Τι σημαίνει για σένα καλοκαίρι; 5 τρόποι για να το πετύχεις!

Περίληψη: Με το Public θα δημιουργήσεις και φέτος καλοκαιρινές στιγμές που θα σου μείνουν αξέχαστες. Πώς το ξέρουμε; Μα γιατί ξέρουμε τι σημαίνει καλοκαίρι!

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που περιβάλλεται από θάλασσα και λούζεται από ήλιο, το καλοκαίρι είναι μάλλον η πιο ωραία εποχή. Όλοι (ή σχεδόν όλοι) το αγαπούν. Μεγάλο ρόλο σε αυτό πιστεύουμε πως παίζουν τα παιδικά μας χρόνια, όπως ανακαλύψαμε συζητώντας το θέμα στο γραφείο. Όποια χρονιά και αν γεννήθηκες, είμαστε βέβαιοι πως πάντα περίμενες με τεράστια ανυπομονησία να τελειώσει το σχολείο για να παίξεις μπουγέλο και μετά να κάνεις πολύμηνες διακοπές – όπως κι εμείς. Όπου κι αν σε έβρισκαν οι επόμενοι τρεις μήνες, τα καλοκαίρια ήταν τα καλύτερα γιατί είχες τεράστια ελευθερία. Ο καθένας έχει τις δικές του εμπειρίες από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής του και σήμερα είπαμε να κάνουμε μία αναδρομή σε αυτά. Η ομάδα του Public συσκέφτηκε, αναπόλησε και έχει την απάντηση στο «Τι σημαίνει καλοκαίρι;». Είμαστε σίγουροι πως πολλά από αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω θα ξυπνήσουν και τις δικές σου αγαπημένες καλοκαιρινές αναμνήσεις. Αφού διαβάσεις τι σημαίνει καλοκαίρι για τους περισσότερους από εμάς, μοιράσου μαζί μας στα social media τις δικές σου καλοκαιρινές αναμνήσεις ή το τι σημαίνει η λέξη «καλοκαίρι» για σένα! Ό,τι κι αν σημαίνει, στο Public θα βρεις όλα τα απαραίτητα για να ζήσεις και φέτος μοναδικές καλοκαιρινές εμπειρίες!

1. Παγωτά, πολλά παγωτά!

Πριν ακόμα κάνεις κλικ στο άρθρο, είμαστε σίγουροι πως δύο πράγματα σου ήρθαν στο μυαλό διαβάζοντας την ερώτηση «τι σημαίνει για σένα καλοκαίρι;». Η πρώτη είναι τα μπάνια στη θάλασσα και η δεύτερη τα παγωτά! Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι μετράγαμε πόσα παγωτά φάγαμε και πόσα μπάνια κάναμε για να συγκρίνουμε επιδόσεις με τους συμμαθητές μας στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς. Και λέγοντας για παγωτά, δύο είναι αυτά που έχουν σταθερή θέση στις καρδιές των ανθρώπων της ομάδας του Public: το παγωτό πατούσα και το παγωτό μπανάνα! Άλλα παγωτά που θυμηθήκαμε; Ο πύραυλος 4x4 έπαιζε πολύ στις προτιμήσεις μας καθώς επίσης και ο πύραυλος N° One.

2. Καλοκαίρι σημαίνει παραλία

Μπορεί να ξεκινήσαμε με τα παγωτά, αλλά τα καλοκαιρινά μπάνια είναι το ίδιο συνυφασμένα με το καλοκαίρι όλων μας. Ακόμα και όσοι έχουν το χωριό σε βουνό και έβγαζαν το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού εκεί παρέα με τον παππού και τη γιαγιά, πάντα πήγαιναν και τις διακοπές τους σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσιο μέρος. Και εννοείται πως η παραλία πάει χέρι-χέρι με διασκέδαση άρα και με παιχνίδια παραλίας! Ζήσε και φέτος το ίδιο διασκεδαστικές στιγμές δίπλα στο κύμα βάλε στην τσάντα θαλάσσης σου φουσκωτό στρώμα, μπάλα και ρακέτες. Για να μην σε κάψει ο ήλιος μην ξεχάσεις το αντηλιακό και ένα σκίαστρο!

3. Τα βιβλία ήταν πάντα μαζί

Για τους περισσότερους από εμάς εδώ στο Public το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με τα βιβλία. Για κάποιους αυτά ήταν βιβλία δραστηριοτήτων, για άλλους οι περιπέτειες των 5 φίλων της Enid Blyton και για άλλους κλασικά κόμικς που δεν κυκλοφορούν πια! Η συνήθεια αυτή μας έχει μείνει και, όπως καταλαβαίνεις, και το καλοκαίρι του 2022 θα διαβάσουμε. Αν θες να κάνεις κι εσύ το ίδιο σου έχουμε πολλές προτάσεις. Τους καλοκαιρινούς μήνες λατρεύουμε να διαβάζουμε αστυνομικά, οπότε φέτος θα βάλουμε στις αποσκευές το νέο μυθιστόρημα του Richard Osman «Ο άνδρας που πέθανε δύο φορές».

4. Καλοκαίρι στην πόλη

Δεν είναι λίγοι αυτοί για τους οποίους το καλοκαίρι ήταν (και παραμένει) συνυφασμένο με την πόλη. Σίγουρα οι εξορμήσεις για μπάνια σε κοντινές παραλίες και οι διακοπές 2-3 εβδομάδων ήταν στο πρόγραμμα, αλλά το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού πέρναγε στην πόλη. Τι σημαίνει καλοκαίρι για όσους την έβγαζαν στην πόλη λοιπόν; Επειδή πάντα αρκετοί έμεναν στην πόλη και δεν έφτιαχναν βαλίτσες για το χωριό, η παρέα παρέμενε ενωμένη. Καλοκαίρι, λοιπόν, σήμαινε μεγάλες βόλτες με τα ποδήλατα ως τη δύση του ηλίου, ποδόσφαιρο και μπάσκετ μέχρι να «λιώσουμε», και συναντήσεις στα σπίτια όσων είχαν κονσόλα για να παίξουμε τα τελευταία video games. Μέχρι να φύγεις κι εσύ για τις φετινές διακοπές, απόλαυσε το καλοκαίρι σου στην πόλη όπως παλιά! Κάνε ασταμάτητες βόλτες, με ηλεκτρικό πατίνι αυτή τη φορά, απόλαυσε μουσική όπου κι αν είσαι με ένα φορητό ηχείο ή κάλεσε την παρέα στο σπίτι για να παίξετε όλα τα τελευταία games. Μία ακόμα τέλεια ιδέα για καλοκαίρι στην πόλη με φίλους είναι το barbeque. Παλιά έψηναν οι μεγάλοι, τώρα είναι η σειρά σου!

5. Άλμπουμ γεμάτα με φωτογραφίες

Οι αναμνήσεις που έχουμε από τα καλοκαίρια μάς έχουν μείνει ζωντανές μέσα από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που όλοι έχουμε τραβήξει και μας έχουν τραβήξει. Ακόμα και χωρίς την ευκολία που μας προσφέρει η σημερινή τεχνολογία, δεν πτοηθήκαμε ποτέ. Με την αναλογική φωτογραφική μηχανή μας τραβάγαμε δεκάδες φωτογραφίες και καταναλώναμε πολλά ρολά φιλμ απαθανατίζοντας στιγμές. Πλέον αυτό το κάνουμε με μεγαλύτερη άνεση και χωρίς να έχουμε το άγχος αν θα μας φτάσεις το φιλμ. Κράτησε κι εσύ φέτος ζωντανές τις καλύτερες στιγμές από το καλοκαίρι σου βάζοντας στην summer to do list και την απόκτηση της GoPro Hero10, για να τραβάς εικόνες και βίντεο ακόμα και κάτω από το νερό – μπορείς να την αποκτήσεις και με Next Day Delivery, όπως εκατοντάδες ακόμα summer accessories!

Συμφωνείς με εμάς ή μήπως το καλοκαίρι έχει διαφορετική έννοια για σένα; Μπες στα social media του Public και περίγραψέ μας ακριβώς τι σημαίνει το καλοκαίρι για εσένα!