Χαρίζουμε δεύτερη ζωή στα παιχνίδια με το Love Toys

Περίληψη: Αγαπημένα παιχνίδια βρίσκουν νέο σπίτι μέσα από την ενέργεια Love Toys. Μάθε πώς μπορείς να προσφέρεις σε άλλες οικογένειες τα παιχνίδια που δεν χρειάζεσαι πια.

Η νέα σχολική χρονιά δεν απέχει και πολύ. Αν γύρισες από διακοπές τότε αυτή τη στιγμή μάλλον βρίσκεσαι σε back to school mode, με τα σχολικά να είναι η βασική σκέψη στο μυαλό σου. Μία από τις προτεραιότητες αυτής της περιόδου είναι και η οργάνωση του παιδικού δωματίου, έτσι ώστε να δημιουργήσεις έναν χώρο που να εμπνέει και να βοηθά τα παιδιά να συγκεντρωθούν. Και δεν είναι λίγες οι φορές που αυτή η οργάνωση συνδυάζεται και με το μάζεμα και πέταμα πολλών αντικειμένων που τα παιδιά δεν χρειάζονται πια. Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι και παιχνίδια, τα οποία όμως δεν είναι απαραίτητο να καταλήξουν στα οικιακά απορρίμματα! Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε την ενέργεια «Love Toys», μέσω της οποία δίνουμε την ευκαιρία στα παιχνίδια να χαρίσουν διασκέδαση σε ακόμα περισσότερα παιδιά!

Δηλαδή, πώς δουλεύει το Love Toys; 

Η ενέργεια Love Toys αφορά τη συλλογή παιχνιδιών μέσω των καταστημάτων μας. Ειδικοί κάδοι συλλογής παιχνιδιών σε περιμένουν σε επιλεγμένα καταστήματα Public και σε αυτούς μπορείς να εναποθέσεις παιχνίδια με τα οποία τα παιδιά δεν παίζουν πια και απλά… πιάνουν χώρο στο σπίτι. Έπειτα, σε συνεργασία με την Swaplanet, αναλαμβάνουμε τη συγκέντρωσή τους, τον ποιοτικό έλεγχο και την προσφορά τους σε οικογένειες και φορείς που μπορούν να τα αξιοποιήσουν. Σίγουρα τα παιδιά έχουν αγαπημένα παιχνίδια που δεν θέλουν να αποχωριστούν, αλλά για όλα τα άλλα η καλύτερη λύση είναι να αποκτήσουν ένα δεύτερο σπίτι και να συνεχίζουν να προσφέρουν χαμόγελο. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, για όλους.

Τα οφέλη της δωρεάς παιχνιδιών για τα παιδιά

Για εσένα σαν γονιό, τα οφέλη από την δωρεά των παλιών παιχνιδιών είναι πολλαπλά. Αρχικά, ο διαθέσιμος χώρος στο σπίτι μεγαλώνει και έτσι το συμμάζεμα του δωματίου γίνεται πιο γρήγορα, και είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί οργανωμένο. Αυτό θα γινόταν ακόμα κι αν απλά πέταγες τα παλιά παιχνίδια όμως. Εκμεταλλευόμενος την ενέργεια Love Toys και χαρίζοντας τα παλιά παιχνίδια, δίνεις στα παιδιά πολύτιμα μαθήματα και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Αρχικά, επιλέγοντας να δώσεις δεύτερη ζωή στα παιχνίδια τα οποία δεν χρειάζονται πια, διδάσκεις εμπράκτως στα παιδιά την αξία της γενναιοδωρίας.

Παράλληλα, η δωρεά των παλιών παιχνιδιών βοηθά τα παιδιά να εκτιμήσουν περισσότερο την αξία των πραγμάτων και τα ωθεί να προσέχουν περισσότερο τα υπάρχοντά τους. Σημαντικό είναι επίσης και το αίσθημα της ενσυναίσθησης που μπορεί να καλλιεργήσει αυτή η ενέργεια καθώς τα παιδιά συνειδητοποιούν πως μέσα από την επιλογή τους μπορούν να κάνουν κι άλλα παιδιά χαρούμενα. Το ευχάριστο συναίσθημα της δωρεάς σε κάποιον που έχει ανάγκη δείχνει με τον καλύτερο τρόπο στα παιδιά ότι η ευτυχία δεν προέρχεται μόνο από τα υλικά αγαθά.

Για να αποκομίσουν τα παιδιά αυτά τα πολύτιμα μαθήματα όμως είναι σημαντικό να τα συμπεριλάβεις στη διαδικασία. Πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά λοιπόν, οργανώστε μαζί το δωμάτιό τους, διαλέξτε ποια παιχνίδια θέλετε να κρατήσετε και ποια να δωρίσετε, και ελάτε μαζί σε ένα κατάστημά μας για να τα παραδώστε.

Το Love Toys ενισχύει την κυκλική οικονομία

Πέρα από τα προσωπικά οφέλη που θα αποκομίσεις, δωρίζοντας τα παλιά παιχνίδια μέσω του Love Toys κάνεις καμία εξαιρετικά βιώσιμη επιλογή! Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις refurbished συσκευές για παράδειγμα, η δωρεά των παιχνιδιών μεταφράζεται σε εξοικονόμηση πόρων καθώς λιγότερα καινούργια παιχνίδια χρειάζεται να κατασκευαστούν. Αυτό οδηγεί σε λιγότερες εκπομπές ρύπων αλλά και σε μικρότερο όγκο απορριμμάτων. Αυτή είναι μία ευκαιρία να εξηγήσεις στα παιδιά το περιβαλλοντικό όφελος που προκύπτει από την επαναχρησιμοποίηση αγαθών.

Έλα στα Public και μοίρασε χαρά

Το σημαντικότερο όμως είναι πως μέσω του Love Toys συνεισφέρεις άμεσα στην χαρά κάποιου άλλου. Σε συνεργασία με την Swaplanet φροντίζουμε τα παιχνίδια σου να φτάσουν σε οικογένειες που τα θέλουν αλλά δεν μπορούν να τα αποκτήσουν, ή σε φορείς που τα χρειάζονται. Στηρίζεις δηλαδή έναν πολύ ευγενή σκοπό. Αν λοιπόν τα παιδιά έχουν πολλά παιχνίδια και δεν τα χρειάζονται όλα, μπορείς να τα φέρεις σε ένα κατάστημά μας και εμείς θα φροντίσουμε να βρουν ένα νέο σπίτι.