Δωρεάν events της εβδομάδας: Συναρπαστικές εκδηλώσεις για όλους

Περίληψη: Ανακάλυψε τα δωρεάν events αυτής της εβδομάδας και ξεκίνα τις βόλτες με τους αγαπημένους σου ανθρώπους!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τα events συνεχίζουν ακατάπαυστα! Μπορεί τα μπάνια στη θάλασσα να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμά σου, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να λείψουν και οι καθιερωμένες βόλτες στην πόλη. Αυτό το διάστημα, οι εκδηλώσεις σε όλους τους τομείς (μουσική, χορός, θέατρο, κινηματογράφος κλπ) είναι πάρα πολλές και τα Public tickets είναι πάντα δίπλα σου, για να κλείσεις άμεσα τη θέση σου σε αυτά που έχεις βάλει στο μάτι! Βέβαια επειδή η ομάδα του Public αγαπά και στηρίζει τον πολιτισμό, αναζητήσαμε και ετοιμάσαμε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις για τα δωρεάν events που τρέχουν αυτές τις μέρες. Για πάμε να δούμε τι παίζει σε Αθήνα, Θεσ/νικη και όχι μόνο!

Δωρεάν events σε Αθήνα

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας από την πρωτεύουσα. Στην Αθήνα θα βρεις πλήθος εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, σε κάθε μέρος της πόλης. Στις 17 Ιουνίου ξεκινά το Παιδικό Φεστιβάλ Γαλατσίου 2022 με θέμα «Κοιτάζοντας τα αστέρια». Γονείς και παιδιά θα ξετρελαθούν με φεστιβάλ που διοργανώνει ο δήμος Γαλατσίου το οποίο διαρκεί όλο το καλοκαίρι και είναι γεμάτο με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, animation, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, ανάγνωση παραμυθιών, ιστορίας και μυθολογίας. Δεν πρέπει να το χάσεις!

free-events-june-2022-week-3-01

Πάμε σε mood θεάτρου τώρα, με κάτι πολύ ενδιαφέρον που παίζεται στην πλατεία Κοντζιά (Κρατίνου Αθήνας, και Ευπολίδος) στις 20 Ιουνίου (20:00. Με αφορμή λοιπόν, τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παίζεται η παράσταση «Passport» σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη.

Οι μουσικές εκδηλώσεις, σαφώς και δε λείπουν από τις προτάσεις μας για τα δωρεάν events της εβδομάδας! Στις 21/06 στις 20:00, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, θα παρουσιάσει την Πρώτη Συμφωνία του Ludwig van Beethoven. Στη σκηνή του Κήπου θα ανέβουν επίσης η Χριστίνα Ψύχα με την μπάντα της και ο Γιάννης Λουκάτος και οι Hot Club de Grèce. Επίσης, σημείωσε ότι και στις 23 & 24 Ιουνίου παίζει και το Summer Nostos Festival, το καθιερωμένο μουσικό event του SNF και θα ξεκινήσει με τους Locomodo και θα συνεχίσει με τους Jorja Smith Masked Wolf Good Job Nicky και party με τους Λατέρνατιβ & Laser show.

Πάμε τώρα σε μία δωρεάν εικαστική έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις. Ο λόγος γίνεται για την ομαδική έκθεση «Το ταξίδι», στην Gallery ArtPrisma. Η έκθεση απαρτίζεται από 23 εικαστικούς και επιχειρεί να διερευνήσει μετά τον Covid-19 και τη πανδημική κρίση, την ανάγκη του ανθρώπου για ταξίδια στο φυσικό περιβάλλον, για τη φυγή από τον αστικό κοινωνικό, αλλά και την αναζήτηση για νέες πολιτείες ονειρικές.

free-events-june-2022-week-3-02

Αν θέλεις κάτι διαφορετικό που θα ενισχύσει και διαμορφώσει τη σκέψη σου για τον εθελοντισμό, στις 25 και 26 Ιουνίου το skywalker.gr διοργανώνει το Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action στο Πάρκο Τρίτση, από τις 10:00 έως τις 22:00. Σκοπός του φεστιβάλ και αυτή τη χρονιά είναι η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην Ελλάδα της κρίσης. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και συζητήσεις από διάφορες ΜΚΟ και ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά δρώμενα.

Δωρεάν events σε Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα – Πάτρα

Πάμε τώρα να δούμε μερικά ενδιαφέροντα δωρεάν events στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη, λοιπόν, μπορείς να γιορτάσεις την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου θα εμφανιστεί μια νεοσύστατη ορχήστρα αποτελούμενη από το «νέο αίμα» της τζαζ σκηνής της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με μουσικούς που έχουν ήδη διαγράψει μια αξιόλογη καλλιτεχνική πορεία, ρεπερτόριο που περιλαμβάνει έργα από την χρυσή εποχή των Big Bands του προηγούμενου αιώνα. Θα παίξει και ένα pop αγαπημένο συγκρότημα, οι Liebe.

Επιπλέον, από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, παίζει και το Thessaloniki Buskers Festival Park Edition όπου καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό έρχονται στον Κήπο των Εποχών, μετατρέποντας την πόλη σε έναν πολιτιστικό χάρτη, γεμάτο events και δρώμενα μουσικής, χορού, θεάτρου κλπ.

free-events-june-2002-week-3-03

Κι επειδή καλοκαίρι χωρίς θερινό σινεμά δε γίνεται, από τις 20 Ιουνίου έως τις 02 Αυγούστου ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης θα έχει δωρεάν προβολές στο θερινό κινηματογράφο που θα λειτουργήσει στο πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος».

Στα Ιωάννινα τώρα, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσιάζει τον Ιούνιο, σε τρία Μουσεία του Δικτύου του, βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους από γυναίκες δημιουργούς, με αφορμή τα δέκα χρόνια του διαγωνιστικού τμήματος «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» του Φεστιβάλ.  Το φεστιβάλ ξεκινά στις 22 Ιουνίου.

Δεν αφήνουμε στην απέξω και τη μοναδική Πάτρα, στην οποία μπορείς να επισκεφθείς την ομαδική έκθεση «The Rules of Chaos» όπου στην Cube Gallery, τέσσερις σύγχρονοι εικαστικοί, ο Carlo Bonfà, η Loula Leventi, ο Andreas Nicolaou και η Vania Elettra Tam συναντιούνται σε μια ενδιαφέρουσα εικαστική συνομιλία.

Για ακόμα περισσότερες προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις μείνε συντονισμένος στο Public Blog!