Παιδικά βιβλία Petita Demas: Η διαφορετικότητα έχει πλάκα!

Περίληψη: Οι περισσότεροι από εμάς ως παιδιά έχουμε διαβάσει κάμποσα βιβλία. Αν προσπαθήσουμε, όμως, να ξεχωρίσουμε...

Οι περισσότεροι από εμάς ως παιδιά έχουμε διαβάσει κάμποσα βιβλία. Αν προσπαθήσουμε, όμως, να ξεχωρίσουμε εκείνα που χαράχτηκαν στη μνήμη μας και τα θυμόμαστε μέχρι σήμερα -συχνά χωρίς να τα έχουμε ξαναδιαβάσει-, είναι σίγουρα εκείνα που μας σύστησαν σε κάτι διαφορετικό, σε μια σκέψη αλλιώτικη μέσα από απλές, κατανοητές ιστορίες.

Η παιδική βιβλιοθήκη των Public έχει στηθεί πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία και ξεχωριστή θέση κατέχουν τα παιδικά βιβλία των εκδόσεων Petita Demas, που μιλούν για τη διαφορετικότητα με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, εξάπτουν τη φαντασία και ταυτόχρονα απασχολούν τα παιδιά δημιουργικά.

Το όνομά της εταιρείας άλλωστε δεν είναι τυχαίο: το Petita Demas είναι παράφραση του «Petit to Demás» που σημαίνει «Μικρός για τους άλλους / Μικρός σε ύψος». Μικρά μεν, δηλαδή σύντομα βιβλία, αλλά μεγάλα -για την ακρίβεια περιεκτικά- σε νοήματα και συμβολισμούς.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Στα γενέθλια της γιαγιάς της, ένα μικρό κορίτσι μαθαίνει ότι κάθε ρυτίδα στο πρόσωπό της είναι εκεί για να της θυμίζει τις αναμνήσεις μιας ζωής. Η βραβευμένη συγγραφέας και εικονογράφος, Simona Ciraolo, μιλάει στην καρδιά των παιδιών με τη συγκινητική της ιστορία στο «Οι γραμμές στο πρόσωπο της γιαγιάς μου».

Επίσης, έφτασε η συνέχεια του πολυδιαβασμένου «Το απίθανο βιβλίο των πιο αστείων υπερδυνάμεων» με το «Η ομάδα των πιο αστείων υπερδυνάμεων και το πλαστικό νησί» (κυκλοφορεί και στα αγγλικά) και μας εξιστορεί πώς η γνωστή ομάδα βρίσκει μια φάλαινα με στομάχι γεμάτο πλαστικά και μαθαίνει να σέβεται το περιβάλλον.

Αν, λοιπόν, του διάβασες το βιβλίο και το μικρό σου αγάπησε τους χαρακτήρες με τις σούπερ υπερδυνάμεις, δεν θα ήταν τέλειο να του χαρίσεις προσωρινά τατουάζ για να κυκλοφορεί για λίγες μέρες με αυτά; Είναι ασφαλή και μη τοξικά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Από τις ίδιες εκδόσεις, κυκλοφόρησε πέρυσι και η συνέχεια της best-seller σειράς «Ταιριάζω & Μαθαίνω» με τίτλο «Οι θεοί του Ολύμπου – Μια μέρα στην Ελλάδα» με τους Έλληνες θεούς να κάνουν τη βόλτα τους στην Αθήνα. Αποτελεί μια τέλεια ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά τη μυθολογία με διασκεδαστικό τρόπο. Κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα, ενώ αντίστοιχα τατουάζ θα βρεις και με τους θεούς του Ολύμπου.

Αν θέλει κι άλλα τατουάζ, μη του χαλάσεις το χατίρι και σύστησέ του τον Όλιβερ, που θα του μάθει πώς να αποδέχεται τη διαφορετικότητα, με σήμα κατατεθέν τα καταπράσινα φύλλα που έχει για μαλλιά!

Μην τα ψάξεις κάπου αλλού γιατί δεν θα τα βρεις! Το Public τα έχει αγαπήσει, τα προτείνει και έχει τη χαρά να τα έχει αποκλειστικά στα καταστήματά του και στο public.gr.

Καλή ανάγνωση!