Πού θα βγεις το ΣΚ: Προτάσεις εξόδου για όλα τα γούστα!

Περίληψη: Το σαββατοκύριακο πλησιάζει, και τα μεγάλα φεστιβάλ ανοίγουν τις πόρτες τους. Δες εδώ ποια events ξεχωρίζουν σε Αθήνα και Θεσ/νίκη!

Εντυπωσιακός είναι ο χάρτης των εκδηλώσεων και για αυτό το σαββατοκύριακο. Όπως κάθε εβδομάδα, αναλαμβάνουμε να «χτενίσουμε» τα πολιτιστικά δρώμενα και να βρούμε εκείνα τα events που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερώσεις την παρέα για το πού θα πάτε και να κλείσεις τα εισιτήρια σου σε λίγα λεπτά μέσα από το Public Tickets. Πάμε να ξεκινήσουμε!

Πρώτη στάση ο Χώρος Ε της Πειραιώς 260. Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, η Ιωάννα Πορτόλου, με την ομάδα χορού Griffόn, θα παρουσιάσουν την Παρασκευή (17/6) ένα πρωτοποριακό χορογραφικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Amazing». Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται ο άνθρωπος, και πιο συγκεκριμένα η στυγνή σκληρότητα του ανθρώπινου είδους το οποίο παραμένει «βίαιο» και «αδηφάγο». Ωστόσο η φύση του ανθρώπου εμπεριέχει και το υπέροχο (amazing) στοιχείο, το οποίο η Ιωάννα Πορτόλου και η ομάδα της θα αναζητήσουν στην περιοχή της ψυχικής και σωματικής υπέρβασης.

Ο συναυλιακός προορισμός του φετινού καλοκαιριού είναι ένας και λέγεται Release Athens 2022. Μετά την εμφάνιση των Bauhaus και του Nick Cave, ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Parov Stelar επιστρέφει το Σάββατο στην Ελλάδα για ένα εντυπωσιακό live. Ο ταλαντούχος Αυστριακός καλλιτέχνης και η μπάντα του υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη χορό και διασκέδαση στο ρυθμό της house, της pop και του electro swing. Στην Πλατεία Νερού θα απολαύσεις επίσης το αχτύπητο δίδυμο των ARTBAT και τον σπουδαίο Βερολινέζο DJ Kevin De Vries.

Το μεγαλύτερο πάρτι του φετινού καλοκαιριού παίζει αυτό το σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ. Λόγος φυσικά για το φαντασμαγορικό Waterboom Festival 2022. Το Σάββατο (18/6) οι διασημότεροι Έλληνες, trappers, pop stars, influencers και TikTokers περιμένουν εσένα και πάνω από 50.000 επισκέπτες για ένα μουσικό πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως. Ελένη Φουρέιρα, Trannos, Light, Rack, Τoquel, Saske, Hawk, Thug Slime, Αλέξανδρος Κοψιάλης και Dat Lilly είναι μερικά από τα μεγάλα ονόματα του Waterboom Festival 2022. Θυμήσου μόνο να πάρεις αδιάβροχα και άνετα ρούχα γιατί τεράστια κανόνια νερού θα δημιουργήσουν το μεγαλύτερο μπουγέλο που έχεις δει ποτέ. Save the date!

pou-na-vgeis-to-sk-01

Αν έχεις καιρό να πας θέατρο, αυτό το ΣΚ είναι μια καλή ευκαιρία. Το Σάββατο (18/6) και την Κυριακή (19/6) ανεβαίνει στο Θέατρο Αλεξάνδρεια η παράσταση «Το Ψέμα» του πολυβραβευμένου Florian Zeller. H ξεκαρδιστική κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά, θίγει τον απατηλό χαρακτήρα των σύγχρονων σχέσεων, όπου πολλές φορές η εξαπάτηση καταλήγει να γίνεται ο κανόνας. Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Βασίλης Βλάχος, Κάτια Σπερελάκη, Αλίκη Αβδελοπούλου και Κώστας Τσάχρας.

Κλασική καλοκαιρινή επιλογή εξόδου είναι φυσικά και το θερινό σινεμά. Την Κυριακή (19/6), στο Σινεμά Ριβιέρα, μπορείς να απολαύσεις το αριστούργημα του Alfred Hitchcock «Ο Άγνωστος του Εξπρές». Το ψυχολογικό θρίλερ του Hitchcock είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Patricia Highsmith. Η πλοκή της ταινίας στρέφεται γύρω από δύο άνδρες, τον Bruno και τον Guy. Οι δυο αυτοί άγνωστοι άνδρες συναντιούνται στο τρένο κι ο ένας προτείνει στον άλλο να «ανταλλάξουν» εγκλήματα. Με το χαρακτηριστικό χιτσκοκικό σασπένς, η ταινία συνεχίζει να εντυπωσιάζει 71 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή.

Προτάσεις για έξοδο στη Θεσσαλονίκη

Για όσους αυτό το ΣΚ θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη έχουμε επίσης ενδιαφέρουσες προτάσεις σε events. Την Παρασκευή (17/6) και το Σάββατο (18/6), ο Διονύσης Σαββόπουλος θα εγκαινιάσει το φετινό Φεστιβάλ Επταπυργίου με μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στο σπουδαίο του μουσικό έργο. Αγαπημένοι καλλιτέχνεις θα ερμηνεύσουν μερικά από τα γνωστότερα τραγούδια του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή (19/6), ο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή έρχεται στο Θέατρο Δάσους, σε σκηνοθεσία Marlene Kaminsky. Ο «Φιλοκτήτης», ένα από τα πιο βαθυστόχαστα έργα του αρχαίου Έλληνα τραγωδού, μιλά για το ζήτημα της προσωπικής ηθικής ενάντια στην υποχρέωση προς την εξουσία και τη θεϊκή βούληση. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Τάσος Νούσιας, Μαρία Πρωτόπαππα και Γιώργος Αμούτζας.

Video Duration
0:31

Αν σου αρέσει ο χορός, αξίζει να επισκεφτείς την Κυριακή (19/6) το θέατρο της Μονής Λαζαριστών του ΚΘΒΕ. Η σχολή χορού Arte del Ballo Dance School θα παρουσιάσει το κλασικό έργο «Aladdin», μεταφέροντας μικρούς και μεγάλους στον παραμυθένιο κόσμο των «Χιλίων και μιας νύχτας».

Αυτό το σαββατοκύριακο έχουμε επίσης δύο προτάσεις που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι. Το Σάββατο (18/6) και την Κυριακή (19/6) στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Αύρα, θα προβληθεί η animated ταινία Lightyear. Πρωταγωνιστής ο ένας και μοναδικός αστροφύλακας Buzz Lightyear. Στην ταινία του Angus MacLane μπορείς να απολαύσεις τις διαστημικές περιπέτειες του Buzz πριν φτάσει στο δωμάτιο του Andy αλλά και να αναπολήσεις στιγμές από την αξεπέραστη σειρά Toy Story.

Κλείνουμε τις προτάσεις μας για αυτό το σαββατοκύριακο με την ταινία «Δεινόσαυροι: οι γίγαντες της Παταγονίας». Το Σάββατο (18/6) και την Κυριακή (19/6) μπορείς να ζήσεις στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ μια συναρπαστική εμπειρία με θέμα στους δεινόσαυρους. Παρακολουθώντας την τρισδιάστατη ταινία θα μάθεις τα μυστικά των γιγαντιαίων δεινοσαύρων και θα περιηγηθείς στην άγρια Παταγονία, εκεί που βρέθηκε το μεγαλύτερο ζώο που περπάτησε ποτέ στη γη.

Αν θες να κανονίσεις ακόμα περισσότερες εξόδους αυτό το σαββατοκύριακο κάνε κλικ εδώ και φυσικά ρίξε μια ματιά σε όλες τις εκδηλώσεις μέσω του Public Tickets. Να σε ενημερώσουμε πως αυτό το καλοκαίρι στο Public θα τρέχουν συνεχώς διαγωνισμοί, με τους τυχερούς να κερδίζουν προσκλήσεις για τα πιο hot events. Γι’ αυτό μείνε συντονισμένος στο Public Blog!