4+1 μαγευτικές ελεύθερες παραλίες για το καλοκαίρι

Περίληψη: Ανακάλυψε τώρα πανέμορφες ελεύθερες παραλίες για τις πρώτες βουτιές πριν τις πολυαναμενόμενες διακοπές του καλοκαιριού!

Μιας και μπήκαμε στον Ιούλιο είναι καιρός πλέον να ξεκινήσεις το σχεδιασμό των φετινών διακοπών. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να περιμένεις την άδεια του Αυγούστου για να αρχίσεις τα μακροβούτια. Αν αναζητάς ιδέες για κοντινούς και οικονομικούς προορισμούς συνέχισε να διαβάζεις. Η ομάδα του Public τα έβαλε κάτω και ξεχώρισε πανέμορφες ελεύθερες παραλίες, ιδανικές για ένα γρήγορο διάλειμμα μέχρι να μπαρκάρεις για το νησί.

Πολλές από τις ελεύθερες παραλίες της Αττικής όχι μόνο δεν είναι αυτό που λέμε «λύση ανάγκης», αλλά κερδίζουν τον επισκέπτη για την ομορφιά, την αμμουδιά και νερά τους. Μάλιστα, οι εντυπωσιακές αυτές τοποθεσίες βρίσκονται αρκετά κοντά από το κέντρο της πρωτεύουσας. Δε θα χρειαστεί επομένως να φας ώρες πίσω από το τιμόνι για να ευχαριστηθείς μια βουτιά στη θάλασσα. Πάμε να τις ανακαλύψουμε.

Video Duration
0

Ελεύθερες παραλίες που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

Η παραλία της Αλθέας, είναι κρυμμένη, οπότε θέλει μια μικρή προσπάθεια να τη βρεις. Η αμμουδερή ακτή και τα γαλαζοπράσινα νερά θα σε ανταμείψουν όμως και με το παραπάνω. Keep in mind πως μιλάμε για μη οργανωμένη παραλία, οπότε εκτός από πετσέτα θαλάσσης θυμήσου να έχεις μαζί ομπρέλα, ψυγείο και όλα τα συναφή.

Μια ανάσα από τη Νέα Μάκρη βρίσκεται η παραλία Ζούμπερι. Πέρα από το κολύμπι, στην παραλία μπορείς να διασκεδάσεις παίζοντας beach-volley, ρακέτες ή να δοκιμάσεις συναρπαστικά θαλάσσια σπορ όπως οι καταδύσεις. Τα σαββατοκύριακα θα δεις να συρρέει αρκετός κόσμος στο Ζούμπερι για να ευχαριστηθεί τα ρηχά νερά και τη χαρακτηριστική χρυσή άμμο, οπότε φρόντισε με την παρέα σου να πάτε νωρίς.

Αν από την άλλη αναζητάς μια ήρεμη παραλία για την οικογενειακή μονοήμερη, τότε αξίζει να επισκεφθείς το Πρώτο Λιμανάκι στο Δασκαλειό. Η παραλία βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο μικρό οικισμό, έχει άμμο και ψιλό βότσαλο, ενώ τα πεύκα στην άκρη προσφέρουν απλόχερα σκιά. Τις καθημερινές, το Πρώτο Λιμανάκι είναι μια από τις πιο ήσυχες παραλίες της Ανατολικής Αττικής, ιδανική ώστε να παιδιά να παίξουν και να διασκεδάσουν άνετα.

 Κατευθυνόμενοι προς το Σούνιο θα βρούμε λίγο πριν τα Λεγραινά, μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής. Αν η πινακίδα «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ» σου λέει κάτι τότε ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε. Στρίβοντας στο χωματόδρομο φεύγεις από την Αττική και μεταφέρεσαι στον παραδεισένιο κόσμο του Αιγαίου. Προτού κατηφορίσεις προς την παραλία σταμάτα στο μπαρ και αγνάντεψε τη θέα. Θα μας θυμηθείς. Όσο για τα νερά, αυτά είναι το κάτι άλλο. Γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά σε περιμένουν για non-stop κολύμπι και δροσιστικές βουτιές. Πάρε το φουσκωτό στρώμα θαλάσσης σου και απόλαυσε μια εμπειρία βγαλμένη από κυκλαδίτικο νησί.

Tέλος δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός τη φημισμένη Ερωτοσπηλιά. Ο μικρός κόλπος είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων. Μόλις 36 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, η παραλία της Ερωτοσπηλιάς είναι must για απολαυστικές βουτιές, παιχνίδια και χαλάρωση με όλη την παρέα.

Βιβλία για να πάρεις μαζί σου στην παραλία

eleftheres-paralies-01

Δε χρειάζεται να σου πούμε πόσο πολύ ταιριάζει η παραλία με το βιβλίο. Το γνωρίζεις ήδη. Μπορείς κάλλιστα να συνδυάσεις την εκδρομή σε μια από τις μαγευτικές ελεύθερες παραλίες με ένα απολαυστικό μυθιστόρημα. Ας δούμε μερικές από τις πιο hot νέες κυκλοφορίες. Στην «Καμαριέρα», η εκκεντρική Μόλι βλέπει τη ζωή της να αλλάζει, όταν ξαφνικά βρίσκει το πτώμα ενός πλούσιου επισκέπτη στο ξενοδοχείο που εργάζεται. Μάλιστα, η ίδια θα θεωρηθεί ύποπτη για το φόνο. Το best-seller της Nita Prose είναι γεμάτο μυστήριο, ανατροπές αλλά και πολλές ψυχολογικές προεκτάσεις. Στο «Θηρίο» η βραβευμένη Lisa Taddeo θίγει το σοβαρό ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης μιλώντας χωρίς περιστροφές για τον αντίκτυπο της πατριαρχίας στη σύγχρονη γυναίκα. Ηρωίδα του μυθιστορήματος είναι η Τζόαν, μια γυναίκα η οποία έχει περάσει όλη της τη ζωή υπομένοντας τη βία και τις χειριστικές συμπεριφορές των αντρών. Εξίσου συνταρακτικό είναι το μυθιστόρημα «Η πυρά» του György Dragomán. Μέσα από τα μάτια της δεκατριάχρονης ορφανής Έμα, ο Ούγγρος συγγραφέας σχολιάζει τη στυγνή φύση της απολυταρχίας, ορμώμενος από την σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ανατολικής Ευρώπης. Αυτό το καλοκαίρι αξίζει επίσης να διαβάσεις το «Εμμανουήλ και Αικατερίνη», το νέο μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη. Σε αυτό το μυθιστόρημα η αγαπημένη συγγραφέας μιλάει για τη σημασία και την επίδραση της οικογένειας στις περισσότερες πτυχές της ζωής μας, με αφετηρία τους δικούς της γονείς.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ευχαριστηθείς το διάβασμα στην παραλία είναι να έχεις άνεση. Γι’ αυτό φρόντισε να στηρίζεις το κεφάλι και το λαιμό σου κατάλληλα και να δροσίζεσαι επαρκώς, τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα. Ένα φορητό ανεμιστηράκι μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Αν αντ’ αυτού προτιμάς κάτι πιο στιλάτο, υπάρχει πάντα και η all-time classic επιλογή της βεντάλιας.

Για ακόμα περισσότερες προτάσεις ψυχαγωγίας και λογοτεχνίας μείνε συντονισμένος στο Public Blog.

Καλές διακοπές!