Τα sos του καλοκαιρινού camping για να γίνεις pro!

Περίληψη: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και να έχεις μαζί σου για να απολαύσεις στο έπακρο το camping με την παρέα ή την οικογένειά σου φέτος το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει για τα καλά, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα και σίγουρα έχεις ξεκινήσει και εσύ, όπως και εμείς, να κάνεις το πλάνο των φετινών καλοκαιρινών σου διακοπών. Ίσως σκέφτεσαι διακοπές σε ξενοδοχεία με air condition, πισίνα και όλα τα κομφόρ, ίσως φέτος νιώθεις λίγο πιο… τολμηρός και θες να ζήσεις το καλοκαίρι ακόμα πιο έντονα, κάνοντας camping πάνω στη θάλασσα και απολαμβάνοντας αυτό το φανταστικό summer breeze γεμάτο θαλασσινή αλμύρα! Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, αυτή των «τολμηρών», και θέλεις να ζήσεις το καλοκαίρι στα άκρα, η ομάδα του Public has your back (που λένε και στο χωριό μου 😝)!

Ξεθάψαμε παλιές λίστες, album με φωτογραφίες και μπόλικες αναμνήσεις κρυμμένες στο πίσω μέρος του μυαλού μας από καλοκαίρια που περάσαμε ξυπνώντας σε σκηνές με το κύμα της θάλασσας για ξυπνητήρι, για να σε βοηθήσουμε να απολαύσεις το καλοκαιρινό camping στο max. Πάρε βαθιά ανάσα και ετοιμάσου για μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη με όποια παρέα κι αν επιλέξεις να πας.

Video Duration
0

Camping με φίλους

Αποφάσισες με την παρέα σου να το δείτε πιο εναλλακτικά; Το camping με φίλους είναι σίγουρα μια εμπειρία που θα τη θυμάσαι για χρόνια! Εκτός από τον προορισμό που θα επιλέξετε, αυτές οι διακοπές χρειάζονται μία κάποια παραπάνω οργάνωση. Τι εννοούμε; Κράτα σημειώσεις!

Αν είστε μεγάλη παρέα (4+ άτομα) μία ψηλή σκηνή παραλίας με αυτόματο σύστημα ανοίγματος και έξτρα προστατευτικό κάλυμμα για περισσότερη σκιά, θα σας είναι απαραίτητη. Ο ύπνος θα είναι άνετος και θα μπορέσετε να τη στήσετε όπου επιθυμείτε. Στα must-haves είναι και ένα αναπαυτικό υπόστρωμα ή ένα φουσκωτό στρώμα ύπνου με ένα εξίσου καλό μαξιλάρι, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα «παραδοσιακό» sleeping bag για τον ύπνο. Μην παραμελήσετε τα παραπάνω γιατί όσες μέρες κι αν αποφασίσετε να πάτε διακοπές η ξεκούραση θα είναι πολύτιμη.

summer-camping-01

Είτε κάνετε οργανωμένο είτε ελεύθερο camping, ένα φορητό ψυγείο θα σας σώσει – κυριολεκτικά! Σε αυτό μπορείτε να διατηρήσετε δροσερά τα αναψυκτικά και φρέσκα τα φρούτα και τα σνακ για την παραλία, ενώ μερικά έξτρα θερμός με δροσερό νερό δεν πάνε ποτέ χαμένα με τη ζέστη που κάνει στην Ελλάδα! Τέλος, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε και μπόλικες ψάθες που είναι χρήσιμες τόσο για την παραλία όσο και για να τις τοποθετήσετε στην «είσοδο» της σκηνής, για να μην τη γεμίσετε άμμο και χώματα.

Τα απαραίτητα για το camping με οικογένεια

Όποιος πιστεύει, όμως, ότι το camping είναι μόνο για παρέα κάνει μεγάλο λάθος! Μιλώντας από προσωπική εμπειρία, έχοντας μεγαλώσει με γονείς που πήγαιναν εμένα και τον αδερφό μου σχεδόν αποκλειστικά για camping τα καλοκαίρια (μεγάλες εποχές!), οι διακοπές με σκηνή είναι ιδανικές και για μια οικογένεια. Στην πραγματικότητα δεν αλλάζουν πολλά πράγματα από το camping με παρέα αλλά σίγουρα προκύπτουν κάποιες επιπλέον ανάγκες.

Για περισσότερη άνεση στην παραλία μπορείς να έχεις μαζί σου μια ανακλινόμενη καρέκλα αλλά και μια ομπρέλα για σκιά. Εσύ θα χαλαρώνεις με θέα τη θάλασσα όσο τα παιδιά θα παίζουν με τις ώρες με την άμμο κάτω από τη σκιά! Έξτρα tip για την παραλία είναι να έχεις μαζί σου και 2-3 ειδικά μανταλάκια για να στερεώνεις τις πετσέτες, τα ρούχα και τα καπέλα για να σου φύγει το άγχος του… κυνηγητού αν έχει αέρα!

summer-camping-02

Φυσικά αν πας για camping με την οικογένειά σου μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί εντομοαπωθητικά (ως γνωστών κουνούπια και παιδιά μια σχέση αγάπης-μίσους!) και το κλασσικό βαλιτσάκι φαρμακείου με όλα τα απαραίτητα που θα σε «σώσουν» τη δύσκολη στιγμή.

Για το τέλος αφήσαμε κάποια πολύ χρήσιμα προϊόντα που θα αλλάξουν εντελώς το mood των «διαφορετικών» διακοπών που ετοιμάζεσαι να πας, ανεξαρτήτου παρέας. Σίγουρα δεν γίνεται να φύγεις για camping χωρίς φορητό ηχείο. Οι αγαπημένες σου playlists θα σε συντροφεύουν στην παραλία και στις νυχτερινές συζητήσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Τέλος, camping… essentials θα λέγαμε ότι είναι και τα ειδικά φωτιστικά για camping που θα «φτιάξουν» την τέλεια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα για τις βραδινές σας στιγμές.

Αυτά είναι όλα όσα θα πρέπει απαραιτήτως να έχεις μαζί σου στις φετινές καλοκαιρινές σου περιπέτειες. Το camping είναι πάντα μια καλή λύση για να χαλαρώσεις και να ευχαριστηθείς το καλοκαίρι όσο περισσότερο μπορείς χωρίς πολλές σκοτούρες αλλά με μπόλικη καλή διάθεση!