Η αυγουστιάτικη διάθεση θέλει και αυγουστιάτικη Spotify playlist!

Περίληψη: Όπου κι αν σε βρίσκει ο Αύγουστος κάνε ένα διάλειμμα για μουσική! Πάτα play στη Spotify playlist που ετοιμάσαμε και άσε τα summer vibes να σε ταξιδέψουν.

Φτάσαμε στα μέσα του Αυγούστου και τρία είναι τα πιθανά σενάρια: γύρισες από διακοπές και επέστρεψες δουλειά (sad), δεν ξεκίνησε ακόμα η άδειά σου (sadder), ή μας διαβάζεις αυτή τη στιγμή από κάποια παραλία (awesome!). Σε ό,τι φάση και να σε πετυχαίνουμε πάντως, το σίγουρο είναι πως χρειάζεσαι ένα διάλειμμα! Ναι, ακόμα κι εσύ που είσαι παραλία, μεταξύ βουτιάς και ηλιοθεραπείας μπορείς να σπάσεις λίγο το πρόγραμμα. Και εδώ ερχόμαστε εμείς να βοηθήσουμε. Για την παραλία σου έχουμε δύο ιδέες: βιβλία και μουσική. Αν είσαι δουλειά βέβαια δεν μπορείς να αρχίζεις να διαβάζεις βιβλίο. Να ακούσεις μουσική όσο δουλεύεις μπορείς χωρίς κανένα πρόβλημα όμως. Οπότε, για να σε καλύψουμε όπου κι αν βρίσκεσαι είπαμε να φτιάξουμε μία καλοκαιρινή Spotify playlist για τον Αύγουστο. Όχι playlist με τραγούδια για τον Αύγουστο – άλλη λίστα αυτή, αλλά μία απολαυστική playlist για να σε ανεβάσει, να σε επαναφέρει σε summer mood, να σου ξυπνήσει το wanderlust!

Αυγουστιάτικη playlist με μουσική από τα 80s μέχρι σήμερα

Για να φτιάξουμε τη νέα καλοκαιρινή μας playlist δεν βασιστήκαμε μόνο σε δημοφιλή pop κομμάτια του σήμερα. Ποτέ δεν το κάνουμε αυτό άλλωστε. 30 διαφορετικά κομμάτια σε περιμένουν για να σου χαρίσουν περισσότερα από 100 λεπτά μουσικής. Μεταξύ τους θα βρεις alternative rock, hip-hop, ηλεκτρονική, ποπ, ελληνικά και ξένα, παλιά και καινούργια. Οι επιλογές μας ξεκινούν από το 1980 και φτάνουν μέχρι αγαπημένα κομμάτια που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2022. Μεταξύ των 30 όμως, είναι κάποια κομμάτια που ξεχωρίζουμε λίγο παραπάνω.

Atomic – Blondie

Η φωνή της Debbie Harry είναι μαγευτική και αποτελεί βασικό λόγο που λατρεύουμε τους Blondie. Εκτός από τραγουδίστρια, η Debbie Harry είναι στιχουργός, ηθοποιός και συγγραφέας. Το αγαπημένο μας κομμάτι από τη δισκογραφία των Blondie έχει γραφτεί από εκείνη και δεν είναι άλλο από το Atomic. Από το τέταρτο album των Blondie, «Eat to the Beat», έφτασε μέχρι το νούμερο ένα των UK charts όταν κυκλοφόρησε ως single το 1980.

All These Things That I’ve Done – The Killers

Οι Killers είναι μία από τις αγαπημένες μας μπάντες. Το ντεμπούτο τους έγινε με το άλμπουμ «Hot Fuss» το 2004. Από τα 11 τραγούδια του δίσκου το καλύτερο, κατά την άποψή μας πάντα, είναι το «All These Things That I've Done». Το «I got soul but I'm not a soldier» είναι ένας πανέμορφος στίχος και γράφτηκε για τον μουσικό παραγωγό Matt Pinfield, ο οποίος εργαζόταν με στρατιώτες που ήταν μουσικοί, και είχε προσπαθήσει να υπογράψει τους Killers στην Columbia Records.

Last Nite – The Strokes

Η alternative rock των 00s μας αρέσει πολύ, όπως ίσως έχεις καταλάβει ακούγοντας τις playlists μας. Μαζί με τους Killers λατρεύουμε και τους Strokes (και του Muse επίσης, αλλά τους κρατάμε για μελλοντικές playlists). Οπότε στην Αυγουστιάτικη playlist μας είπαμε να προσθέσουμε και το «Last Nite» από το ντεμπούτο άλμπουμ της αμερικάνικης μπάντας, «Is This It». Ο δίσκος έχει μερικές κομματάρες, όπως το «Hard to Explain» και το «Someday», αλλά στο καλοκαιρινό mood που είμαστε αυτή την περίοδο πιστεύουμε πως ταίριαζε καλύτερα το «Last Nite» στη λίστα.

Ancient Dreams in a Modern Land – MARINA

Να ξέρεις χρειάστηκε μεγάλη αυτοσυγκράτηση για να μην γεμίσουμε την summer playlist μας με rock μπάντες των 00s 😅. Ας έρθουμε σε μερικά αγαπημένα κομμάτια του σήμερα λοιπόν. Το Ancient Dreams in a Modern Land από τη MARINA (ή Marina and the Diamonds όπως την γνωρίζαμε αρχικά) είναι βέβαιο πως θα ενεργοποιήσει το party mode σου!

It's Like That – Run-D.M.C., Jason Nevins

Αυτό το κομμάτι είναι να από τα καλύτερα hip-hop κομμάτια όλων των εποχών. Κυκλοφόρησε αρχικά το 1983, στο ντεμπούτο άλμπουμ του γκρουπ Run-D.M.C., αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 1998 για να γίνει μεγάλη επιτυχία. Ο DJ Jason Nevins έφτιαξε ένα remix του τραγουδιού (αυτή την έκδοση θα βρεις και στη λίστα μας) που έφτασε να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα singles που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

Music sound better with you vol.3 – Πάτα Play

Μετά από αυτό το intro, έφτασε η ώρα να πατήσεις play! Αν είσαι στο γραφείο αυτή τη στιγμή τότε βάλε τα ασύρματα ακουστικά σου και ξέχνα τι συμβαίνει γύρω. Αν σε πετύχαμε στις διακοπές, σύνδεσε το κινητό σου στο Bluetooth ηχείο και βάλε σε καλοκαιρινό ρυθμό όλη την παρέα!