Τα αγαπημένα μας album για το 2023!

Περίληψη: Το 2024 είναι και επίσημα εδώ και εμείς μοιραζόμαστε τα καλύτερα μουσικά album που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη χρονιά! Είσαι έτοιμος να τα ανακαλύψεις;

«Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά» λέει το κλασικό Πρωτοχρονιάτικο τραγούδι και ελπίζουμε να είσαι σε αυτό ακριβώς το mood! Ωστόσο, πριν γιορτάσουμε τον ερχομό του 2024, αξίζει να ρίξουμε μια ακρόαση στις μουσικές που ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά που μας αφήνει. Δηλαδή, στα albums που έγραψαν τη μουσική ιστορία του 2023 και πρόσθεσαν νέους ήχους και χορευτικές φιγούρες στην παλέτα μας.

Στην παρακάτω λίστα θα βρεις κάποιες από τις δισκογραφικές δουλειές που ξεχωρίσαμε φέτος, οι οποίες, αποτέλεσαν το soundtrack κάποιων αξέχαστων στιγμών που ζήσαμε. Όπως θα παρατηρήσεις το 2023 τα είχε όλα. Από μεγάλες επιστροφές ονομάτων με βαριά ιστορία στη μουσική, μέχρι νέες προσπάθειες από καλλιτέχνες που σίγουρα θα γράψουν τη δική τους.

Ας αποχαιρετίσουμε λοιπόν το 2023 όπως του αρμόζει! Με τους δίσκους που αγαπήσαμε περισσότερο φέτος! 

Olivia Rodrigo: GUTS

Best-music albums-2023-01

Πρόκειται για μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες στην παγκόσμια pop σκηνή. To Guts αποτελεί ένα ξέσπασμα για τη δημοφιλή τραγουδίστρια και ηθοποιό. «Νιώθω ότι από τα 18 μέχρι τα 20 μεγάλωσα δέκα χρόνια», δήλωσε σε σχέση με τα συναισθήματα που είχε μέσα της όταν έγραφε τα τραγούδια της δεύτερης ολοκληρωμένης δουλειάς της. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό ακριβώς ακούμε. Pop «διαμάντια» που απογειώνονται από τη μετεφηβική ενέργειά της και την pop punk αισθητική που δείχνει να τα έχει σαρώσει όλα στην Αμερικανική πλευρά της mainstream μουσικής. Μπορεί το Guts να απευθύνεται σε ανθρώπους που βρίσκονται στην εφηβεία ή στα early twenties τους, όμως, έχει κάτι για όλους! Είναι το τέλειο δώρο για τον/την φίλο/φίλη σου που αγόρασε το πρώτο του πικάπ

Meshell Ndegeocello: The Omnichord Real Book

Είναι jazz; Είναι rap; Είναι pop; Ποιος νοιάζεται; Η Meshell Ndegeocello έχει κυκλοφορήσει έναν δίσκο από άλλο πλανήτη, ο οποίος αξίζει την προσοχή σας. Μπορείτε να τον βρείτε σε πολύ δυνατό βινύλιο από τα Public

Caroline Polachek: Desire, I Want to Turn Into You

Το τέταρτο album της Αμερικανίδας τραγουδοποιού παίζει πολύ στις φετινές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς και όχι άδικα! Σε αυτό, ενώνει το indie pop παρελθόν της (υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Chairlift) με μοντέρνους pop ήχους και μια παραγωγή που θα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι stars της βιομηχανίας. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στο εξαιρετικό εξώφυλλο του δίσκου, το οποίο συμπληρώνει υπέροχα αυτό το καλλιτεχνικό έργο. Βάλτε το να παίξει δυνατά και χαθείτε χωρίς δεύτερη σκέψη στις μελωδίες της Caroline.

Metallica: 72 Seasons

Best-music albums-2023-02

Κάθε δίσκος των Metallica αποτελεί επίκεντρο μουσικών debate. Ειδικά στην εποχή του internet και των social media, κάθε κίνηση της μπάντας περνά από το «μικροσκόπιο» των οπαδών τους - και όχι μόνο. Αυτό συνέβη και με το 72 Seasons, που, είχε ήδη κριθεί από πολλούς πριν καν κυκλοφορήσει! Εμάς, πάντως, μας άρεσε.

Blink 182: One More Time…

Έχουμε εκδηλώσει ξανά την αγάπη μας για τους Blink 182, αλλά και τη χαρά μας για την επιστροφή του Tom Delonge στην μπάντα. Το One More Time… είναι η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τον Delonge έπειτα από 11 χρόνια και αυτό φυσικά ενθουσίασε τους εκατομμύρια fans που μετρούν σε όλο τον κόσμο. Και μπορεί να υπήρχε ο φόβος να μην πιάσει τις υψηλές προσδοκίες, όμως, με την κυκλοφορία του έγινε αυτόματα ένα από τα αγαπημένα albums των φίλων της μπάντας. Στα 19 κομμάτια που το απαρτίζουν θα ακούσεις κάθε στοιχείο που σε έκαναν να τους αγαπήσεις. Από τον χαβαλέ του Turn This Off!, στη συγκίνηση του ομότιτλου κομματιού και από την απόλυτα catchy μελωδία του Dance With Me, στη hardcore προσέγγιση του Terrified. Αν αγαπάς την pop punk, τότε φρόντισε να αποκτήσεις το εν λόγω album!

Turboflow 3000: ΟΥΦΟ

Πάμε και σε κάτι πιο «ψαγμένο». Οι Turboflow 3000 είναι ένα σχήμα από την Αθήνα και φέτος κυκλοφόρησαν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δίσκους της χρονιάς. Στο ΟΥΦΟ θα ακούσεις μια υπέροχη μίξη από rock κιθάρες, synthpop μελωδίες και rap φωνητικά να συνδυάζονται με πολύ δυναμικά ρεφρέν. Ένα fusion που περιγράφει με δυναμικό τρόπο το πώς είναι να ζεις στην Αθήνα του 2023. Αν σου άρεσαν οι Ρόδες, τσέκαρε τον δίσκο των Turboflow 3000 και θα μας θυμηθείς!

Arlo Parks: My Soft Machine

Best-music albums-2023-03

Η υπέροχη Arlo Parks μας χάρισε φέτος έναν δίσκο που ακούγεται σαν να έχει γραφτεί για τα πρωινά της Κυριακής. Όταν όλα κυλούν όμορφα και αργά, καθώς η μηχανή του καφέ έχει γεμίσει με αρώματα το σπίτι. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!

Grian Chatten: Chaos For The Fly

Ο frontman των αγαπημένων μας Fontaines D.C. σε solo (folk) περιπέτειες. Ο Grian Chatten μας εξέπληξε ευχάριστα κυκλοφορώντας, σχεδόν από το πουθενά, έναν εσωστρεφή δίσκο με λιγότερο δυναμικές στιγμές από αυτές που μας έχει συνηθίσει με την μπάντα του. Δεν γνωρίζουμε αν έχει σκοπό να κυκλοφορήσει και άλλα προσωπικά album, όμως, το Chaos For The Fly ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς.

Sufjan Stevens: Javelin

Κάθε δουλειά του Sufjan Stevens (ο οποίος έχει Ελληνικές ρίζες) αποτελεί μια όμορφη πρόκληση για τον ακροατή. Ο εσωστρεφής αυτός καλλιτέχνης καταφέρνει να αγγίξει με τόσο όμορφο και χαλαρό τρόπο τη ψυχή μας και παρότι καταπιάνεται με πολύ μεγάλα ερωτήματα της ζωής, έχει τον τρόπο να μας τα φέρνει με το μαλακό. Το Javelin έχει μια ιδιαιτερότητα: ηχητικά, κάνει μια βόλτα από όλη του την πορεία. Από το Michigan και το Come On Feel The Illinoise, μέχρι το soundtrack του Call Me By Your Name και τις πιο πειραματικές του προσπάθειες.

The National: Laugh Track

Best-music albums-2023-04

Από τις κορυφαίες εν ενεργεία μπάντες του -πείτε τον- rock ήχου. Κάθε νέα κυκλοφορία τους αποτελεί πόλο έλξης για τους απανταχού μουσικόφιλους και το Laugh Track δεν αποτελεί εξαίρεση. Σίγουρα όχι το κορυφαίο album της καριέρας τους, αλλά μια καλοδουλεμένη κυκλοφορία με υπέροχα τραγούδια που σε ταξιδεύουν. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το επόμενό σου road trip. Ταιριάζει με όλες τις εποχές του χρόνου.