Madrugada, Wet Leg, Baxter Dury: Η μέρα του Release που δεν θες να χάσεις

Περίληψη: Οι Madrugada θα κάνουν το καθήκον τους, οι φρέσκες Wet Leg θα μας πάρουν το μυαλό και ο Baxter Dury θα αποκαλυφθεί σε όλο το μεγαλείο του.

Η Κυριακή 25 Ιουνίου είναι η μέρα που έχουμε ήδη σημαδέψει στο ημερολόγιό μας (μαζί με δεκάδες ακόμα συναυλιακές μέρες…). Αναρωτιέσαι γιατί; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά! Η μία εκ των 14 (!) συνολικά ημερών του φετινού πολυσυλλεκτικού Release Athens φέρνει ξανά κοντά μας τους υπέροχους Madrugada στην Πλατεία Νερού, σε μια ακόμα βραδιά συναισθηματικής έντασης και ευφορίας.

Οι Madrugada επιστρέφουν στην Αθήνα

Η αγαπημένη μπάντα από τη Νορβηγία, με το τόσο πολυπληθές και φανατικό κοινό στη χώρα μας, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια σε φεστιβάλ, παίρνοντας δικαιωματικά τη θέση της ως headliners.

Από το 1993 που ξεκίνησαν την πορεία τους, οι Madrugada κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν δικό τους, προσωπικό ήχο, βασιζόμενοι όχι μόνο στον επιβλητικό Sivert Høyem, έναν από τους κορυφαίους ροκ ερμηνευτές του πλανήτη, αλλά κυρίως χάρη στη στιβαρή ταυτότητα του γκρουπ που, ηχητικά και οπτικά, είναι τόσο ξεχωριστή ώστε ξεπερνά γενιές, είδη και τάσεις.

Οι Madrugada ετοιμάζονται για έναν νέο γύρο εμφανίσεων σε ολόκληρο τον κόσμο που, αναπόφευκτα, θα τους φέρει και στην Ελλάδα, με το κοινό της οποίας έχουν χτίσει μία μοναδική σχέση αμοιβαίας λατρείας.

Wet Leg: Η πιο hot indie-rock μπάντα σήμερα!

Οι Wet Leg είναι χωρίς ίχνος υπερβολής το πιο καυτό indie-rock συγκρότημα των τελευταίων χρόνων! Μπορεί να έχουν βγάλει μόλις έναν δίσκο, αλλά είναι οι νέες pop stars που περιμέναμε χρόνια να ανακαλύψουμε! Οι δύο φίλες, Rhian Teasdale και Hester Chambers, έφτιαξαν το συγκρότημα το 2019 με βασικό κίνητρο να μπαίνουν… δωρεάν στα μεγάλα φεστιβάλ της Αγγλίας.

Video Duration
3:31

Τον Ιούνιο του 2021, και ενώ η πανδημία έχει αλλάξει τα πάντα, το πρώτο τραγούδι τους, το εθιστικό και μεγαλειώδες στην απλότητά του Chaise Lounge, κυκλοφορεί και γίνεται αμέσως μεγάλη επιτυχία. Ένα εμφατικό «ήρθαμε για να μείνουμε» που απαίτησε την προσοχή μας. Το δεύτερο χτύπημα έρχεται 3 μήνες μετά, με το απολαυστικό Wet Dream, και ολόκληρη η πρώτη τους περιοδεία γίνεται sold-out!

Το 2022 κυκλοφορεί το ντεμπούτο τους μέσα σε αποθέωση. Η συνέχεια, ένας διαρκής θρίαμβος. Έχουν κάνει εμφανίσεις στα μεγαλύτερα tv shows, συμμετέχουν στην παγκόσμια περιοδεία του -μέγα fan τους- Harry Styles, o Barack Obama τους συμπεριέλαβε στην playlist του ενώ οι θριαμβευτικές εμφανίσεις τους στο Coachella έφεραν μέχρι και τον τεράστιο Dave Grohl στη σκηνή! Την ώρα που έπαιζαν το Ur Mum, ο ηγέτης των Foo Fighters έβαλε τη δική του εκρηκτική πινελιά στη στιγμή!

Ο Baxter Dury για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Εδώ και είκοσι χρόνια ο Baxter Dury δημιουργεί σαρδόνια μουσική, γράφοντας τραγούδια με ιστορίες για ιδιόμορφους και άσωτους χαρακτήρες που τριγυρνούν στο νυχτερινό Λονδίνο, έχοντας ανακαλύψει, χωρίς αμφιβολία, ένα δικό του groove: απρόσμενα basslines, disco πινελιές και στίχους που μετατρέπουν την τετριμμένη καθημερινότητα σε κάτι γοητευτικό.

Γιος του περίφημου Ian Dury, κατάφερε να ξεφύγει από τη βαριά σκιά του πατέρα του και να συμφιλιωθεί μια και καλή με τα ταραχώδη αλλά καθοριστικά νεανικά του χρόνια. Ξεκίνησε το 2002 με το Len Parrot’s Memorial Lift και κάθε επόμενο βήμα του ήταν καλύτερο από το προηγούμενο, όπως το Floor Show (2005) με το υπέροχο single Cocaine Man. Η επιτυχία ήρθε το 2017 με το εξαιρετικό Prince of Tears και τραγούδια όπως το ομώνυμο, το Listen και, φυσικά, το κορυφαίο Miami.

Το 2020, θα κυκλοφορήσει το The Night Chancers, τον κατά γενική ομολογία κορυφαίο του δίσκο, μέχρι στιγμής. Ο Dury, έχοντας πλέον αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση, ακούγεται σέξι, αστείος και ευαίσθητος, και χωρίς να χάνει το «αλήτικο» προσωπικό του στιλ, γράφει εθιστικά και ατμοσφαιρικά τραγούδια όπως το μεγάλο highlight του δίσκου I’m Not Your Dog.

Επειδή η Κυριακή 25 Ιουνίου είναι μία συναυλιακή ημέρα που δεν χάνεται με τίποτα λοιπόν, κλείσε θέση άμεσα! Ραντεβού στην Πλατεία Νερού!