Τα 11 πιο διασκεδαστικά επιτραπέζια ταξιδιού για τις διακοπές σου

Περίληψη: Στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές πάρε μαζί σου και επιτραπέζια ταξιδιού για ατελείωτες στιγμές διασκέδασης με την παρέα σου!

Έχει έρθει αυτή η στιγμή του χρόνου όπου όλοι μετράμε αντίστροφα για τις καλοκαιρινές διακοπές με την ανυπομονησία να έχει «χτυπήσει» κόκκινο! Ό,τι είδους διακοπές κι αν έχεις κανονίσει φέτος με την παρέα ή την οικογένειά σου, από camping στην εξοχή μέχρι δωμάτιο σε κάποιο όμορφο νησί, σίγουρα υπάρχει χώρος στις αποσκευές σου για μερικά επιτραπέζια παιχνίδια ταξιδιού που θα απογειώσουν τη διάθεση της παρέας και θα κάνουν πιο διασκεδαστικές τις ημέρες και τις νύχτες σας. Εξάλλου ποια παρέα δεν έχει οργανώσει βραδιά επιτραπέζιων με την ένταση, τα γέλια και τις φωνές να… πρωταγωνιστούν; Μετέφερε όλο αυτό το διασκεδαστικό και ανταγωνιστικό σκηνικό και στις διακοπές σας και κάνε τις αξέχαστες σε όλους.

Και επειδή για ό,τι έχει να κάνει με το καλοκαίρι και την καλοκαιρινή διασκέδαση, η ομάδα του Public είναι η πλέον ειδική, έχουμε συγκεντρώσει και σου προτείνουμε τα πιο ενδιαφέροντα επιτραπέζια παιχνίδια ανάλογα με την παρέα που θα σε «συνοδεύσει» στις φετινές διακοπές!

Video Duration
0:30

Επιτραπέζια παιχνίδια ταξιδιού για παιδιά

Φέτος το καλοκαίρι σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά η παρέα! Και όταν στην παρέα αυτή περιλαμβάνονται και ηλικίες κάτω των 8 ετών όλα γίνονται λίγο πιο διασκεδαστικά και πιο ανέμελα. Πέρα από παιχνίδια στην άμμο με κουβαδάκια ή ατελείωτες βουτιές στην θάλασσα τι θα έλεγες για μοναδικές στιγμές παίζοντας όλοι μαζί επιτραπέζια παιχνίδια;

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο παραδοσιακά επιτραπέζια παιχνίδια ταξιδιού που αν τους βάζαμε έναν τίτλο αυτός θα ήταν «άχαστα»! Κανείς από την παρέα δεν πρόκειται να πει όχι σε μία παρτίδα Jenga και όλοι ξέρουμε ότι δεν θα μείνετε μόνο σε μία! Ακόμα το UNO είναι το κατεξοχήν επιτραπέζιο παιχνίδι που πρέπει να έχεις μαζί σου σε κάθε ταξίδι. Το μαθαίνει όλη η παρέα μέσα σε λίγα λεπτά και δεν το βαριέστε στιγμή. Αν έχεις ήδη παίξει το κλασσικό παιχνίδι Jungle Speed πλέον έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις και τη limited edition του, ενώ αν θέλεις να κινηθείτε σε κάτι λίγο διαφορετικό που να μπορούν να παίξουν ηλικίες από 6 ετών και άνω, ρίξε μία ματιά στο Κάστορες & Ποντίκια όπου οι μικροί κάστορες τρελαίνονται για βουτιές και σκανταλιές και τα παιδιά της παρέας θα τρελαθούν για αυτούς!

Για το τέλος, αφήσαμε δύο πολύ αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια ταξιδιού που θα «χάσεις» αν δεν τα βάλεις στην βαλίτσα! Το Dobble είναι το mini παιχνίδι ταχύτητας στο οποίο δεν θα βαρεθείς περιμένοντας τη σειρά σου γιατί όλοι οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα! Προσπάθησε να είσαι ο γρηγορότερος στον εντοπισμό του κοινού συμβόλου σε ένα ζευγάρι καρτών και θα είσαι ο νικητής. Το παιχνίδι κρατάει μόλις 15 λεπτά, οπότε μπορείτε άνετα να το παίξετε ενδιάμεσα από τις βουτιές στη θάλασσα! Από την άλλη, το επιτραπέζιο παιχνίδι Μάντεψε Ποιος, με το οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και συντροφεύει ευχάριστα τα παιδιά σε κάθε τους ταξίδι, είναι ένα παιχνίδι μυστηρίου που θα «πορωθείς» και θα θες τον χρόνο σου να σκεφτείς ποιος μπορεί να είναι ο χαρακτήρας που ψάχνεις.

epitrapezia-taksidiou-01

Προτάσεις επιτραπέζιων για μεγάλα παιδιά και ενήλικες

Αν τα summer buddies σου αποτελούνται από μεγαλύτερες ηλικίες ετοιμάσου για… μάχη με τον ανταγωνισμό να ανεβαίνει στα ύψη! Για μία light εκδοχή επιτραπέζιου παιχνιδιού, με σκοπό να είστε φίλοι και μετά τις διακοπές (!), πάρε μαζί σου το επιτραπέζιο με κάρτες Τάκος Γάτα Τράγος Τυρί Πίτσα το οποίο θα σας γίνει έμμονη ιδέα. Ξεκίνησέ το και θα το καταλάβεις! Και αφού μιλήσαμε για εμμονή, μήπως ήρθε η ώρα για το πιο επίκαιρο επιτραπέζιο ταξιδιού; Το Virus! είναι με την αξία του το πιο μεταδοτικό card game και κατάλληλο για κάθε ηλικία. Άλλη μία επιλογή για απρόβλεπτο και γρήγορο παιχνίδι καρτών που θα αλλάξει τα καλοκαιρινά σας βράδια είναι και το 5 Alive. Μαθαίνεται εύκολα, παίζεται γρήγορα και με τα σωστά ρίσκα θα είσαι εσύ ο νικητής.

Τελειώνουμε με δύο επιτραπέζια για ενήλικες μόνο! Στο επιτραπέζιο ταξιδιού Talk to the Hand, το «αφεντικό» θα αποφασίσει ποια είναι η πιο αστεία απάντηση από αυτές που ακούστηκαν, άρα και τον νικητή, ενώ στο Shit Happens θα μπεις στην «δυσάρεστη» θέση να ταξινομήσεις πολύ… άθλια γεγονότα! Συγκέντρωσε 10 κάρτες στο μονοπάτι του πόνου και νίκησε τους όλους.

Αυτές λοιπόν, ήταν οι προτάσεις μας για τα επιτραπέζια ταξιδιού που θα αλλάξουν τις καλοκαιρινές σου ημέρες και θα κάνουν τις διακοπές με την παρέα σου ακόμα πιο διασκεδαστικές! Κάνε τώρα τις αγορές σου στο Public.gr και ζήσε το καλύτερο και πιο χαλαρωτικό καλοκαίρι της ζωής σου.

Καλές διακοπές!