Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022: Κλείσε θέση με το Public!

Περίληψη: Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022 θα υποδεχτεί 2.000 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο μέσα από 70 εκδηλώσεις. Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε στο Public Tickets.

Η 67η έκδοση του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου έρχεται το καλοκαίρι του 2022. Το φετινό φεστιβάλ ξεκινά τις δράσεις του σε λιγότερο από δύο μήνες και η στιγμή που περίμεναν οι φίλοι του θεάτρου, του χορού και της μουσικής έφτασε. Η προπώληση εισιτηρίων για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022 έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ώρες και μπορείς να κλείσεις από τώρα θέση για τα δρόμενα που σε ενδιαφέρουν! 70 εκδηλώσεις από περισσότερους από 2.000 εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες σε περιμένουν στο Ηρώδειο, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στην Πειραιώς 260 από την 1η Ιουνίου και μετά.

Λίγη ιστορία

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου είναι το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της χώρας και η ιστορία του ξεκινά το 1955. Η εκδήλωση δημιουργήθηκε από τον Γεώργιο Ράλλη, τότε υπουργό Προεδρίας της κυβέρνησης Αλέξανδρου Παπάγου. Το πρώτο φεστιβάλ είχε έδρα το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο σκηνοθέτης Ντίνος Γιαννόπουλος. Κορυφαία στιγμή της πρώτης διοργάνωσης αποτελεί η εμφάνιση του Δημήτρη Μητρόπουλου με τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, η οποία έκλεισε το Φεστιβάλ του 1955. Στα 67 χρόνια της ύπαρξής του, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου έχει φιλοξενήσει τεράστιους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπουδαία ονόματα από το χώρου του θεάτρου, της μουσικής και του χορού δίνουν κάθε χρόνο το παρών στις παραγωγές του φεστιβάλ. Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ έχουν εμφανιστεί η Μαρία Κάλλας, ο Luciano Pavarotti, o Λεωνίδας Καβάκος, o Rudolf Nureyev, o Κάρολος Κουν και χιλιάδες ακόμα εξαίρετοι καλλιτέχνες.

Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022

Την αρχή κάνει φέτος η παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά «Η άλλη πλευρά της καταιγίδας», στην Πειραιώς 260. Η παράσταση ανοίγει αυλαία την 1η Ιουνίου στις 21:00. «Πρωταγωνίστρια» του φετινού φεστιβάλ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Αντιγόνη. Στην Πειραιώς 260 και στο Θέατρο της Επιδαύρου θα ανεβούν φέτος δύο παραστάσεις του έργου του Σοφοκλή, με πολύ διαφορετικό ύφος η κάθε μία. Παράλληλα διοργανώνεται μία σειρά συζητήσεων γύρω από την Αντιγόνη, με όλες τις σχετικές εκδηλώσεις να εντάσσονται στη σειρά Antigonisms.

Το Ηρώδειο θα αποτελέσει το επίκεντρο της μουσικής του φετινού φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις στο Ηρώδειο ξεκινούν με το ανέβασμα της όπερας «Ριγολέττος» από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η όπερα του Giuseppe Verdi θα ανέβει στις 2, 5, 8 και 11 Ιουνίου. Στις 14 Ιουνίου έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού ο John Eliot Gardiner για θα παρουσιάζει έργα των Bach, Schütz και Schein. Και ο Λεωνίδας Καβάκος θα εμφανιστεί στο φετινό φεστιβάλ, στις 6 Ιουλίου, ενώ δύο μέρες νωρίτερα θα απολαύσουμε το Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη από τη Μαρία Φαραντούρη.

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022 κάνει φέτος και ένα άνοιγμα προς τη σύγχρονη μουσική, ενώ ένα από τα «στοιχήματα» της διοργάνωσης είναι να φέρει και ένα πιο νεανικό κοινό στο Ηρώδειο. Στα πλαίσια αυτά, στις 25 Ιουνίου θα απολαύσουμε στο Ηρώδειο την Patti Smith, ενώ στις 15 Ιουλίου έρχεται στο αρχαίο θέατρο το καναδικό post-rock συγκρότημα Godspeed You! Black Emperor.

Video Duration
116:08

Στο Θέατρο της Επιδαύρου (και στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου) θα κυριαρχήσει το αρχαίο δράμα. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν 1 και 2 Ιουλίου με την «Άλκηστη» του Ευριπίδη, των Schauspielhaus Bochum – Johan Simons. Πρόκειται για μία διεθνή συμπαραγωγή που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Επίδαυρο. Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα δούμε επίσης την «Μήδεια» του Μποστ από το Εθνικό Θέατρο, τους «Πέρσες» του Αισχύλου από τον Δημήτρη Καραντζά, την «Ελένη» του Ευριπίδη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, και πολλές ακόμα παραστάσεις.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα μάθουμε ακόμα περισσότερα για τα δρώμενα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022, από τους ίδιους τους συντελεστές, καθώς στην ενότητα Public Figures έρχονται συνεντεύξεις με σημαντικούς καλλιτέχνες! Μείνε συντονισμένος εδώ για να μην χάσεις καμία από αυτές!

Γίνε Festival Friend και απόλαυσε μοναδικά προνόμια

Στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022 εγκαινιάζεται η νέα συνδρομητική υπηρεσία Festival Friend. Αποκτώντας την κάρτα φίλου-ης Festival Friend απολαμβάνεις χαμηλότερες τιμές και πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο. Ως κάτοχος της κάρτας Festival Friend θα έχεις 20% έκπτωση σε έως και 15 εκδηλώσεις, θα αποκτήσεις μία τσάντα με τη νέα εικαστική ταυτότητα του Φεστιβάλ και θα λάβεις πρόσκληση σε δράσεις και events αποκλειστικά για φίλους-ες του Φεστιβάλ.

Απόκτησε την κάρτα Festival Friend ή/και κλείσε θέσεις για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022 που σε ενδιαφέρουν στο Public Tickets! Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει!