Next Day Delivery: Απίστευτες ιστορίες από παραδόσεις δεμάτων

Περίληψη: Το Next Day Delivery φέρνει πράγματα στην πόρτα σου την επόμενη μέρα. Δεν πάνε όλες οι παραδόσεις και τόσο καλά όμως, όπως θα δεις παρακάτω.

Οι online αγορές έχουν μπει εδώ και χρόνια στις ζωές μας και μαζί με αυτές οι παραδόσεις δεμάτων στην πόρτα μας έγιναν συχνότερες. Ειδικά την περίοδο των lockdowns ο αριθμός των παραγγελιών και των παραδόσεων εκτοξεύθηκε. Και επειδή όλοι θέλουμε τα δέματά μας όσο πιο σύντομα γίνεται, το Public προσφέρει πλέον Next Day Delivery σε χιλιάδες προϊόντα! Με εκατομμύρια παραδόσεις να γίνονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, διάφορα απρόσμενα, αστεία ή απίστευτα περιστατικά έχουν συμβεί. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να μοιραστούμε μαζί σου τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά!

Οι κλέφτες δεμάτων βρήκαν το δάσκαλό τους

Video Duration
8:11

Η αγαπημένη μας ιστορία γύρω από τις παραδόσεις δεμάτων είναι ο «πόλεμος» που έχει ξεκινήσει ο γνωστός YouTuber Mark Rober με τους «porch pirates». Οι «πειρατές των αυλών» είναι όσοι κλέβουν δέματα που έχουν παραδοθεί στην πόρτα ενός σπιτιού και αποτελούν κυρίως ένα αμερικάνικο φαινόμενο. Ο Mark Rober αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό το πρόβλημα φτιάχνοντας ένα πολύ ειδικό πακέτο!

Όπως θα δεις και στο παραπάνω βίντεο, ο Mark Rober, ο οποίος είναι πρώην μηχανικός της NASA, δημιούργησε μία «βόμβα» από glitter, η οποία καταγράφει παράλληλα και βίντεο. Για να δελεάσει τους επίδοξους πειρατές, έντυσε το κατασκεύασμά του σε ένα κουτί που μοιάζει με τη συσκευασία του HomePod της Apple και περίμενε κάποιον να αρπάξει το πακέτο που δεν του ανήκει. Το βίντεο που παραθέσαμε είναι μόλις η πρώτη έκδοση της Glitter Bomb. Ψάχνοντας στο κανάλι του Mark Rober θα δεις πως υπάρχουν και νεότερες, πιο εξελιγμένες versions.

Όχι και τόσο αποδοτική διαδικασία παράδοσης

Όταν ξέρεις από πριν τι θέλεις και αυτό που σε ενδιαφέρει δεν έχει ημερομηνία λήξης, αγοράζεις απευθείας πολλά μαζί από το ίδιο αντικείμενο για να μην κάνεις συχνά παραγγελίες. Αυτό είναι και πιο οικονομικό και πιο θετικό για το περιβάλλον. Έλα όμως που καμιά φορά ο αποστολέας έχει άλλα σχέδια. Όταν μία γυναίκα στην Αμερική παρήγγειλε πέντε συσκευασίες από το ίδιο σετ κραγιόν, έφτασαν στην πόρτα της πέντε διαφορετικά πακέτα. Δεν το λες και πολύ environmentally friendly αυτό.

Παράδοση με ειδικές οδηγίες

Πολλές φορές, στα στοιχεία της παραγγελίας υπάρχει και ένα πεδίο όπου μπορείς να προσθέσεις τα προσωπικά σου σχόλια για την παράδοση. Όταν ένας πελάτης αγόρασε κάτι μεγάλο σκέφτηκε να κάνει λίγο πλάκα στον courier και στο αντίστοιχο πεδίο ζήτησε το δέμα του να τοποθετηθεί κάτω από το χαλάκι της πόρτας! Ο courier έκανε ακριβώς αυτό και έτσι φτάσαμε στο ξεκαρδιστικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας:

Next-Day-Delivery-istories-02

Η παράδοση πίτσας σώζει ζωές

Εντάξει, δεν είναι και κανόνας αυτό. Για έναν άνδρα στο Oregon όμως, η παραγγελίες του σε πιτσαρία της περιοχής του είναι ο λόγος που ζει σήμερα! Για περισσότερο από 10 χρόνια ο Kirk Alexander έπαιρνε κάθε μέρα πίτσα από το ίδιο μαγαζί. Κάποια στιγμή το 2016 όμως πέρασαν 11 μέρες χωρίς καμία παραγγελία. Αυτό παραξένεψε τους ανθρώπους της πιτσαρίας και ένας από τους διανομείς του εστιατορίου πήγε να ελέγξει αν ο πελάτης τους είναι καλά. Η απόφαση αυτή αποδείχθηκε σωτήρια καθώς ο Alexander έχριζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Κι αυτή δεν ήταν η μόνη φορά σου συνέβη κάτι τέτοιο! Μία παρόμοια ιστορία εκτυλίχθηκε και στο Memphis. Όταν μία ηλικιωμένη πελάτης δεν παρήγγειλε την καθημερινή της πίτσα για τρεις συνεχόμενες μέρες, οι άνθρωποι του καταστήματος πήγαν σπίτι της. Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε πέσει και είχε χτυπήσει στο σπίτι της και δεν μπορούσε να σηκωθεί και να καλέσει για βοήθεια. Η παρέμβαση των διανομέων της έσωσε τη ζωή.

Delivery πίτσας καβάλα στ’ άλογο

Next-Day-Delivery-istories-03

Οι ιστορίες από «τρελές» παραδόσεις πίτσας είναι οι πιο δημοφιλείς στο internet (μέχρι και με bitcoin αγοράζουν πίτσα μερικοί άνθρωποι!). To delivery φαγητού είναι ο ένας τομέας όπου η παράδοση την επόμενη μέρα θεωρείται αργή μιας και όλοι θέλουμε σύντομα το φαγητό που παραγγείλαμε. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει απεργία των οδηγών φορτηγών, δεν έχουν γίνει παράδοσης καυσίμων και οι δεξαμενές των πρατηρίων έχουν αδειάσει; Αυτό συνέβη στη Βραζιλία και έναν εφευρετικός διανομέας φαγητού αποφάσισε να αρχίσει τις παραδόσεις με άλογο!

Κι επειδή ακόμα και η αναμονή από τη στιγμή της παραγγελίας φαγητού μέχρι την παράδοσή της ήταν τεράστια για μία ομάδα φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν ακόμα πιο γρήγορο τρόπο για να φτάσει η πίτσα στα χέρια τους. Έτσι το 2016 έφτιαξαν το πρώτο ATM πίτσας!

Εμείς δεν μπορούμε να σου εγγυηθούμε παράδοση τόσο γρήγορη όση αυτή του ATM πίτσας, αλλά με το Next Day Delivery του Public 100.000 προϊόντα μπορούν να φτάσουν στην πόρτα σου την επόμενη κιόλας μέρα. Αν κάτι είναι άμεσα διαθέσιμο τότε έχει και άμεση παράδοση στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δες όλες τις λεπτομέρειες για το Next Day Delivery στο αναλυτικό μας άρθρο και αναζήτησε προϊόντα με παράδοση την επόμενη μέρα στο Public.gr, για να προετοιμάσεις την επόμενη εξόρμησή σου, για να αποκτήσεις άμεσα καινούργιο smartphone, ή για ό,τι άλλο χρειαστείς.