Release Athens 2023: Εσύ πόσο metal αντέχεις;

Περίληψη: Από το μεγαλύτερο φεστιβάλ του καλοκαιριού δε θα μπορούσε να λείπουν οι μεγάλες metal συναυλίες. Τι θα δούμε ζωντανά στη σκηνή του Release Athens 2023;

Είναι γεγονός! Το Release Athens 2023 επιστρέφει, και φέτος περιμένουμε περισσότερο metal από ποτέ! Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας αφιερώνει 5 ολόκληρες ημέρες για τον σκληρό ήχο με σπουδαία ονόματα που έχουν αφήσει εποχή αλλά και τα πιο ανερχόμενα συγκροτήματα του σήμερα! Κοινό στοιχείο σε κάθε ημέρα είναι τα συναρπαστικά show που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά. Μια καθηλωτική οπτικοακουστική εμπειρία περιμένει ολους τους metalheads για non-stop headbanging και τραγούδι στην εμβληματική Πλατεία Νερού, τον απόλυτο προορισμό του καλοκαιριού.

Release Athens 2023: Εσύ για ποια metal day έχεις κλείσει εισιτήρια;

release-athens-metal-01

Nightwish/In Flames/Insomnium (7/6)

Οι Nightwish εδώ και 25 χρόνια, παραμένουν η μπάντα-ορόσημο του συμφωνικού metal. Με όπλο την αιθέρια φωνή της Floor Jansen και τις μελωδίες του Tuomas Holopainen, οι Φινλανδοί έρχονται στην Πλατεία Νερού για να παρουσιάσουν ένα φανταστικό σετ με τραγούδια από ολόκληρη τη διαδρομή τους, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχουν δώσει ποτέ στη χώρα μας. Special guests, οι Σουηδοί τιτάνες του μελωδικού death metal In Flames και οι πάντα απολαυστικοί Insomnium.

Helloween/Jinjer & more TBA (17/6)

Το επιδραστικότερο σχήμα που ανέδειξε ποτέ το ευρωπαϊκό power metal θα ανέβει στη σκηνή της Πλατείας Νερού για μια καλοκαιρινή βραδιά που θα μείνει στην ιστορία. Οι Helloween αποτελούσαν μέγα απωθημένο για χιλιάδες Έλληνες οπαδούς που πλέον θα μπορούν να τους απολαύσουν σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια και με φουλ σύνθεση (Deris, Weikath, Hansen). Μαζί τους, οι Ουκρανοί Jinjer, οι οποίοι μετά την περσινή φοβερή εμφάνιση στο πλευρό των Slipknot, «ανέβηκαν» δικαιωματικά στο line-up! Η ημέρα δεν κλείνει όμως εδώ καθώς περιμένουμε ακόμα ένα δυνατό όνομα να προστεθεί στη δεύτερη metal day του φετινού Release!

Disturbed/Bullet For My Valentine/Nova Twins (26/6)

Οι Disturbed, το συγκρότημα από το Σικάγο που έχει κυριαρχήσει στο σκληρό ήχο για περισσότερα από 20 χρόνια, επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά γεμάτη με τα σπουδαιότερα τραγούδια τους. Μαζί τους οι Ουαλοί Bullet For My Valentine, μια απ’τις υπερδυνάμεις της σύγχρονης metal σκηνής. Με τρία χρυσά άλμπουμ και πάνω από 3 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, οι BFMV είναι χωρίς αμφιβολία το κορυφαίο βρετανικό metal συγκρότημα του 21ου αιώνα. Φυσικά και οι δύο μπάντες υπόσχονται εντυπωσιακές live εμφανίσεις! Την τρίτη metal ημέρα του φετινού Release συμπληρώνει το ανερχόμενο ντουέτο των Nova Twins. Αρκεί μόνο να πούμε πως με μόλις δύο δίσκους στο ενεργητικό τους, ήδη αποθεώνονται από τους fans αλλά και μεγάλα ονόματα όπως o Tom Morello των θρυλικών Rage Against The Machine.

Parkway Drive/Soulfly/Triptycon (27/6)

Μία μέρα μετά, η σκηνή της Πλατείας Νερού θα υποδεχτεί ένα πολυσυλλεκτικό αλλά άκρως ενδιαφέρον line-up. Οι Parkway Drive, μια από τις πιο πετυχημένες μπάντες του σύγχρονου metal, θα παρουσιάσουν όπως όλα δείχνουν το απόλυτο show του καλοκαιριού! Μαζί τους, οι Soulfly του Max Cavalera και οι Triptykon του Tom Gabriel Fischer, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα σετ αφιερωμένο στις τρεις πρώτες κυκλοφορίες των θρυλικών Celtic Frost. Με λίγα λόγια, μια metal βραδιά χωρίς προηγούμενο.

release-athens-metal-02

Amon Amarth/Kreator/Heaven Shall Burn/Bleed From Within (28/6)

Last but not least, η τελευταία μέρα του Release, επιφυλάσσει μεγάλα decibel και mosh pits μέχρι τελικής πτώσης. Headliners οι Σουηδοί βασιλιάδες του viking metal, Amon Amarth οι οποίοι έρχονται για να ισοπεδώσουν την Πλατεία Νερού στις 28/6. Το πάρτι βέβαια θα έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς. Οι Σκωτσέζοι Bleed From Within θα ανοίξουν τη βραδιά προτού πάρουν τη σκυτάλη, οι Heaven Shall Burn, μια από τις top metalcore μπάντες. Το line-up συμπληρώνουν οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Kreator, σε ακόμα μια καταιγιστική εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους.

Release Athens 2023: Ετοιμάσου για το μεγαλύτερο μουσικό πάρτι του καλοκαιριού

Οπότε διάλεξε ημέρα και κλείσε τα εισιτήρια σου για να ζήσεις από κοντά την πιο δυνατή εμπειρία στην Πλατεία Νερού. Αν είσαι σε δίλημμα, keep in mind πως μπορείς να εκμεταλλευτείς τις διαθέσιμες 2ήμερες και 3ήμερες προσφορές για να απολαύσεις τις μεγαλύτερες metal συναυλίες του καλοκαιριού σε προνομιακή τιμή. 

Φυσικά, όλα αυτά είναι ένα μικρό μέρος του Release Athens 2023, το οποίο ετοιμάζεται να καλωσορίσει το καλοκαίρι με αξέχαστες μουσικές εμπειρίες. Rosalia, MadrugadaArctic MonkeysThe Prodigy, Wu-Tang Clan, Siouxsie, Röyksopp και πολλοί ακόμα μεγάλοι καλλιτέχνες έρχονται στην Αθήνα για να στήσουν το μεγαλύτερο summer party. Εσύ θα λείπεις;

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Release Athens 2023!