Emmy 2020: Netflix και Watchmen κυριαρχούν στις υποψηφιότητες!

Περίληψη: Με 26 υποψηφιότητες για το «Watchmen», 20 για το «The Marvelous Mrs. Maisel» και 18 για «Ozark» και «Succession» αναμένουμε τα φετινά Emmy. Εσείς ποιες σειρές ξεχωρίσατε τη φετινή χρονιά;

Τα βραβεία Emmy ξεχωρίζουν κάθε χρόνο τους κορυφαίους της τηλεόρασης και φέτος θα διεξαχθούν για 72η φορά. Όμως, εκτός από τις βραβεύσεις των νικητών, το μεγάλο ενδιαφέρον σε πρώτη φάση συγκεντρώνουν οι υποψηφιότητες. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του 2020 και δύο είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές: Από την πλευρά των «δικτύων» το Netflix έσπασε κάθε ρεκόρ ενώ από σειρές ξεχώρισε με διαφορά το «Watchmen» του HBO.

Ας γίνουμε πιο σαφείς μιλώντας με αριθμούς. Το Netflix κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 160 (!) υποψηφιότητες, αριθμός εξωπραγματικός για τα δεδομένα του θεσμού. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί πέρυσι, όταν το HBO είχε καταγράψει 137 υποψηφιότητες σε μία χρονιά. Η τελευταία σεζόν του Game of Thrones φαίνεται πως βοήθησε σημαντικά το HBO το 2019, καθώς στα φετινά βραβεία είναι υποψήφιο (μόλις) 107 φορές.

Παρόλα αυτά το HBO πέτυχε μια σημαντική πρώτη «νίκη» στις υποψηφιότητες. Η σειρά που διεκδικεί τα περισσότερα βραβεία είναι το «Watchmen», το οποίο διαγωνίζεται σε 26 κατηγορίες. Έπονται τα: «The Marvelous Mrs. Maisel», «Succession», «Ozark » και «Schitt's Creek», με 20, 18, 18 και 15 υποψηφιότητες αντίστοιχα.

Πολύ καλά τα πήγε και το Disney+ στην πρώτη του συμμετοχή στα Emmy, με 19 υποψηφιότητες. Οι περισσότερες προήλθαν από το «Star Wars: The Mandalorian», το οποίο έφερε τις 15 από αυτές. Μία λιγότερη υποψηφιότητα (18) έχει το Apple TV+. Η streaming υπηρεσία της Apple κάνει κι αυτή το ντεμπούτο της στο θεσμό το 2020. Η σειρά που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι, φυσικά, το «The Morning Show», με 8 υποψηφιότητες.

Οι μεγάλοι νικητές των βραβείων Emmy του 2020 θα ανακοινωθούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Για την πλήρη λίστα των υποψηφιοτήτων τσέκαρε το επίσημο site των φετινών βραβείων. Μέχρι την ανάδειξη των καλύτερων της τηλεόρασης, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!