Emmys 2020: Zendaya και Watchmen έκλεψαν τις εντυπώσεις

Περίληψη: Η απονομή των βραβείων Emmy 2020 έγινε από απόσταση, αλλά ο ενθουσιασμός δεν μειώθηκε στο ελάχιστο. Η 72η τελετή βρήκε τη Zendaya και το Watchmen να κερδίζουν σημαντικά βραβεία.

Τα Όσκαρ της τηλεόρασης για το 2020 είναι γεγονός. Την Κυριακή απονεμήθηκαν τα Emmys, δηλαδή τα βραβεία για τους καλύτερους της μικρής οθόνης στην Αμερική και οι εκπλήξεις δεν έλειψαν. Μαζί είχαμε και κάποια σημαντικά ρεκόρ, αλλά και κάποια προγνωστικά που επιβεβαιώθηκαν. Μπορεί η φετινή διοργάνωση να έγινε απομακρυσμένα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν άκρως επιτυχημένο. Ας δούμε ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Θα ξεκινήσουμε από τη σειρά που είχε δείξει τη δυναμική της από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες. Το Watchmen έφυγε από τη βραδιά με 11 βραβεία. Το κυριότερο από αυτά ήταν στην κατηγορία «Outstanding Limited Series», ενώ και η Regina King κέρδισε το βραβείο «Outstanding Lead Actress in a Limited Series or Movie» ως πρωταγωνίστρια της σειράς.

Η Zendaya μπορεί να κέρδισε μόνο ένα βραβείο, αλλά, κατάφερε να σπάσει ένα ρεκόρ με τη νίκη της. Στην πρωταγωνίστρια της σειράς Euphoria του HBO απονεμήθηκε το Emmy για την κατηγορία «Outstanding Lead Actress in a Drama Series». Με τη νίκη της αυτή, η Zendaya, σε ηλικία μόλις 24 ετών, γίνεται η νεότερη ηθοποιός που το κατακτά το Emmy Α' γυναικείου ρόλου.

Στην κατηγορία της κωμωδίας το Schitt's Creek «καθάρισε» τον ανταγωνισμό. Η καναδική σειρά τιμήθηκε με 9 βραβεία και μεταξύ αυτών ήταν τα σημαντικότερο της κατηγορίας, όπως καλύτερης κωμικής σειράς, Α’ ανδρικού ρόλου σε κωμική σειρά και Α’ γυναικείου ρόλου σε κωμική σειρά.

Περνώντας στις δραματικές σειρές, το βραβείο της καλύτερης για την περασμένη χρονιά πήγε στο Succession του HBO. O Jeremy Strong πρωταγωνιστεί στη σειρά και βραβεύτηκε και αυτός με το Emmy Α’ ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά. Από τα ατομικά βραβεία Emmy ξεχώρισαν επίσης αυτό του Mark Ruffalo στην κατηγορία του Α’ ανδρικού σε μίνι σειρά ή ταινία, για το ρόλο του στο I Know This Much Is True.

Από πλευράς δικτύων, παρότι το Netflix συγκέντρωσε ρεκόρ υποψηφιοτήτων, δεν έφυγε με τα περισσότερα βραβεία στο τέλος της βραδιάς. Το δίκτυο που επικράτησε ήταν το HBO, με τις παραγωγές του να συγκεντρώνουν 30 Emmy. Το Netflix έμεινε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με 21 βραβεία.

Για την πλήρη λίστα των νικητών μπορείς να απευθυνθείς στην επίσημη ιστοσελίδα των 72ων βραβείων Emmy