Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ξεκινά!

Περίληψη: Όλα έτοιμα για την επίσημη έναρξη των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι επιστρέφουν στην Πόλη του Φωτός μετά από 100 ολόκληρα χρόνια!

Μετά το θρίαμβο της Furia Roja στα γήπεδα της Γερμανίας, όλα τα βλέμματα των φίλων του αθλητισμού στρέφονται τώρα στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι. Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 έχει ξεκινήσει και λίγες ώρες απομένουν για την μεγαλειώδη τελετή έναρξης. Μάλιστα ήδη οι πρώτοι αγώνες σε ποδόσφαιρο και ράγκμπι έχουν αρχίσει. Χιλιάδες αθλητές θα συμμετάσχουν έως και τις 11 Αυγούστου στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, με την Ελλάδα φυσικά να δηλώνει «παρούσα». Λίγο πριν τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις όχθες του Σηκουάνα, ας δούμε... τι θα δούμε στους Αγώνες της 33ης Ολυμπιάδας!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Από το Παρίσι μέχρι την Ταϊτή!

10.000 αθλητές. 206 έθνη. 32 αθλήματα και συνολικά 329 αγωνίσματα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στα στάδια της Πόλης του Φωτός. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν σε χώρους ορόσημα του Παρισιού, όπως το Stade de France, το Roland Garros και το Grand Palais. Με φωτεινή εξαίρεση το ποδόσφαιρο, οι μεγαλύτεροι αθλητές του κόσμου απ' όλα τα σπoρ δίνουν ραντεβού στη γαλλική πρωτεύουσα. Εκτός από τα προάστια του Παρισιού, αγώνες θα φιλοξενηθούν επίσης στη Λιλ, στη Μασσαλία, στο Μπορντό, στη Νίκαια και στη μακρινή... Ταϊτή. Ναι, στο ειδυλλιακό νησί της Γαλλικής Πολυνησίας θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες σέρφινγκ, το οποίο αποτελεί και ένα από τα νέα ολυμπιακά αγωνίσματα.

olympiakoi-agones-parisi-2024-01

Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 περιλαμβάνει περισσότερα από 30 αθλήματα, όπως στίβος, κολύμβηση, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, και νέες κατηγορίες όπως το breakdancing, το skateboard και η αναρρίχηση. Τα νέα αυτά αθλήματα έρχονται να προστεθούν δίπλα στα παραδοσιακά αγωνίσματα που όλοι γνωρίζουμε, δίνοντας μια σύγχρονη και δυναμική διάσταση στο πρόγραμμα των αγώνων. Η Παρέλαση των Εθνών αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα highlight της φετινής διοργάνωσης μιας και όπως έχουν διαμηνύσει οι διοργανωτές, οι αθλητές αναμένεται να «παρελάσουν» με σκάφη πάνω στον ποταμό Σηκουάνα. Η μεγαλειώδης αυτή γιορτή θα ολοκληρωθεί μπροστά από το Trocadéro, όπου θα πραγματοποιηθεί και τελετουργικό άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ελλάδα: Όνειρα και ελπίδες για μετάλλια

Ως είθισται η Ελλάδα θα ανοίξει την παρέλαση, μιας και είναι η χώρα που «γέννησε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής θα είναι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Στίβος) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 100 αθλητές οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε 16 διαφορετικά αγωνίσματα. Μίλτος Τεντόγλου, Στέφανος Ντούσκος, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Λευτέρης Πετρούνιας, Κατερίνα Στεφανίδη και Άννα Κορακάκη έχουν πολλές πιθανότητες να ανέβουν και πάλι στο βάθρο, χωρίς να αποκλείονται και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις.

Όλα έτοιμα λοιπόν για να απολαύσουμε ακόμα μία μεγάλη Ολυμπιάδα που υπόσχεται εκπλήξεις, συγκινήσεις και αξέχαστες αθλητικές στιγμές. Για να τις ζήσεις όλες στο φουλ, έλα μια βόλτα από το πλησιέστερο κατάστημα Public ή το public.gr και ετοιμάσου όπως πρέπει για να ταξιδέψεις και εσύ στα στάδια της Γαλλίας!