Πού θα βγεις αυτές τις μέρες; Συναρπαστικές προτάσεις για έξοδο!

Περίληψη: Δεν ξέρεις που να βγεις τις επόμενες μέρες; Πάρε μερικές ιδέες από τις προτάσεις μας για έξοδο στην πόλη!

Μία ακόμη εβδομάδα έρχεται με μπόλικες εκδηλώσεις για να βγεις. Αν χάνεσαι και δεν ξέρεις τι να πρωτοεπιλέξεις, μην ανησυχείς γιατί η ομάδα μας έχει αναλάβει δράση για εσένα! Αγαπάμε την τέχνη και τον πολιτισμό, για αυτό και αναζητήσαμε και ξεχωρίσαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να βγεις solo, με την παρέα σου, με το amore ή με την οικογένεια! Μην ξεχνάς, τα Public tickets είναι πάντα εδώ για να κλείσεις τη θέση σου, μπαμ-μπαμ, σε ό,τι σου τράβηξε το ενδιαφέρον!

Που να βγεις στην Αθήνα

Πρώτη και πιο σημαντική μας αναφορά προφανώς και αφορά την έλευση της Patti Smith στο Ηρώδειο, από τη διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Η θρυλική τραγουδίστρια της punk σκηνής έρχεται για μία μοναδική βραδιά να παντρέψει τη μουσική και την ποίηση της με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Μεταφερόμαστε τώρα στην ατζέντα του θεάτρου για να προτείνουμε μία παράσταση που ξεκινά περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα και αξίζει να την παρακολουθήσεις. Μιλάμε για την Ηλέκτρα του Ευριπίδη, σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα. Πρωταγωνιστούν η Μαρία Κίτσου και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος στους ρόλους της Ηλέκτρας και του Ορέστη αντίστοιχα. Στον ρόλο του Παιδαγωγού ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Η παράσταση θα είναι μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά ανθρώπινο.

Video Duration
0:32

Μία ακόμη πρόταση μας για θέατρο είναι η παράσταση «Ο Ματωμένος Γάμος», που ξεκινά επίσης 25 Ιουνίου και θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Το έργο αυτό βασίζεται στο αριστούργημα του μεγάλου ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Η σκηνοθεσία είναι του Νικορέστη Χανιωτάκη και τον κεντρικό ρόλο της μάνας ενσαρκώνει η Μαρία Τζομπανάκη. Η μουσική της παράστασης είναι του Αλκίνοου Ιωαννίδη με τους στίχους του Νίκου Γκάτσου! Η μουσική θα παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς!

Καλοκαίρι χωρίς μιούζικαλ δε γίνεται! Για την ακρίβεια, καλοκαίρι χωρίς ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ δε γίνεται! Κλείνουμε την ατζέντα του θεάτρου λοιπόν, με την έναρξη του μιούζικαλ με τα μοναδικά τραγούδια των Abba, ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ, στον εξωτερικό χώρο του Christmas Theater! Η απόδοση κειμένου, στίχων και η σκηνοθεσία είναι της Θέμιδας Μαρσέλλου και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Donna Sheridan θα υποδυθεί η Νάντια Κοντογεώργη. Επίσης θα δούμε τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, την Αφροδίτη Λιάντου, τον Γιώργο Χρανιώτη, τον Ιβαν Σβιτάιλο, την Ντορέττα Παπαδημητρίου, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τους Ίαν Στρατή – Νίκο Κύρτσο στο ρόλο του Sky.

Τώρα που έχουν κλείσει τα σχολεία, αν αναζητάς δράσεις και προγράμματα για παιδιά, σου προτείνουμε να δεις το πρόγραμμα Φιλοσοφία στην Ακαδημία Πλάτωνος, που διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων έως και τις 31 Ιουλίου. Πρόκειται για μία δράση που θα λάβει χώρα τα Σαββατοκύριακα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Άτρακτο, μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης και των θετικών προτύπων και που θα «βάλει στο παιχνίδι» παιδιά και εφήβους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο αλλά θα λάβουν και γνώσεις για τη φιλοσοφία.

Που να βγεις στη Θεσσαλονίκη

Πολλά πραγματάκια γίνονται φυσικά και στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη, ειδικά στο χώρο της μουσικής! Αρχικά, έχουμε το Φεστιβάλ Επταπύργιου 2022! Στις 26 & 27 Ιουνίου μπορείς να απολαύσεις εμβληματικά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ερμηνευτών. Στην εσωτερική αυλή του Επταπυργίου θα απολαύσεις τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΟΜΜΘ MOYSA, με μαέστρο τον Αναστάσιο Συμεωνίδη και τις φωνές των Μαρία Φαραντούρη, Έλλη Πασπαλά, Εύη Σιαμαντά, Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Σε μία διαφορετική μουσική κατεύθυνση που αφορά την hip-hop, μπορείς να τσεκάρεις την συναυλία του 12ου Πίθηκου στις 25 Ιουνίου, στο Θέατρο Κήπου. Εκεί ο 12ος Πίθηκος θα κάνει παρουσίαση του καινούριου του δίσκου με τίτλο «Para Siempre», το οποίο σημαίνει «Για πάντα».

Σε αντίστοιχο περίπου mood, στις 26 Ιούνιου, στο Θέατρο Κήπου, μπορείς να πας στο live των SASKE & MENTE FUERTE με special guests: SIGMA, SIDARTA & LEADERBRAIN. Ο Saske βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ελληνικής rap σκηνής από το 2018 με αποκορύφωμα τη μεγάλη επιτυχία του 2021, «Nasa» σε συνεργασία με τον rapper Rack. Ο Mente είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς rappers της γενιάς του. To single του «Caliente» σε συνεργασία με τον Hawk κατάφερε να γίνει πολυπλατινένιο σε μόλις πέντε μήνες. Εάν είσαι της φάσης, δεν πρέπει να τους χάσεις!

Παραμένουμε στις μουσικές μας προτάσεις, αλλά κάνοντας στροφή στο είδος, και πάμε στο Live των Vodka Juniors & Solmeister στις 24 Ιουνίου, στο Θέατρο Κήπου. Σε μία από τις ελάχιστες live τους εμφανίσεις για το φετινό καλοκαίρι, οι Βότκες επιστρέφουν στην "κόλαση" της Θεσσαλονίκης!

Αυτές ήταν μερικές από τις προτάσεις μας για αυτήν την εβδομάδα! Συνδύασε τες με μερικές free εκδηλώσεις και διασκέδασε το όσο περισσότερο γίνεται! Για τις επόμενες προτάσεις μας, stay tuned στο Public Blog.