Netflix Kids Clips / Νέα λειτουργία για παιδιά που θυμίζει TikTok

Περίληψη: Το Kids Clips είναι ένα νέο χαρακτηριστικό του Netflix που απευθύνεται στα παιδιά και μοιάζει αρκετά με το TikTok. Ας δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Τον περασμένο Μάρτιο το Netflix λάνσαρε το Fast Laughs, το οποίο είναι ένα feed με σύντομα αστεία βίντεο που σκοπό έχει να προωθήσουν το κωμικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι εμφανώς εμπνευσμένο από το TikTok, καθώς η ροή των βίντεο είναι παρόμοια. Τώρα το Netflix δημιουργεί ακόμα ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό, το “Kids Clips”, το οποίο φτιάχτηκε για τα παιδιά.

Η ροή του Kids Clips θα περιλαμβάνει σύντομα βίντεο από το παιδικό περιεχόμενο του Netflix και, όπως το Fast Laughs, στόχος είναι να κάνει γνωστά τα αντίστοιχα προγράμματα στους νεαρούς χρήστες. Σε αντίθεση με το Fast Laughs, όμως, η ροή δεν θα προβάλλεται σε portrait, αλλά σε landscape προσανατολισμό. Επιπλέον, τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν από 10 μέχρι 20 βίντεο κάθε φορά στο Kids Clips feed τους και η ροή θα εμπλουτίζεται κάθε μέρα με νέα βίντεο από τον παιδικό κατάλογο της υπηρεσίας. Φυσικά, το Kids Clips θα είναι διαθέσιμο μόνο σε όσους λογαριασμούς έχουν οριστεί ως παιδικοί και όχι σε όλους τους χρήστες του account.

Βασικό κίνητρο πίσω από τη δημιουργία του Kids Clips από το Netflix είναι η καταπολέμηση του «άπειρου» scrolling για την εύρεση περιεχομένου. Η αέναη περιήγηση στην αρχική είναι κάτι που δεν θέλει το Netflix και έτσι έχει δημιουργήσει πολλά χαρακτηριστικά που βοηθούν τους χρήστες να ανακαλύψουν νέο περιεχόμενο. Λειτουργίες όπως το Fast Laughs και το Play Something προσφέρουν ακριβώς αυτό. Αντίστοιχα, το Kids Clips θέλει θα βοηθήσει τις μικρότερες ηλικίες να επιλέξουν σειρές ή ταινίες για να παρακολουθήσουν. 

Το νέο χαρακτηριστικό αφορά τα smartphones και όχι την έκδοση του Netflix σε υπολογιστή ή τηλεόραση. Αυτή τη στιγμή είναι σε δοκιμαστική φάση και έχει κάνει την εμφάνισή του μόνο στην εφαρμογή για iOS και όχι στο Android. Οι χώρες στις οποίες δοκιμάζεται προς το παρόν η ροή Kids Clips είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ιρλανδία. Αν η δοκιμαστική περίοδος φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, το Kids Clips είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.