What's new. Ψυχαγωγία.
Ποιες είναι οι 10 πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών;
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Ποιες είναι οι 10 πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών;
> Ποιες είναι οι 10 πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών;
27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Ποιες είναι οι 10 πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών;

Οι λίστες με τα best of δεν έχουν τελειωμό…Οι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, οι πιο σέξι πρωταγωνίστριες, οι πιο αστείες σκηνές και οι λίστες συνεχίζοναι και συνεχίζονται προκαλώντας ατέλειωτες συζητήσεις στους κύκλους των σινεφίλ!

Με τη γιορτή του Halloween να πλησιάζει στις 31 Οκτωβρίου, δεν υπάρχει τίποτα που να συζητιέται περισσότερο μεταξύ των σινεφίλ του δυτικού κόσμου και όχι μόνο από τις ταινίες τρόμου! Γιατί μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να μην μεταμφιεζόμαστε τη συγκεκριμένη μέρα σε κάτι “τρομαχτικό” αναφωνώντας από σπίτι σε σπίτι “trick or treat” αλλά ένας μαραθώνιος ταινιών τρόμου είναι πάντα ευκαιρία για συνάθροιση στο σπίτι με την παρέα!

 Ποιες είναι οι 10 πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών; Ποιες είναι οι 10 πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών; Ποιες είναι οι 10 πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών;

Με αφορμή το Halloween λοιπόν το Hitfix αποφάσισε να βάλει τους “ειδικούς” του είδους να φτιάξουν την απόλυτη λίστα.100 φανατικοί συγγραφείς, κινηματογραφιστές, σεναριογράφοι, κριτικοί, ηθοποιοί, bloggers
 και πολλοί άλλοι του χώρου, κατέθεσαν την άποψή τους για το ποια θεωρούν την πλέον τρομακτική ταινία όλων των εποχών. Ακολουθεί το Top10. Εσύ ποιες έχεις δει και με ποιες έχεις τρομάξει περισσότερο;

10. Jaws
Το διάσημο φιλμ του Steven Spielberg που έκανε το 1975 όλο τον κόσμο να το διπλοσκεφτεί να βουτήξει στην θάλασσα.

9. Night Of The Living Dead
Το φιλμ του 1968 και του George Romero που όρισε το zombie είδος. Οι νεκροί σηκώθηκαν από τους τάφους και στριμώχνουν τους ζωντανούς σ’ ένα σπίτι.

8. Psycho
Το αριστούργημα του Alfred Hitchcock παραμένει το αξεπέραστο θρίλερ, το στάνταρ που θα συγκρίνουν όλοι τις δουλειές τους. Η σκηνή του μπάνιου και η αποκάλυψη του τέλους δεν ξεχνιούνται. Ποτέ.

7. Halloween
Το φιλμ του John Carpenter μπορεί να γνώρισε πολλά sequels και reboot ωστόσο το original του 1978 παραμένει το classic.

6. The Thing
Carpenter ξανά, με το φιλμ του 1982, που ήταν στα γνωστά υψηλά τρομακτικά στάνταρ του. Σκέτη παράνοια.

5. Alien
Το franchise που παρουσίασε το τρομακτικότερο τέρας όλου του horror είδους. Ο Ridley Scott ξέρει και από διάστημα και πως πρέπει να τρομάζεις εκεί πάνω.

4. Rosemary’s Baby
Το ψυχολογικό δράμα του Roman Polanski που έπαιξε με το μυαλό, δημιουργώντας τρομερή ένταση χωρίς καμία υπερβολή ή αιματοκύλισμα. Μία οικογένεια που τρελαίνεται και βουτάει στα μαύρα σκοτάδια.

3. The Texas Chainsaw Massacre
Το φιλμ του Tobe Hooper που τάραξε πολύ κόσμο πίσω στα 1974 παραμένει σοκαριστικό και λατρεμένο από τους fans του horror.

2. The Shining
Ο Stanley Kubrick έκανε την προσαρμογή στο μυθιστόρημα του Stephen King και μπορεί ο συγγραφέας να μην του αρέσει το φιλμ του 1980, ωστόσο υπάρχουν ορδές από fans που το έχουν δει αμέτρητες φορές και δεν το χορταίνουν με τίποτα.

1. Τhe Exorcist
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει πως το δαιμονισμένο φιλμ του 1973 και του William Friedkin δεν αξίζει τον τίτλο του πιο τρομακτικού φιλμ όλων των εποχών; Η αιώνια μάχη του καλού εναντίον του κακού μέσα από τον εξορκισμό ένα 12χρονου που σημάδεψε για πάντα το σινεμά.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog