Gerard Way: Ο μουσικός που έγραψε το Umbrella Academy

Περίληψη: Μια ματιά (και ακρόαση) στις πιο ιδιαίτερες μουσικές στιγμές του πολυτάλαντου Gerard Way. Εμπνευστή του The Umbrella Academy και τραγουδιστή των My Chemical Romance!

To The Umbrella Academy επέστρεψε δριμύτερο και μαζί με το Stranger Things μας στέλνουν χαρούμενους στις καλοκαιρινές διακοπές! Η τρίτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς έδωσε στους φίλους της κάποιες δυνατές στιγμές και ένα finale που έχει συζητηθεί.

Αυτό που ίσως να μην έχει ειπωθεί αρκετά, είναι το γεγονός ότι στα επεισόδια της σειράς παίζουν μουσικάρες! Από μία φοβερή εκτέλεση των Interrupters στο Bad Guy της Billie Eilish, μέχρι classics όπως είναι το Do You Believe in Magic των Lovin’ Spoonful.

Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού μιλάμε για μια σειρά που έχει βασιστεί στο ομώνυμο comic, το οποίο έχει γράψει ο Gerard Way των My Chemical Romance! Μαζί με τον Gabriel Bá, που σχεδίασε το comic, τελούν και χρέη executive producer για τη σειρά του Netflix.  

Και μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από την εποχή που ακούγαμε το Welcome to the Black Parade και δακρύζαμε, όμως, ο Gerard παραμένει ένας Rockstar με το συγκρότημα που κάποτε χαρακτήρισε τον ήχο του emo να έχει επιστρέψει στην ενεργό δράση από το 2019 και έπειτα από έξι χρόνια απραξίας.

Με αφορμή τη φετινή σεζόν του The Umbrella Academy, το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να θυμηθούμε τις πιο σημαντικές μουσικές στιγμές στην καριέρα του ιθύνοντα νου πίσω από την υπέροχη υπερωική σειρά.

Let the music guide you!

gerard-way-01

My Chemical Romance - Welcome To The Black Parade

To Bohemian Rhapsody των MCR! Με αυτό το κομμάτι η μπάντα εδραιώθηκε και έκανε το breakthrough σε όλο τον κόσμο. Έφηβοι με τεράστιες φράντζες ούρλιαζαν σε κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας τους στίχους ενός εκ των μεγαλύτερων hits που μας χάρισε. Χωρίς τον τρίτο τους δίσκο, (The Black Parade) δεν θα είχαμε σήμερα καλλιτέχνες όπως οι Paramore ή ο Machine Gun Kelly.

Gerard Way (feat. Ray Toro) - Happy Together

To 2019 μας χάρισε αυτή την υπέροχη διασκευή στο κλασικό ‘60’s κομμάτι των The Turtles! Στις κιθάρες και στα δεύτερα φωνητικά βρίσκουμε τον Ray Toro, κιθαρίστα των My Chemical Romance. Η συγκεκριμένη εκδοχή του τραγουδιού ακούγεται στο 5ο επεισόδιο της 1ης σεζόν του The Umbrella Academy.

deadmau5 ft. Gerard Way - Professional Griefers

Video Duration
5:35

To 2012 o deadmau5 κυκλοφορεί το 5ο του album με τίτλο: Album Title Goes Here. Από αυτό προέρχεται το συγκεκριμένο single, στο οποίο συμμετέχει στα φωνητικά ο Way. Ένα dance κομμάτι που συνδυάζει όλα τα hot ηχητικά φαινόμενα της εποχής -όπως ήταν το dubstep- με τη χαρακτηριστική φωνή ενός εκ των πιο γνωστών Rockstar εκεί έξω. Το αποτέλεσμα ήταν καταιγιστικό, ενώ το κομμάτι χρησιμοποιήθηκε στο soundtrack του FIFA ’13. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το videoclip του, είναι μέχρι και σήμερα το πιο ακριβό που έχει γίνει ποτέ για τραγούδι ηλεκτρονικής μουσικής.

Gerard Way – Superstar

Μια «στοιχειωμένη» διασκευή. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του The Black Parade, ο Way ζέσταινε τη φωνή του τραγουδώντας Carpenters. Μια μέρα, ο παραγωγός του δίσκου αποφάσισε να τον ηχογραφήσει. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό που η μπάντα σκέφτηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να εντάξει το κομμάτι στον δίσκο, όμως, αυτός είχε ήδη πολλά τραγούδια και έτσι η ιδέα εγκαταλείφθηκε.

Δέκα χρόνια αργότερα -το 2016- ο frontman της καρδιάς μας αποφάσισε να μοιραστεί τη διασκευή με τους fans του, αναφέροντας: «Φέρνει πίσω πολλές αναμνήσεις από τις ηχογραφήσεις του δίσκου και είναι κάπως έντονο το συναίσθημα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο δύσκολο ήταν να γράψουμε το BP».

My Chemical Romance - Na Na Na

Κλείνουμε με ένα κομμάτι από τον τελευταίο δίσκο των MCR (Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys), ο οποίος κυκλοφόρησε το 2010 με την μπάντα να «απελευθερώνεται» από το emo παρελθόν της και να ατενίζει το μέλλον με μια rock ‘n’ roll ενέργεια που τα έσπαγε! Εδώ συμβαίνει και κάτι πολύ σημαντικό για τους φίλους του The Umbrella Academy. Μιλάμε για ένα concept album, το οποίο διαδραματίζεται σε μια post – apocalyptic Καλιφόρνια του 2019 (μάλλον προέβλεψαν τον κορονοϊό).

Η ιστορία, όμως, μένει χωρίς ξεκάθαρο τέλος. Αυτό συνέβη επίτηδες, μιας και στη συνέχεια, ο Gerard Way ανακοίνωσε ότι το storyline θα συνεχιστεί σε μορφή comic. Αυτό κυκλοφόρησε το 2013 και έχει τον τίτλο: The True Lives of the Fabulous Killjoys. Για τα επόμενα έξι χρόνια το γκρουπ έμεινε ανενεργό και μέσα σε αυτό το διάστημα ο Gerard μας έδωσε την «ακαδημία της ομπρέλας». Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Μια ιστορία, που, φαίνεται πως ξεκίνησε από τον τελευταίο δίσκο της μπάντας.

Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή που λέει και το γνωστό ρητό!