και θα συνδέσει αυτές τις δύο με τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Γνώριζες ότι στα Public σε περιμένουν χιλιάδες special Χριστουγεννιάτικα δώραπαιχνίδια και βιβλία για μικρούς και μεγάλους; Αμέεε! Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορείς να τα αποκτήσεις με έως 3 άτοκες δόσεις χωρίς κάρτα, χάρις στο πρόγραμμα Klarna.

Αν, μάλιστα, δεν έχεις στολίσει ακόμα να ξέρεις ότι το ίδιο ισχύει και για όλα τα χριστουγεννιάτικα είδηχριστουγεννιάτικα δέντραστολίδιαλαμπάκιαγούρια & όλα τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά!