Σχολική λίστα 2023: Τι πρέπει να προσέξεις φέτος

Περίληψη: Φτιάξε τη σχολική λίστα του 2023 για να μη σου λείψει τίποτα από τα σχολικά που θα χρειαστείς φέτος! Βρες όλα όσα πρέπει να έχει η σχολική λίστα εδώ!

Μετά από τρεις μήνες μακριά, τα παιδιά είναι δύσκολο να βάλουν ξανά το σχολείο στο μυαλό τους. Θα το κάνουν βέβαια, έστω και σιγά, μπαίνοντας ξανά στους ρυθμούς της νέας σχολικής χρονιάς. Σαν γονιός, όμως, εσύ πρέπει να προσαρμοστείς ακόμα πιο γρήγορα καθώς πριν οι μαθητές επιστρέψουν στην τάξη πρέπει να έχουν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα σχολικά. Σχολική τσάντα, γραφική ύλη, τετράδια, βιβλία, βοηθήματα και πολλά ακόμα. Ό,τι τάξη κι αν πάει το παιδί, πρέπει από τώρα να φτιάξεις τη σχολική λίστα του 2023, να αποκτήσεις ό,τι χρειαστεί για την επιστροφή στο σχολείο και να διώξεις κάθε άγχος. Και φέτος το σχολείο αρχίζει με Public, άρα εννοείται πως θα σε βοηθήσουμε να φτιάξεις τη σχολική λίστα των παιδιών για να είσαι έτοιμος πριν ακουστεί το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Πάμε να δούμε τα σχολικά που δεν πρέπει να πάρουν απουσία από τη σχολική λίστα, ανάλογα με την τάξη!

Σχολική λίστα νηπιαγωγείου: Tι πρέπει να περιλαμβάνει

Αυτή είναι η πιο εύκολη σχολική λίστα, επειδή είναι η πιο μικρή! Τα παιδιά που θα πάνε στο νηπιαγωγείο χρειάζονται λιγότερα σχολικά από ότι οι επόμενες βαθμίδες. Ας δούμε ποια είναι αυτά και από τι τιμές ξεκινάνε.

Το πρώτο αντικείμενο που θα χρειαστεί ένας μαθητής κάθε ηλικίας είναι η τσάντα. Τα παιδιά που θα πάνε νηπιαγωγείο χρειάζονται μία σχετικά μικρή τσάντα. Φρόντισε να έχει άνετη σχεδίαση και το σχέδιο να αρέσει στον μικρό σου μαθητή! Έπειτα επίλεξε το φαγητοδοχείο στο οποίο θα παίρνει κάθε μέρα μαζί του το φαγητό. Φρόντισε να έχει αρκετούς χώρους ή επίλεξε ένα σετ με πολλαπλά δοχεία. Τέλος έχουμε το παγούρι, που δεν πρέπει να λείπει από τον εξοπλισμό του νηπιαγωγείου.

Σχολική λίστα Δημοτικού: τι περιλαμβάνει

Τα παιδιά που ξεκινούν μία από τις έξι τάξεις του Δημοτικού χρειάζονται πολλά περισσότερα. Αρκετά από αυτά είναι τα ίδια σε κάθε τάξη, οπότε η σχολική λίστα πρέπει σίγουρα να περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Και για τα παιδιά δημοτικού όλα ξεκινούν από τη σχολική τσάντα. Μιας και στο Δημοτικό τα σχολικά είναι περισσότερα και το βάρος της τσάντας αυξάνεται, είναι προτιμότερο για αυτές τις ηλικίες να επιλέξεις μία τσάντα με ροδάκια. Αν το παιδί έχει ήδη σχολική τσάντα, τότε η λίστα του Δημοτικού συνεχίζεται με τα τετράδια και τη γραφική ύλη. Τα κλασικά μπλε τετράδια 50 φύλλων παραμένουν η σταθερή αξία, ενώ το μολύβι, η γόμα και η ξύστρα είναι ένα τρίπτυχο που συνοδεύει κάθε μαθητή Δημοτικού. Για τα μεγαλύτερα παιδιά ίσως χρειαστεί να προσθέσεις και στυλό στη λίστα. Όλα αυτά, φυσικά, θα μπουν στη κασετίνα για να μην είναι σκόρπια μέσα στην τσάντα. Τα καλλιτεχνικά είναι επίσης μέρος της σχολικής ζωής των παιδιών Δημοτικού, οπότε μην ξεχάσεις τις προμήθειες ζωγραφικής.

Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο τι χρειάζεται;

Μεγαλώσανε τα παιδιά και φτάσανε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Τότε και πάλι αλλάζουν οι απαιτήσεις σε σχολικά. Η τσάντα με ροδάκια δίνει τη θέση της σε σακίδιο πλάτης, τα στυλό αντικαθιστούν τα μολύβια, και τα τετράδια με θέματα γίνονται η νούμερα ένα επιλογή. Για να δούμε αναλυτικά τι χρειάζονται τα παιδιά που φέτος θα πάνε Γυμνάσιο ή Λύκειο.

Και πάλι η τσάντα είναι στην κορυφή της λίστας – δεν αλλάζει αυτό ό,τι τάξη και να πάει ένας μαθητής. Το καλό με τα μεγαλύτερα παιδιά είναι ότι δεν χρειάζεται να ψάχνεις εσύ, θα επιλέξουν μόνα τους αυτή που θέλουν. Στείλε τους απλώς τη σελίδα μας, άσε τα να ψάξουν μόνα τους τσάντα για το γυμνάσιο ή το λύκειο και ζήτα τους να σου στείλουν το link. Όταν θα ξέρεις την τσάντα, πρόσθεσε στη σχολική λίστα και όλα όσα αναφέρουμε παραπάνω. Οι μαρκαδόροι υπογράμμισης είναι πολύ χρήσιμοι για σημειώσεις και επισήμανση σημαντικών λεπτομερειών, ένα σετ με χάρακα και άλλα όργανα θα χρειαστεί σίγουρα για τη Γεωμετρία, ενώ τα βοηθήματα αρχίζουν να μπαίνουν κι αυτά στην καθημερινότητά τους όσο πλησιάζουν οι πανελλήνιες

Έτοιμη σχολική λίστα ή ανέβασε τη δική σου

Πιστεύουμε πως με τα παραπάνω καλύψαμε ένα μεγάλο μέρος από τα απαραίτητα που πρέπει να περιλαμβάνει η σχολική λίστα φέτος. Μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα ακόμα πιο απλά όμως! Μπορείς να ανεβάσεις τη σχολική λίστα και έπειτα εμείς θα αναλάβουμε να συλλέξουμε όλα τα σχολικά που περιλαμβάνει, οπότε εσύ δεν θα χαλάσεις καθόλου χρόνο! Μόλις είναι όλα έτοιμα μπορείς να περάσεις να τα παραλάβεις από το κατάστημα της επιλογής σου. Δεν τελειώσαμε, έχουμε κι άλλο. Για τα παιδιά που θα πάνε σε ιδιωτικό σχολείο, έχουμε ήδη έτοιμη ολόκληρη τη σχολική λίστα του 2023! Μπες στη σελίδα, επίλεξε τάξη και σχολείο και το πακέτο με τα σχολικά εμφανίζεται στην οθόνη σου!

Άρα στα Public θα βρω τα πάντα για τη νέα σχολική χρονιά;

Ναι, στα Public θα βρεις τα πάντα από σχολικά και όχι μόνο! Ό,τι άλλο χρειάζεται ένας μαθητής, όπως προϊόντα τεχνολογίας, έπιπλα και εξοπλισμό γραφείου, ημερολόγια και χιλιάδες ακόμα είδη για τη νέα σχολική χρονιά θα τα βρεις στα Public. Και όλα αυτά συνδυάζονται με την ευελιξία πληρωμών που θα βρεις μόνο εδώ! Γι’ αυτό και το 2023 το σχολείο αρχίζει με Public!