8 τραγούδια που υμνούν τον Αύγουστο και η φανταστική Spotify list

Περίληψη: Γιορτάζουμε τον Αύγουστο με κομμάτια που υμνούν τον αγαπημένο μας καλοκαιρινό μήνα! Είτε γύρισες από διακοπές είτε ετοιμάζεσαι για τις πρώτες βουτιές… πάτα play!

Τον Αύγουστο συμβαίνει κάτι παράξενο. Οι μισοί λένε «καλό καλοκαίρι», επειδή δεν έχουν φύγει ακόμα για διακοπές και οι υπόλοιποι, που γυρίζουν από αυτές, μας εύχονται «καλό χειμώνα»!

Όπως πάντα, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Σαν τον Ρένο Χαραλαμπίδη, ο οποίος, ως Νίκος στην υπέρτατη Αθηναϊκή Αυγουστιάτικη ταινία Τα Φτηνά Τσιγάρα, ζει ένα καλοκαιρινό όνειρο στο τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να το ζήσει. Στο κέντρο της πόλης! Οι fans της ταινίας μπορείτε (μπορούμε δηλαδή) να βρείτε στα Public την υπέροχη έκδοση του soundtrack της σε βινύλιο, όπως αυτή κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες από τη Veego Rercords.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας που δεν είναι άλλο από τον πιο μαγευτικό μήνα του καλοκαιριού! Σε προσκαλούμε να κάνεις μαζί μας μια βόλτα ανάμεσα στις νότες, ακούγοντας τραγούδια που υμνούν τον Αύγουστο!

Έτσι, για να μπαίνουμε σιγά - σιγά στο κλίμα!

Taylor Swift - August

Από τα πρώτα κομμάτια που μας έρχονται στο μυαλό! Αυγουστιάτικες αναμνήσεις από τη νέα βασίλισσα της pop, η οποία, έχει έναν μοναδικό τρόπο να μας κάνει να νιώθουμε ότι ζήσαμε στιγμές που είναι μόνο δικές της. To 8ο κομμάτι (τίποτα δεν είναι τυχαίο) του 8ου δίσκου της με τίτλο Folklore, με τον οποίο κατάφερε να κάνει μια νέα αρχή στην καριέρα της.

Πάνος Μουζουράκης - Αύγουστος

Ένας από τους ιδιαίτερους Έλληνες pop/rock τραγουδοποιούς έχει τραγουδήσει για μια νύχτα του Αυγούστου και μια χαμένη αγάπη που κρύβει αυτή! Η μουσική και οι στίχοι είναι του Μανώλη Φάμελλου, με τον Πάνο Μουζουράκη να δίνει τον καλύτερό του εαυτό καθώς «πιάνεται από το άπιαστο»!  Ένα τραγούδι που φαντάζει σαν να είναι γραμμένο για κάποια ταινία, σαν αυτή του Ρένου.

Waylon Jennings - The 33rd of August

O θρύλος της outlaw country μουσικής (τον οποίο πολλοί γνωρίζουν από τον ρόλο του αφηγητή και του συνθέτη του τραγουδιού των τίτλων αρχής στη σειρά The Dukes of Hazzard) μάλλον ήταν «καλοκαιράκιας», αφού, έγραψε τραγούδι για την 33η Αυγούστου! Λίγη καλή country είναι ό,τι πρέπει για soundtrack των καλοκαιρινών μας road trips!

Jon Bon Jovi - August 7, 4:15

Οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε ακριβώς την ημέρα και τη στιγμή που συνέβη κάτι το οποίο άλλαξε τη ζωή μας. Δυστυχώς, το τραγούδι του Jon Bon Jovi αναφέρεται σε μια δυσάρεστη στιγμή. Συγκεκριμένα, αποτελεί φόρο τιμής στην κόρη του τότε manager του, Paul Korzilius (ο οποίος συνεργάζεται ακόμα μαζί του από άλλο πόστο). Η μικρή Katherine βρέθηκε δολοφονημένη στις 7 Αυγούστου και πιο συγκεκριμένα στις 4:15 το απόγευμα. Ο δράστης του εγκλήματος δεν βρέθηκε ποτέ και έτσι ο Jon Bon Jovi αποφάσισε να γράψει, για το δεύτερο solo album του, ένα κομμάτι το οποίο αφιέρωσε στη μνήμη της.

Ευανθία Ρεμπούτσικα, Έλλη Πασπαλά, Ελένη Ζιώγα - Αύγουστος

Video Duration
3:09

Σε μια υπέροχη συνεργασία οι συνήθεις ύποπτες Ευανθία Ρεμπούτσικα, Έλλη Πασπαλά και Ελένη Ζιώγα, μας χάρισαν το 2007 το album Ο Χορός Των Άστρων. Ένα σύνολο τραγουδιών που είναι λες και έχουν γραφτεί για να ακούγονται τις νύχτες του καλοκαιριού σε κάποια νησιώτικη πλατεία! Για ακόμη μια φορά βλέπουμε ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας στον οποίο μας ταξιδεύουν οι μνήμες, ακόμη και αν θέλουμε να ξεχαστούμε!

Bebel Gilberto - August Day Song

Video Duration
4:54

Το καλοκαίρι θα ήταν μισό αν δεν υπήρχε η bossa nova! Και η bossa nova δεν θα ήταν η ίδια αν δεν είχε εμφανιστεί η Bebel Gilberto, η οποία, ανανέωσε και εκσυγχρόνισε τον ήχο του είδους που «μυρίζει» Βραζιλία! Δεν υπάρχει ιδανικότερο κομμάτι για να ακούσει κανείς κατά τη διάρκεια ενός Αυγουστιάτικου απογεύματος, ειδικά αν κινείται μεταξύ παραλίας και ταβέρνας. Μαγεία!

Duane Stephenson - August Town

Αφού πιάσαμε τα καλοκαιρινά είδη μουσικής δεν γίνεται να αφήσουμε απ΄έξω τη reggae. Το 2007 λοιπόν, ο Duane Stephenson αποφάσισε να γράψει για το μέρος που αποτέλεσε γι’ αυτόν «το φως στο τέλος του τούνελ, όταν η ζωή του είχε σκοτεινιάσει». Μιλάει φυσικά για το προάστιο του Kingston της Jamaica, από όπου και κατάγεται! Από τις πρώτες νότες αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα μπαράκι δίπλα στη θάλασσα κι ας κάθεσαι στο σαλόνι σου!

The The - August & September

Κλείνουμε με ένα κομμάτι που συνδυάζει αυτό που έρχεται μετά τον Αύγουστο, δηλαδή τον Σεπτέμβριο που φέρνει μαζί του το φθινόπωρο! Οι στίχοι περιγράφουν με ιδιαίτερο τρόπο ένα κοντράστ συναισθημάτων, που θυμίζουν τις διαφορές μεταξύ των δυο αυτών μηνών. Οι The The, μια από τις πιο ιστορικές post/punk μπάντες της Βρετανίας, ξέρουν καλά να δημιουργούν ένα μουσικό Yin Yang, που σε κρατάει σε εγρήγορση μέχρι να ολοκληρωθεί το εκάστοτε τραγούδι. Λίγοι καλλιτέχνες μπορούν να το πετύχουν αυτό.  

Μια Spotify list για τις αυγουστιάτικες ημέρες

Ο Αύγουστος είναι εδώ και το εσύ μπορείς να πάρεις μαζί σου στην παραλία, στις βραδιές με φίλους ακόμα και στο γραφείο (αν η άδεια αργεί ακόμα) λίγη από τη μαγεία του! Πάτε play στην Spotify list που ετοιμάσαμε με τραγούδια που υμνούν τον απόλυτο μήνα του καλοκαιριού!