Πώς θα διαλέξεις το ιδανικό εκπαιδευτικό παιχνίδι για το παιδί σου;

Περίληψη: Όταν το σχολείο ξεκινά με Public το παιχνίδι δεν σταματά! Βάλε εκπαιδευτικά παιχνίδια στην ζωή των παιδιών και ξεκίνα τη νέα σχολική χρονιά με γέλιο και χαρά.

Ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τους μικρούς και τους μεγάλους να μπαίνουν σε μια σειρά. Οι μεγάλοι οργανώνουν τους στόχους τους μιας και ο Σεπτέμβρης είναι η δεύτερη «Πρωτοχρονιά» και οι μικροί προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι διακοπές τελείωσαν. Ας κάνουμε τη μετάβαση των παιδιών πιο εύκολη στις σχολικές τάξεις με διασκεδαστικά παιχνίδια που θα είναι συγχρόνως και εκπαιδευτικά για να καταλάβουν από μικρές ηλικίες ότι το διάβασμα μπορεί να είναι και ευχάριστο μερικές φορές. Βγάλε χαρτί και μολύβι γιατί η φετινή λίστα με τα σχολικά δεν θα περιέχει μόνο βιβλία, τετράδια, τσάντες και γραφική ύλη αλλά και τα ιδανικά παιχνίδια για τα παιδιά.

Τα οφέλη του παιχνιδιού

Για να ξεκινήσουμε από την αρχή, ελπίζουμε να μην έχεις στο μυαλό σου τα παιχνίδια σαν μια λύση για να απασχολήσεις το παιδί σου καθώς εσύ τρέχεις για να προλάβεις να συμμαζέψεις λίγο το υπόλοιπο σπίτι. Η χρησιμότητά τους και η ανάγκη για να τα βάλεις στη ζωή τους είναι πολύ παραπάνω από τον χρόνο που παλεύεις να «κερδίσεις» και αυτό θα σου το αποδείξουμε μιλώντας για μερικά από τα οφέλη τους.

Εσύ το ήξερες ότι τα επιτραπέζια παιχνίδια ενισχύουν την ικανότητα συγκέντρωσης, διδάσκουν την αξία της ομαδικότητας, αναπτύσσουν την κινητικότητα και τις νοητικές ικανότητες του παιδιού, ενώ παράλληλα το βοηθάνε να εκφράσει τα συναισθήματά του, όποια κι αν είναι αυτά; Να αποδεχτεί, ας πούμε, μια πιθανή ήττα αλλά και να πανηγυρίσει με σεβασμό προς τον αντίπαλό του. Ακόμα, το κοινωνικοποιεί, αποκτάει αυτοεκτίμηση και εξάπτει την φαντασία του για πιθανές λύσεις προβλημάτων και εναλλακτικών λύσεων σε κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει καθώς παίζει. Μήπως αυτά τα οφέλη είναι αρκετά για να σε πείσουν ότι η ενασχόληση του παιδιού με επιτραπέζια παιχνίδια από μικρή ηλικία είναι ένας μελλοντικός «θησαυρός» για τον χαρακτήρα που θα διαμορφώσει στην πορεία της ζωής του;

Πώς θα διαλέξεις το ιδανικό παιχνίδι

Και αφού το κάναμε σαφές και έχεις πειστεί ότι θα χρειαστείς σίγουρα το χαρτί και το μολύβι για τις συμβουλές που θα ακολουθήσουν, πάμε στο δύσκολο task «Πως θα διαλέξεις το ιδανικό παιχνίδι για το παιδί σου». Αρχικά, δώσε βάση στο να είναι ασφαλές, κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού και να πληροί τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάτησε ON στην φαντασία 

Αν ψάχνεις ένα δημιουργικό παιχνίδι που θα αφήσει την φαντασία του παιδιού ελεύθερη να δημιουργήσει και να καμαρώνει μετά όλο χαρά για το αποτέλεσμα, το σετ Play-Doh Back To School Kit, το οποίο περιέχει πλαστοζυμαράκια, αλλά και σύνεργα ζωγραφικής είναι ιδανικές προτάσεις. Άλλωστε, υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθεις στο παιδί σου να ζωγραφίζει και να αποτυπώνει τις σκέψεις του; Με το Εργαστήριο Ζωγραφικής με Χρώματα Ακουαρέλας μαζί με ξύλινο καβαλέτο μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έχεις κάνει την κατάλληλη επιλογή. Ένας μικρός ζωγράφος γεννιέται στο σπίτι σου οπότε δεν σε παίρνει να του χαλάσεις χατίρι. Σίγουρα από τα χέρια του πρέπει να περάσουν και οι κηρομπογιές, με το σετ Ζωγραφικής Disney Minnie για τα κορίτσια αλλά και το σετ Marvel Spiderman για τα αγόρια.

Παιχνίδια οργάνωσης και γνώσεων

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια δεν σταματάνε μόνο στη ζωγραφική. Δείξε στο παιδί σου πως θα έχει αντίληψη των πραγμάτων και συγχρόνως θα μαθαίνει τον κόσμο. Με το παιχνίδι Εξυπνούλης Φάρμα θα έχει να διαχειριστεί μία ολόκληρη φάρμα, να γνωρίσει τα ζώα και να τα βάλει στη σωστή θέση, ενώ στην ίδια λογική θα βρεις και το παιχνίδι Πού Είναι Η Θέση Τους.

Μπορείς να φανταστείς την αντίδραση του παιδιού σου τη στιγμή που θα δει πάνω στο παζλ το αγαπημένο του cartoon Baby Shark; Δεν πρόκειται να βαρεθεί ποτέ να το χαλάει και να το ξαναφτιάχνει και σίγουρα θα είναι ένας πολύ παραγωγικός και ουσιαστικός χρόνος μέσα στην ημέρα του. Ένα πιο εξελιγμένο παζλ σε 3D μορφή και με λογική να μπει το παιδί σε διαδικασία επίλυσής προβλημάτων είναι και το παιχνίδι Τουβλάκια Κουκουβάγια που σίγουρα θα λατρέψει.

Μαγνητικά παιχνίδια 

Οι προτάσεις δεν τελειώνουν εδώ, αλλά για το τέλος αφήσαμε δύο πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια που θα μαγνητίσουν το παιδί από την πρώτη ματιά. Με το Magnet Box - Αλφαβήτα θα μάθει να σχηματίζει απλές λέξεις με μαγνητικά γράμματα και με τον μαγνητικό επιδαπέδιο πίνακα θα μπορέσει να ζωγραφίσει και να χρησιμοποιήσει τα μαγνητικά του παιχνίδια, ενώ παράλληλα θα μπορέσετε να τον χρησιμοποιήσετε μαζί καθώς κάνει τα μαθήματά του ώστε να γίνει πιο ευχάριστη η διαδικασία.

Όποιο παιχνίδι από τα παραπάνω κι αν διαλέξεις το αίσθημα Back to School σίγουρα θα το κάνει πιο γλυκό. Δείξε στο παιδί σου από μικρή ηλικία την αξία των παιχνιδιών και η πρόοδος του θα είναι εντυπωσιακή!

Καλή σχολική χρονιά με πολύ παιχνίδι!