Υποδεχόμαστε το Heroquest! Είσαι έτοιμος για την απόλυτη μάχη;

Περίληψη: Καιρός να μπεις ξανά στον κόσμο του Heroquest ή να τον γνωρίσεις για πρώτη φορά, στο κατάστημά μας στο The Mall Athens. Μάθε όλες τις λεπτομέρειες!

Στις 3 Δεκεμβρίου 2022, στα Public του The Mall Athens θα υποδεχτούμε το επαναλανσάρισμα του θρυλικού παιχνιδιού δράσης Heroquest, το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1989. Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που αγαπήθηκε πολύ την δεκαετία του ’90, καθώς οι νέοι της εποχής αφιέρωναν ατελείωτες ώρες πάνω από το ταμπλό, απορροφημένοι από τον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού.

Τι είναι το Heroquest;

Σε αυτό το σημείο, αν δεν έπαιζες το παιχνίδι στα ’90s (ή αν δεν το είχες προλάβει), θα αναρωτιέσαι για τι πράγμα μιλάμε. Το Heroquest, λοιπόν, είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι ρόλων φαντασίας (Role Playing Game) και αποτελείται από το βασικό ταμπλό και τα επιμέρους στοιχεία του, όπως σκάλες, κρυφές πόρτες, τοίχους κ.λπ. Οι βασικοί χαρακτήρες είναι τέσσερις: ο Βάρβαρος, το Ξωτικό, ο Νάνος και ο Μάγος. Τον πιο σημαντικό ρόλο στην ροή του παιχνιδιού τον έχει ο Zargon, δηλαδή ο Game Master, ο οποίος ξέρει όλες τις λεπτομέρειες και ελέγχει τις αποστολές του quest book. Κατά την διάρκεια των αποστολών οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα μυθικά τέρατα όπως ορκ, καλικάντζαρους, ερπετά και έναν κακό μάγο που είναι μέρος επιμέρους αποστολών.

Ίσως αναρωτιέσαι επίσης τι είναι αυτό που καθιστά το Heroquest ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα RPG φαντασίας. Η απάντηση είναι απλή: κάθε φορά που παίζεις Heroquest είσαι μέρος μιας νέας περιπέτειας με απρόβλεπτη εξέλιξη. Συγκεκριμένα, το Heroquest περιλαμβάνει 14 αποστολές που οδηγούν σε πολύωρα παιχνίδια παρέας. Το παιχνίδι όμως δεν σταματά εδώ. Ολοκληρώνοντας και τις 14 αποστολές, μπορείς να συνεχίσεις το ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Heroquest με τα 3 expansions: Kellars Keep, Return of the Witch Lord και Frozen Horror.

Διαγωνισμός Heroquest

Με αφορμή την κυκλοφορία του επιτραπέζιου παιχνιδιού Heroquest θα διεξαχθεί ένα μοναδικό event στο κατάστημά μας στο The Mall Athens, στις 3 Δεκεμβρίου. Τέσσερεις (4) τυχεροί νικητές, οι οποίοι θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση, θα παίξουν ως ομάδα το παιχνίδι, ενάντια στον Dungeon Master από την ομάδα των Bored Gamers! Τώρα μπορείς και εσύ να συμμετάσχεις σε μια μαγική αποστολή ενάντια στον Game Master Zargon και να κερδίσεις το δικό σου επιτραπέζιο Heroquest. Για να πάρεις μέρος στην κλήρωση το μόνο που έχεις να κάνεις είναι συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής.

Γνώρισε το Heroquest και στο AthensCon

Μέχρι τότε, μπορείς να γνωρίσεις το Heroquest από κοντά, στο συνέδριο AthensCon στις 26-27 Νοεμβρίου. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να παίξεις το θρυλικό επιτραπέζιο στο περίπτερο της Hasbro, με την παρέα σου ή με άλλους gamers.

Σε περιμένουμε, λοιπόν, να έρθεις για να γνωρίσεις από κοντά το Heroquest ή για να αναβιώσεις μαζί μας ένα παιχνίδι θρύλο στον κόσμο της φαντασίας. Τα λέμε εκεί!