Δέκα album που ανυπομονούμε να ακούσουμε μέσα στο 2023

Περίληψη: Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του 2023 αλλά ήδη περιμένουμε πώς και πώς πολλά albums! Τα πλέον πολυαναμενόμενα της χρονιάς είναι 10!

Το 2023 είναι εδώ και οι απανταχού μουσικόφιλοι αφήνουν πίσω σιγά – σιγά τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς που πέρασε και μπαίνουν στη διαδικασία αναμονής των δίσκων που θα έρθουν! Όπως γράψαμε και στο κείμενο με τα 10 αγαπημένα μας album για το 2022, η χρονιά που μας αποχαιρέτισε ήταν τρομερή. Ο πήχης για το 2023 λοιπόν, είναι ήδη πολύ ψηλά, όμως έχει όλα τα φόντα να συνεχίσει εξίσου δυναμικά. Κρίνοντας από τις δουλειές που περιμένουμε, μπορούμε να είμαστε κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι ότι θα ακούσουμε μουσικάρες!

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει δέκα δίσκους που ανυπομονούμε να κρατήσουμε στα χέρια μας!

Måneskin – RUSH! (Ιανουάριος)

Η νίκη τους στον διαγωνισμό της Eurovision έδειξε ότι το 2021 ήταν η χρονιά τους. Τελικά το ίδιο συνέβη και με το 2022 και όλα δείχνουν ότι η νέα χρονιά δεν θα αποτελέσει εξαίρεση! Η μπάντα από την Ιταλία κατάφερε, με κάποιες πολύ έξυπνες κινήσεις, να μπει στις καρδιές της παγκόσμιας μουσικής κοινότητας. Οι στιλάτες εμφανίσεις τους, η απίθανη onstage παρουσία τους και φυσικά τα hits που μας έχουν χαρίσει (από την τρομερή διασκευή στο Begging μέχρι το Supermodel), έχουν μετατρέψει τους Måneskin σε ένα δυνατό όνομα που ανοίγει για τους Rolling Stones στην Αμερικανική περιοδεία τους και παίζει σε κάποια από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο. Η Angelina Jolie εγκρίνει. Ποιοι είμαστε εμείς να της πάμε κόντρα; Αν είσαι fan φρόντισε να παραγγείλεις από τώρα το βινύλιο σου, γιατί αναμένεται να γίνει χαμός όταν κυκλοφορήσει ο δίσκος!

Lana Del Rey - Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd (Μάρτιος)

Μια από τις αγαπημένες γυναικείες φωνές των τελευταίων ετών επιστρέφει με νέο δίσκο έπειτα από δυο χρόνια απουσίας. Στην παραγωγή βρίσκουμε τον Jack Antonoff, ενώ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, θα υπάρχουν συνεργασίες με τεράστιους καλλιτέχνες όπως οι: Jon Batiste, Bleachers (η μπάντα του Antonoff), Father John Misty, Tommy Genesis και SYML. Ελπίζουμε ότι το tour για τη νέα της δισκογραφική δουλειά θα τη φέρει ξανά στην Ελλάδα!

Metallica – 72 Seasons (Απρίλιος)

Video Duration
3:31

Όταν η μεγαλύτερη Metal μπάντα του πλανήτη βγάζει νέο album, όλα τα βλέμματα στρέφονται πάνω της. Αυτό που επίσης συμβαίνει, είναι ότι υπάρχουν οι υπέρμαχοι και οι πολέμιοι του εκάστοτε νέου δίσκου (ακόμη δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τι είχε γίνει προ 20ετίας με το St. Anger). To πρώτο δείγμα από το 72 Seasons πάντως, το Lux Æterna, δίνει πολλά «γκάζια» και αφήνει ελπίδες ότι o εντέκατος δίσκος της μπάντας από την Καλιφόρνια θα τα «σπάει», όπως τον παλιό καλό καιρό!

Blink-182 – TBA (Άνοιξη/Καλοκαίρι)

Για την τριάδα από το San Diego τα έχουμε ξαναπεί. Η αγάπη μας γι’ αυτούς είναι τεράστια. Φέτος, με την επιστροφή του Tom DeLonge (ιδρυτικού μέλους και ετέρου τραγουδιστή της μπάντας), σηματοδοτείται μια νέα εποχή για το συγκρότημα, η οποία φέρνει μια παγκόσμια περιοδεία και φυσικά, ένα νέο album. Οι πρώτες ενδείξεις μας δίνουν να καταλάβουμε ότι περιμένουμε κάτι πολύ δυνατό. Το πρώτο single με τίτλο Edging τους βρήκε σε φόρμα, ο DeLonge δήλωσε ότι ετοιμάζουν τον καλύτερο δίσκο της καριέρας τους και τα υπόλοιπα μέλη (Mark Hoppus και Travis Barker) δείχνουν ενθουσιασμένα με αυτή τη νέα αρχή! Μέχρι στιγμής οι Blink-182 δουλεύουν με άκρα μυστικότητα και έτσι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας ή το όνομα της νέας τους δουλειάς.

A$AP Rocky – Don’t Be Dumb

Σε μια πρόσφατη εμφάνισή του για λογαριασμό του Amazon Music Live, ο γνωστός rapper ανέφερε ότι ο πρώτος του δίσκος έπειτα από πέντε χρόνια θα έρθει μέσα στο 2023! Μάλιστα, αποκάλυψε ότι θα ονομάζεται Don’t Be Dumb και πως είναι ήδη έτοιμος. Δεν μπορούμε να περιμένουμε αυτή τη νέα κυκλοφορία, που σίγουρα θα ακουστεί πολύ από τους φίλους της rap μουσικής.

Depeche Mode – «Memento Mori»

Video Duration
2:29

Το νέο έτος μας φέρνει ακόμη μια τεράστια επιστροφή, αυτή των Depeche Mode. Έπειτα από τον θάνατο του μέλους του group, Andy Fletcher, οι Βρετανοί γίγαντες του New Wave θα μας δώσουν τον 15ο δίσκο της καριέρας τους. Σε αυτόν θα βρούμε, σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής, τραγούδια επηρεασμένα από αυτή την απώλεια, αλλά και όσα ζήσαμε στις δύσκολες εποχές των lockdowns. Είμαστε σίγουροι ότι οι Depeche Mode θα μας χαρίσουν ακόμη μια υπέροχη δουλειά, αφού δεν μας έχουν απογοητεύσει ποτέ!

Gorillaz – Cracker Island

O Damon Albarn είναι workaholic και είμαστε σίγουροι γι’ αυτό! Η παραγωγικότητά του με τους Gorillaz είναι από άλλον πλανήτη -όπως και η μπάντα- και σαν να μην έφτανε αυτό, σύντομα θα πραγματοποιήσει συναυλίες με τους Blur και κάπου στο ενδιάμεσο μας έδωσε και έναν solo δίσκο! To Cracker Island θα είναι η επόμενη δισκογραφική δουλειά για τα αγαπημένα μας «γοριλάκια», στην οποία θα περιέχονται συνεργασίες με ονόματα όπως οι: Bad Bunny, Tame Impala, Beck και Stevie Nicks!

Belle and Sebastian - Late Developers (Ιανουάριος)

Οι Σκοτσέζοι indie poppers επιστρέφουν την Παρασκευή (13/1) με το album νούμερο 12 της καριέρας τους. Το Late Developers έρχεται λίγους μήνες μετά το τελευταίο τους άλμπουμ, A Bit of Previous, που κατάφερε να μπει σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Αν υπάρχουν κάποια συγκροτήματα που αξίζει περισσότερο να έχεις τη μουσική τους σε βινύλιο, τότε οι Belle and Sebastian είναι ένα από αυτά! Και μάντεψε, μπορείς ήδη να προπαραγγείλεις το Late Developers!

Τhe Killers – TBA

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την επερχόμενη δουλειά του συγκροτήματος από το Las Vegas! Το πρώτο single που έδωσαν στη δημοσιότητα, το Boy, τους βρίσκει σε πραγματικά μεγάλα κέφια, να μιξάρουν τον ήχο του πρώτου τους album (Hot Fuss), με ’80s synth ήχους και μια φρέσκια παραγωγή. Ωστόσο, οι Killers διατηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του νέου τους δίσκου, που πραγματικά ανυπομονούμε να ακούσουμε!

Kylie Minogue – TBA (Άνοιξη)

Κάθε χρονιά που σέβεται τον εαυτό της μας χαρίζει έναν δίσκο από κάποιον τεράστιο popstar! Φέτος, θα έχουμε τη νέα δουλειά της Αυστραλής pop ντίβας, η οποία το 2020 κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό! Το album της με τίτλο Disco, ανέβηκε στην πρώτη θέση των βρετανικών charts μετατρέποντας την Kylie Minogue στην πρώτη γυναίκα καλλιτέχνη που είχε έστω έναν δίσκο στην κορυφή των βρετανικών charts για πέντε συνεχόμενες δεκαετίες.